۱۳۹۶/۰۴/۲۴
–
۱۸۲۵ بازدید
سلام ببخشید برای ترک گناه دوستی بانامحرم میشه راهکار بدین ؟؟؟
باسلام واحترام حضورپرسشگرگرامی؛
شاید کمی سخت باشد فراموشی گذشته اما یکی از نعمت های خداوند به انسان فراموشی است شاید خودتان هم دیده باشید که بستگان نزدیک شخصی از دنیا می روند در روزهای اول او فکر می کند که دیگر دنیا برایش غیر قابل تحمل است ولی به مرور زمان ممکن است روزها بگذرد ولی حتی برای چند ثانیه هم ,یادی از آن مرحوم نکند.شما چه بخواهید وچه نخواهید بعد از مدتی ایشان را فراموش خواهید کرد والان تنها کاری که می توانید بکنید این است که سرعت این کار را افزایش دهید تا از ضررهای روحی روانی ومادی این افکار بکاهید. در کنار این عشق الهی سعی کنید خود را با موضوعات مورد علاقه مشغول کنید. مسائلی مانند مطالعه, ورزش , کارهای گروهی , کارهای هنری ودر صورت ممکن یک سفر می تواند در تقویت روحیه شما مناسب باشد. با توکل به خداوند و ارداه محکم خود راهکارهای بیان شده را به عمل نزدیک نمایید و لذت قدرت روح و توانایی خود را تجربه نمایید.
1. اگر رابطه ایی با ایشان دارید را قطع کنید (تلفنى، مکاتبه اى و ملاقات هاى رو در رو). 2. از نگاه کردن به او یا حرف زدن با او جدّا خودداری کنید باز هم تذکر مى دهیم نگاه خود را کنترل کنید مثلا در دانشگاه،خیابان و… 3. از فکر کردن به گذشته اجتناب کنید و هرگاه فکر او به ذهن شما خطور کرد بلا فاصله خود را به فکر دیگرى و کار دیگرى مشغول کنید. 4. هرگاه متوجه شدید ذهنتان ناخودآگاه به آن مشغول شده است به خود چنین تلقین کنید و بگوئید «بس است» و آهسته مشت خودتان را روى میز یا زمین بزنید. بدین ترتیب تغییر حالت به وجود آمده، فضاى ذهنى تان را تغییر خواهد داد. 5. از بیکارى اجتناب کنید و براى اوقات شبانه روزى و بخصوص براى واحدهاى درسى برنامه ریزى کنید و همه ى اوقات خود را طبق برنامه پر کنید. 6. سعى کنید حساسیت مثبت خود را نسبت به او از بین ببرید.شاید واقعا دوست داشتن باعث ندیدن اختلافات شده بود و با معیارهای شما سازگار نبود.احتمالاً چند نکته یا ویژگى منفى هم در او یافته اید یا مشاهده کرده اید، بنابر این هرگاه ذهنتان به سوى او معطوف شد بلافاصله به ویژگى هاى منفى او فکر کنید و به خود بگوئید او به خاطر این اوصاف مناسب و شایسته ى من نیست. 7. به خود چنین بگوئید که مطمئناً براى هر «به»اى، بهترى وجود دارد. اگر او خوب است مى توانم بهترى پیدا کنم. 8. انجام یک کار مهم و جدی که در راستای تحصیلات و رشته درسی تان است را آغاز کنید. مثلا روی یک موضوع علمی به طوری جدی به تحقیق بپردازید یا خود را برای مراحل بالاتر تحصیل آماده نماید. 9. روابط اجتماعی و دوستانه بیشتری با همسن و سالان خود برقرار کنید. 10. هر روز حداقل ده دقیقه قرآن (با توجه به معنا و ترجمه آن) تلاوت کنید. 11. با افراد مومن، موفق، با نشاط و اهل کار و فعالیت طرح دوستی بریزید که نقش بسیار زیادی در تقویت ایمان و اراده شما دارند. 12. اعتماد و توکل به خدا و توسل به ائمۀ اطهار (علیهم السلام) را فراموش نکنید.
ابتدا مطالبی در ارتباط با آسیب های روابط دختر و پسر پیش از ازدواج خدمتتان تقدیم می گردد تا با مطالعه و تفکر در آن ها اراده شما بر ترک این رفتار مستحکم تر شود و بدانید که راه درستی را در پیش گرفته اید و باید آن را ادامه دهید و سپس راهکارهایی جهت فراموش کردن این موضوع ارائه می شود تا بتوانید آن را از ذهن و دلتان بیرون کنید :
الف) آسیب های روابط دختر و پسر پیش از ازدواج :
به طور کلی روابط باز و آزاد دوجنس مخالف پیش از ازدواج، دارای آفت ها و آسیب های روانی و اجتماعی جبران ناپذیری است. در ذیل به چند نمونه از این آسیب ها اشاره می شود:
1. افت تحصیلی یا رکود علمی،2. عدم اسقبال از تشکیل کانون خانواده،3. اضطراب، تشویش و احساس نگرانی،4. محرومیت از ازدواج پاک
ب) راهکارهای فراموش کردن فرد مورد علاقه :
برای فراموش کردن این موضوع عمل به راهکارهای زیر موثر خواهد بود :
1. باید قبول کنید که فراموش کردن فردی که انسان به او علاقه دارد و دائم یاد او در ذهنش تداعی می شود، کاری سخت و دشوار است. انسان مثل کامپیوتر یا آدم آهنی نیست که با تغییر یک برنامه، رفتارش تغییر کند. انسان موجودی است پر از عواطف و احساسات و همین احساسات و عواطف هستند که گاهی اوقات او را در تصمیم گیری ها و اجرای برنامه هایش با مشکل مواجه می سازند. بسیاری از اوقات فرد از لحاظ عقلی و منطقی به تصمیمی می رسد، ولی به راحتی نمی تواند آن تصمیم را عملی کند. طبیعتاً در مدتی هم که او را فراموش کنید کاملا بر خودتان و فکر و ذهنتان مسلط میشوید و بهتر میتوانید در مورد آینده تان تصمیم بگیرید. البته انجام کارهای مهم و بزرگ بدون تحمل سختیها و مشکلات امکانپذیر نیست، اما دیری نمیپاید که شهد شیرین پیروزی و موفقیت، خستگی را از تن انسان بیرون میکند.
2. فراموشی فردی که به او علاقه داشته اید و دائماً فکر و ذکرتان، یاد او بوده است، نیاز به زمان دارد. همانطور که علاقه به فردی در انسان به تدریج شکل می گیرد، فراموشی او هم به تدریج رخ می دهد.نباید از خودتان انتظار داشته باشید به راحتی بتوانید یاد او را از صفحه ذهنتان پاک کنید. چه بسا حداقل همین میزان زمان لازم باشد که بتوانید به طور کل او را فراموش کنید. پس عجله نکنید و مأیوس هم نشوید. یکی از مصادیق صبر و شکیبایی، صبر در سختی هاست. پس بر خودتان مسلط باشید و باور داشته باشید که با توکل بر خدا می توانید این راه را طی کنید.
3. به جای اندیشیدن به ایشان به این موضوع بیاندیشید که این علاقه که سرانجامی ندارد، چه سودی دارد؟ مسلما نه تنها سودی ندارد بلکه باعث می شود فرصت های عالی را برای ساختن آینده ای واقعی، از دست بدهید.
4. روابط اجتماعی و دوستانه بیشتری با هم سن و سالان خود برقرار کنید.
5. هرگونه ارتباط را با فرد مذکور قطع کنید (تلفنی، مکاتبه ای و ملاقات های رو در رو).
6. اگر امکان دیدن او را دارید، از نگاه کردن به او یا حرف زدن با او جدّا قطع کنید باز هم تذکر می دهیم نگاه خود را کنترل کنید اگر ما فقط به یک آیه قرآن، «قل للمؤمنین یغضّوا من ابصارهم…»، (نور، آیه 30) که زنان و مردان را از نگاه کردن به یکدیگر نهی می کند عمل می کردیم هرگز اسیر این مشکلات نمی شدیم.
7. از فکر کردن به او و ازدواج تخیّلی با او اجتناب کنید و هرگاه فکر او به ذهن شما خطور کرد بلا فاصله خود را به فکر دیگری و کار دیگری مشغول کنید و به خود بگویید او به فکر ازدواج با من نیست.
8. احتمالاً چند نکته یا ویژگی منفی هم در او یافته اید یا مشاهده کرده اید، بنابراین هرگاه ذهنتان به سوی او معطوف شد بلافاصله به ویژگی های منفی او فکر کنید و به خود بگوئید او به خاطر این اوصاف مناسب و شایسته ی من نیست.
9. به خودتان تلقین کنید که او هیچ علاقه ای به من ندارد و اگر هم احیانا ابراز علاقه کند علاقه ای دروغین است و قصد سوء استفاده از من را دارد.
10. به خود تلقین کنید که «چرا من باید علاقه و انرژی عاطفی خودم را روی فردی هزینه کنم که با من ازدواج نمی کند، من باید این علاقه ها و عواطف را برای زندگی آینده خود حفظ کنم».
11. با افراد با تجربه، دلسوز و مورد اعتمادتان (بویژه والدین) در این مورد مشورت کنید و از تجارب آنها (موفقیت ها و شکست های آنها) استفاده کنید. مطمئنا شکست ها و یا عدم موفقیت های آنان را می توانید فراروی خود قرار دهید تا مجددا شما تجربه نکنید تا دچار حسرت و خسران شوید.
12. یکی از نعمت های خداوند به انسان فراموشی است شاید خودتان هم دیده باشید که بستگان نزدیک شخصی از دنیا می روند در روزهای اول او فکر می کند که دیگر دنیا برایش غیر قابل تحمل است ولی به مرور زمان ممکن است روزها بگذرد ولی حتی برای چند ثانیه هم، یادی از آن مرحوم نکند.شما در نهایت بعد از مدتی ایشان را فراموش خواهید کرد والان تنها کاری که می توانید بکنید این است که سرعت این کار را افزایش دهید تا از ضررهای روحی روانی ومادی این افکار بکاهید.
13.از لحاظ روان شناسی یکی از علل ایجاد افسردگی در افراد, شکل گیری دلبستگی های بیجا بین افراد و سپس گسسته شدن این دلبستگی است. تحقیقات متعدد هم این امر را اثبات نموده است. پس قبل از اینکه سروکارتان با قرص های آرام بخش و شوک الکتریکی و … بیفتد به فکر سلامت روان خود باشید و اراده جدی در فراموشی فرد مذکور را پیشه خود کنید.
14. با توجه و تمرکز روی مسائل معنوی به ویژه نماز و شرکت در مراسم مذهبی به خود آرامش دهید.
15. در اولین فرصت اگر خداوند فرد مناسبی را روزیتان نمود و شرایطش را داشتید و احساس نیاز به ازدواج کردید، ازدواج کنید و عواطف و علاقه خود را در جهت صحیح هزینه کنید.
16. باور کنید حالتان بهتر می شود، اگر از فعالیت های مثبت و تقویت کننده و لذت بخشی که قبل از این ماجرا برایتان مطرح بود استفاده کنید و به ورزش ها, کوهنوردی ها و فعالیت های بدنی روی بیارید.
17. هرگاه فکر او به ذهنتان آمد، موضوع یا موضوعات مختلفى را در ذهن یا در دفترچه یادداشت خود داشته باشید، به سراغ آن ها بروید و درباره آن ها فکر کنید.
18. هرگاه متوجه شدید ذهنتان ناخودآگاه به یاد او مشغول شده است، به خود چنین تلقین کنید و بگوئید «بس است» و آهسته مشت خودتان را روى میز یا زمین بزنید. بدین ترتیب تغییر حالت به وجود آمده، فضاى ذهنى تان را تغییر خواهد داد.
19. انجام یک کار مهم و جدی که در راستای تحصیلات و رشته درسی تان است را آغاز کنید. مثلا روی یک موضوع علمی به طوری جدی به تحقیق بپردازید یا خود را برای مراحل بالاتر تحصیل آماده نمایید.
20. هر روز حداقل ده دقیقه قرآن (با توجه به معنا و ترجمه آن) تلاوت کنید.
21. با افراد مومن، موفق، با نشاط و اهل کار و فعالیت طرح دوستی بریزید که نقش بسیار زیادی در تقویت ایمان و اراده شما دارند.
22. سعی کنید از بیکاری اجتناب کنید و خود را با موضوعات مورد علاقه مشغول کنید. مسائلی مانند مناجات با خدا، مطالعه، ورزش، کارهای گروهی، کارهای هنری و … .
23. سعی کنید از قرار گرفتن در تنهایی اجتناب کنید مگر در مواقع ضروری. زیرا هنگام تنهایی آن فرد بیشتر در ذهن شما مجسم می شود و ذهن و دل شما را به خود مشغول می کند.
24. با مطالعه درباره خداوند و اولیای الهی محبت به خداوند و اولیائش را در خود تقویت کنید زیرا کمال واقعی انسان با عشق به خداوند و کمالات معنوی تأمین می شود و عشق ورزیدن به امور دیگر همه زودگذر و موقتی است.
25.همواره از خداوند بخواهید که آنچه موجب خوشبختی و سعادت شماست نصیب و روزی شما کند و آنچه که خداوند برای شما مقدر فرمود به آن راضی باشید که سعادت شما در همان نهفته است و خیر و صلاح شما در آن قرار دارد.
26. توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار (علیهم السلام) را فراموش نکنید.
پیامبر خدا (صلى الله علیه وآله) فرمودند: «آنچه از دنیا نصیب تو باشد، اگر ناتوان هم باشى، به تو مى رسد و آنچه به زیان تو باشد، به زور نمى توانى آن را از خود دور کنى. هرکس به آنچه از دستش رفته امید نداشته باشد، آسوده است و هر کس به آنچه خداوند روزى اش کرده، خرسند باشد، شادمان مى گردد.»
موفق ومؤید باشید.
شاید کمی سخت باشد فراموشی گذشته اما یکی از نعمت های خداوند به انسان فراموشی است شاید خودتان هم دیده باشید که بستگان نزدیک شخصی از دنیا می روند در روزهای اول او فکر می کند که دیگر دنیا برایش غیر قابل تحمل است ولی به مرور زمان ممکن است روزها بگذرد ولی حتی برای چند ثانیه هم ,یادی از آن مرحوم نکند.شما چه بخواهید وچه نخواهید بعد از مدتی ایشان را فراموش خواهید کرد والان تنها کاری که می توانید بکنید این است که سرعت این کار را افزایش دهید تا از ضررهای روحی روانی ومادی این افکار بکاهید. در کنار این عشق الهی سعی کنید خود را با موضوعات مورد علاقه مشغول کنید. مسائلی مانند مطالعه, ورزش , کارهای گروهی , کارهای هنری ودر صورت ممکن یک سفر می تواند در تقویت روحیه شما مناسب باشد. با توکل به خداوند و ارداه محکم خود راهکارهای بیان شده را به عمل نزدیک نمایید و لذت قدرت روح و توانایی خود را تجربه نمایید.
1. اگر رابطه ایی با ایشان دارید را قطع کنید (تلفنى، مکاتبه اى و ملاقات هاى رو در رو). 2. از نگاه کردن به او یا حرف زدن با او جدّا خودداری کنید باز هم تذکر مى دهیم نگاه خود را کنترل کنید مثلا در دانشگاه،خیابان و… 3. از فکر کردن به گذشته اجتناب کنید و هرگاه فکر او به ذهن شما خطور کرد بلا فاصله خود را به فکر دیگرى و کار دیگرى مشغول کنید. 4. هرگاه متوجه شدید ذهنتان ناخودآگاه به آن مشغول شده است به خود چنین تلقین کنید و بگوئید «بس است» و آهسته مشت خودتان را روى میز یا زمین بزنید. بدین ترتیب تغییر حالت به وجود آمده، فضاى ذهنى تان را تغییر خواهد داد. 5. از بیکارى اجتناب کنید و براى اوقات شبانه روزى و بخصوص براى واحدهاى درسى برنامه ریزى کنید و همه ى اوقات خود را طبق برنامه پر کنید. 6. سعى کنید حساسیت مثبت خود را نسبت به او از بین ببرید.شاید واقعا دوست داشتن باعث ندیدن اختلافات شده بود و با معیارهای شما سازگار نبود.احتمالاً چند نکته یا ویژگى منفى هم در او یافته اید یا مشاهده کرده اید، بنابر این هرگاه ذهنتان به سوى او معطوف شد بلافاصله به ویژگى هاى منفى او فکر کنید و به خود بگوئید او به خاطر این اوصاف مناسب و شایسته ى من نیست. 7. به خود چنین بگوئید که مطمئناً براى هر «به»اى، بهترى وجود دارد. اگر او خوب است مى توانم بهترى پیدا کنم. 8. انجام یک کار مهم و جدی که در راستای تحصیلات و رشته درسی تان است را آغاز کنید. مثلا روی یک موضوع علمی به طوری جدی به تحقیق بپردازید یا خود را برای مراحل بالاتر تحصیل آماده نماید. 9. روابط اجتماعی و دوستانه بیشتری با همسن و سالان خود برقرار کنید. 10. هر روز حداقل ده دقیقه قرآن (با توجه به معنا و ترجمه آن) تلاوت کنید. 11. با افراد مومن، موفق، با نشاط و اهل کار و فعالیت طرح دوستی بریزید که نقش بسیار زیادی در تقویت ایمان و اراده شما دارند. 12. اعتماد و توکل به خدا و توسل به ائمۀ اطهار (علیهم السلام) را فراموش نکنید.
ابتدا مطالبی در ارتباط با آسیب های روابط دختر و پسر پیش از ازدواج خدمتتان تقدیم می گردد تا با مطالعه و تفکر در آن ها اراده شما بر ترک این رفتار مستحکم تر شود و بدانید که راه درستی را در پیش گرفته اید و باید آن را ادامه دهید و سپس راهکارهایی جهت فراموش کردن این موضوع ارائه می شود تا بتوانید آن را از ذهن و دلتان بیرون کنید :
الف) آسیب های روابط دختر و پسر پیش از ازدواج :
به طور کلی روابط باز و آزاد دوجنس مخالف پیش از ازدواج، دارای آفت ها و آسیب های روانی و اجتماعی جبران ناپذیری است. در ذیل به چند نمونه از این آسیب ها اشاره می شود:
1. افت تحصیلی یا رکود علمی،2. عدم اسقبال از تشکیل کانون خانواده،3. اضطراب، تشویش و احساس نگرانی،4. محرومیت از ازدواج پاک
ب) راهکارهای فراموش کردن فرد مورد علاقه :
برای فراموش کردن این موضوع عمل به راهکارهای زیر موثر خواهد بود :
1. باید قبول کنید که فراموش کردن فردی که انسان به او علاقه دارد و دائم یاد او در ذهنش تداعی می شود، کاری سخت و دشوار است. انسان مثل کامپیوتر یا آدم آهنی نیست که با تغییر یک برنامه، رفتارش تغییر کند. انسان موجودی است پر از عواطف و احساسات و همین احساسات و عواطف هستند که گاهی اوقات او را در تصمیم گیری ها و اجرای برنامه هایش با مشکل مواجه می سازند. بسیاری از اوقات فرد از لحاظ عقلی و منطقی به تصمیمی می رسد، ولی به راحتی نمی تواند آن تصمیم را عملی کند. طبیعتاً در مدتی هم که او را فراموش کنید کاملا بر خودتان و فکر و ذهنتان مسلط میشوید و بهتر میتوانید در مورد آینده تان تصمیم بگیرید. البته انجام کارهای مهم و بزرگ بدون تحمل سختیها و مشکلات امکانپذیر نیست، اما دیری نمیپاید که شهد شیرین پیروزی و موفقیت، خستگی را از تن انسان بیرون میکند.
2. فراموشی فردی که به او علاقه داشته اید و دائماً فکر و ذکرتان، یاد او بوده است، نیاز به زمان دارد. همانطور که علاقه به فردی در انسان به تدریج شکل می گیرد، فراموشی او هم به تدریج رخ می دهد.نباید از خودتان انتظار داشته باشید به راحتی بتوانید یاد او را از صفحه ذهنتان پاک کنید. چه بسا حداقل همین میزان زمان لازم باشد که بتوانید به طور کل او را فراموش کنید. پس عجله نکنید و مأیوس هم نشوید. یکی از مصادیق صبر و شکیبایی، صبر در سختی هاست. پس بر خودتان مسلط باشید و باور داشته باشید که با توکل بر خدا می توانید این راه را طی کنید.
3. به جای اندیشیدن به ایشان به این موضوع بیاندیشید که این علاقه که سرانجامی ندارد، چه سودی دارد؟ مسلما نه تنها سودی ندارد بلکه باعث می شود فرصت های عالی را برای ساختن آینده ای واقعی، از دست بدهید.
4. روابط اجتماعی و دوستانه بیشتری با هم سن و سالان خود برقرار کنید.
5. هرگونه ارتباط را با فرد مذکور قطع کنید (تلفنی، مکاتبه ای و ملاقات های رو در رو).
6. اگر امکان دیدن او را دارید، از نگاه کردن به او یا حرف زدن با او جدّا قطع کنید باز هم تذکر می دهیم نگاه خود را کنترل کنید اگر ما فقط به یک آیه قرآن، «قل للمؤمنین یغضّوا من ابصارهم…»، (نور، آیه 30) که زنان و مردان را از نگاه کردن به یکدیگر نهی می کند عمل می کردیم هرگز اسیر این مشکلات نمی شدیم.
7. از فکر کردن به او و ازدواج تخیّلی با او اجتناب کنید و هرگاه فکر او به ذهن شما خطور کرد بلا فاصله خود را به فکر دیگری و کار دیگری مشغول کنید و به خود بگویید او به فکر ازدواج با من نیست.
8. احتمالاً چند نکته یا ویژگی منفی هم در او یافته اید یا مشاهده کرده اید، بنابراین هرگاه ذهنتان به سوی او معطوف شد بلافاصله به ویژگی های منفی او فکر کنید و به خود بگوئید او به خاطر این اوصاف مناسب و شایسته ی من نیست.
9. به خودتان تلقین کنید که او هیچ علاقه ای به من ندارد و اگر هم احیانا ابراز علاقه کند علاقه ای دروغین است و قصد سوء استفاده از من را دارد.
10. به خود تلقین کنید که «چرا من باید علاقه و انرژی عاطفی خودم را روی فردی هزینه کنم که با من ازدواج نمی کند، من باید این علاقه ها و عواطف را برای زندگی آینده خود حفظ کنم».
11. با افراد با تجربه، دلسوز و مورد اعتمادتان (بویژه والدین) در این مورد مشورت کنید و از تجارب آنها (موفقیت ها و شکست های آنها) استفاده کنید. مطمئنا شکست ها و یا عدم موفقیت های آنان را می توانید فراروی خود قرار دهید تا مجددا شما تجربه نکنید تا دچار حسرت و خسران شوید.
12. یکی از نعمت های خداوند به انسان فراموشی است شاید خودتان هم دیده باشید که بستگان نزدیک شخصی از دنیا می روند در روزهای اول او فکر می کند که دیگر دنیا برایش غیر قابل تحمل است ولی به مرور زمان ممکن است روزها بگذرد ولی حتی برای چند ثانیه هم، یادی از آن مرحوم نکند.شما در نهایت بعد از مدتی ایشان را فراموش خواهید کرد والان تنها کاری که می توانید بکنید این است که سرعت این کار را افزایش دهید تا از ضررهای روحی روانی ومادی این افکار بکاهید.
13.از لحاظ روان شناسی یکی از علل ایجاد افسردگی در افراد, شکل گیری دلبستگی های بیجا بین افراد و سپس گسسته شدن این دلبستگی است. تحقیقات متعدد هم این امر را اثبات نموده است. پس قبل از اینکه سروکارتان با قرص های آرام بخش و شوک الکتریکی و … بیفتد به فکر سلامت روان خود باشید و اراده جدی در فراموشی فرد مذکور را پیشه خود کنید.
14. با توجه و تمرکز روی مسائل معنوی به ویژه نماز و شرکت در مراسم مذهبی به خود آرامش دهید.
15. در اولین فرصت اگر خداوند فرد مناسبی را روزیتان نمود و شرایطش را داشتید و احساس نیاز به ازدواج کردید، ازدواج کنید و عواطف و علاقه خود را در جهت صحیح هزینه کنید.
16. باور کنید حالتان بهتر می شود، اگر از فعالیت های مثبت و تقویت کننده و لذت بخشی که قبل از این ماجرا برایتان مطرح بود استفاده کنید و به ورزش ها, کوهنوردی ها و فعالیت های بدنی روی بیارید.
17. هرگاه فکر او به ذهنتان آمد، موضوع یا موضوعات مختلفى را در ذهن یا در دفترچه یادداشت خود داشته باشید، به سراغ آن ها بروید و درباره آن ها فکر کنید.
18. هرگاه متوجه شدید ذهنتان ناخودآگاه به یاد او مشغول شده است، به خود چنین تلقین کنید و بگوئید «بس است» و آهسته مشت خودتان را روى میز یا زمین بزنید. بدین ترتیب تغییر حالت به وجود آمده، فضاى ذهنى تان را تغییر خواهد داد.
19. انجام یک کار مهم و جدی که در راستای تحصیلات و رشته درسی تان است را آغاز کنید. مثلا روی یک موضوع علمی به طوری جدی به تحقیق بپردازید یا خود را برای مراحل بالاتر تحصیل آماده نمایید.
20. هر روز حداقل ده دقیقه قرآن (با توجه به معنا و ترجمه آن) تلاوت کنید.
21. با افراد مومن، موفق، با نشاط و اهل کار و فعالیت طرح دوستی بریزید که نقش بسیار زیادی در تقویت ایمان و اراده شما دارند.
22. سعی کنید از بیکاری اجتناب کنید و خود را با موضوعات مورد علاقه مشغول کنید. مسائلی مانند مناجات با خدا، مطالعه، ورزش، کارهای گروهی، کارهای هنری و … .
23. سعی کنید از قرار گرفتن در تنهایی اجتناب کنید مگر در مواقع ضروری. زیرا هنگام تنهایی آن فرد بیشتر در ذهن شما مجسم می شود و ذهن و دل شما را به خود مشغول می کند.
24. با مطالعه درباره خداوند و اولیای الهی محبت به خداوند و اولیائش را در خود تقویت کنید زیرا کمال واقعی انسان با عشق به خداوند و کمالات معنوی تأمین می شود و عشق ورزیدن به امور دیگر همه زودگذر و موقتی است.
25.همواره از خداوند بخواهید که آنچه موجب خوشبختی و سعادت شماست نصیب و روزی شما کند و آنچه که خداوند برای شما مقدر فرمود به آن راضی باشید که سعادت شما در همان نهفته است و خیر و صلاح شما در آن قرار دارد.
26. توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار (علیهم السلام) را فراموش نکنید.
پیامبر خدا (صلى الله علیه وآله) فرمودند: «آنچه از دنیا نصیب تو باشد، اگر ناتوان هم باشى، به تو مى رسد و آنچه به زیان تو باشد، به زور نمى توانى آن را از خود دور کنى. هرکس به آنچه از دستش رفته امید نداشته باشد، آسوده است و هر کس به آنچه خداوند روزى اش کرده، خرسند باشد، شادمان مى گردد.»
موفق ومؤید باشید.