طلسمات

خانه » همه » مذهبی » درمان چشم چرانی

درمان چشم چرانی


درمان چشم چرانی

۱۳۹۸/۰۴/۲۳


۱۳۵۷ بازدید

در جامعه امروز که بی حجابی زیاد شده نگاه به نامحرم خیلی برام لذت بخشه به طوری که نمیتونم نگاه نکنم. مجرد هم هستم. چیکار کنم لذت نگاه به نامحرم در وجودم از بین بره؟

پرسشگر گرامی به نکات زیر توجه نمایید :
کنترل چشم تابعى از روح تقواست که اگر در آدمى پدیدار شد به تبع آن کنترل چشم نیز به دنبال آن خواهد آمد. راهى که صددرصد گناه نکردن در تمام زندگى را تضمین کند براى افراد عادى بشر چیز سهلى نیست؛ زیرا انسان موجودى مختار و داراى تمایلات گوناگون است. ولی با عزمى آهنین و مبارزه اى دائمى و تدریجى با نفس مى توان به چنین جایگاه رفیعى دست یافت. 
نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که توجه داشته باشید حقیقت انسان قلب معنوی او است و این قلب محلی است برای ورود تمام آنچه از چشم و گوش و سایر اعضاء و جوارح و حتی فکر وارد آن می شود. این ورودی ها است که قلب و حقیقت و شخصیت انسان را می سازد و اگر این ورودی ها مسموم و گناه آلود باشد قلب و حقیقت انسان را تاریک و بیمار و ضعیف می کند در حالی که خدای متعال در قیامت از ما قلب سلیم یعنی خیلی سالم می خواهد. درسوره شعراء می خوانیم: یوم لا ینفع مال ولا بنون الا من اتى الله بقلب سلیم. روز جزا آن روزى است که مال و فرزندان سودى نمى بخشد و تنها آن کس که با سلامت روحی به نزد خدا آمده باشد این امر به حال او فایده خواهد داشت. (شعراء،89) 
چیزی که در آخرت خدا از ما می پذیرد قلب سلیم است. قلب سلیم در آخرت وسیله نجات انسان خواهد شد. ما موظفیم از قلب خود حراست کنیم و مانع آلودگی آن شویم و امانتی است که باید در قیامت تحویل دهیم. 
برای اینکه در این زمینه به نتیجه خوبی برسید و بتوانید چشم و گوش خود را کنترل کنید باید ابتدا درباره قلب خود کاملا مطالعه کنید و اهمیت این موضوع را بدانید. موضوع خودشناسی و اهمیت آن به شناخت قلب بازمی گردد. قلب مرکز انسان است و بعد از ان راه های تزکیه و سالم سازی و اصلاح و حراست از آنرا بدانید تا بتوانید در جهت سالم نگه داشتن آن موفق باشید. 
اگر شما بدانید که نگاه به نامحرم و چشم چرانی گوش کردن به موسیقی حرام و خواندن کتب و مقالات ضاله چه تاثیر منفی و خسارتی به قلب شما وارد می کند و در آخرت چه گرفتاری هایی ایجاد می نماید، در این زمینه بیشتر مراقب خواهید بود. شما در این دنیا کاری مهمتر از مراقبت از قلب خود ندارید، پس نگذارید گناه و تصاویر بد و صداهای گناه آلود مانند موسیقی حرام از طریق چشم و گوش به قلب وارد شود و آنرا تاریک و کثیف و زشت نماید. زشتی صورت افراد گناه کار نیز اثر و بازتاب زشتی صیرت و قلب آنها است. همچنین مطالعه موارد زیر در این زمینه بسیار سودمند است:
الف ) چشم چرانی
چشم چرانی در مقابل غض بصر و به معنای نگاه خیره و شهوت آلود به نامحرم است که با انگیزه لذت طلبی جنسی انجام می شود. ما در روابط اجتماعی خود با دیگران چه جنس مخالف یا موافق به طور طبیعی با آنها ارتباط حضوری و کلامی داریم و به آنها نگاه می کنیم, نگاهی که به هیچ وجه در آن بحث تحریک شهوت و لذت جنسی مطرح نیست, این نگاه ها داخل در مقوله چشم چرانی نیستند, ولی نگاه های تیزی که با انگیزه لذت جنسی انجام می شود و به تحریک شدن غریزه و میل جنسی می انجامد, اصطلاحا تحت عنوان چشم چرانی تعریف می شود.در قرآن صریحاً این مطلب آمده است : «قل للمومنین یغضوا من ابصارهم » به مومنین بگو چشم های خویش را بپوشانند. یغضوا از ماده غض به معنی نگاه و صوت کوتاه می باشد و نقطه مقابل آن خیره نگاه کردن و صدا را بلند کردن است . منظور این است که انسان به هنگام نگاه کردن معمولاً منطقه وسیعی را زیر نظر می گیرد ؛ هر گاه نامحرمی در حوزه دید قرار گرفت ، چشم را چنان فرو گیرد که آن نامحرم از منطقه دید مستقیم و عمیق او خارج شود, یعنی به او نگاه خیره نکند اما راه و چاه خود را نیز ببیند.

 

 ب ) توصیه‌هایی برای کنترل نگاه
1 . مطالعه پیوسته در عوالم پس از مرگ و احوال برزخ و قیامت و جدیت در ترس از عوالم پس از مرگ. 
2 . مطالعه پیرامون عواقب وخیم گناهان. 
3 . ارتباط پیوسته و قلبى با خداوند، خواندن قرآن، دعاها، نماز شب و … ولیکن با توجه و حال. 
4 . دورى از عواملى که انسان را به گناه متمایل مى سازد؛ مانند محیط هاى آلوده به گناه. 
5 . از بین بردن زمینه هاى گناه؛ مثلاً کسى که انحرافات جنسى دارد باید هرچه سریع تر ازدواج کند. 
6 . نشست و برخاست با انسان هاى مؤمن و خداترس واقعى.
7 .از معاشرت با کسانی که توجهی به این حکم الهی ندارند خودداری کنید و اگر در جمعی سخنانی در این موضوع و نگاه ها یا ارتباط‌های حرام به میان آمد، مجلس را ترک کنید.
8 . در برخورد با نامحرم سعی کنید به حداقل ارتباط اکتفا کنید. سخن کوتاه بگویید و از اطاله کلام با آنها خودداری کنید.
9 . هنگام صحبت کردن به صورت آنها نگاه نکنید و به طور کلی نگاه خود را فرو بیندازید چنانچه قرآن می فرماید: «قل للمؤمنین یغضوا من ابصارهم؛ به مؤمنان بگو چشمان خود را فرو بندند و پایین بیندازند» همین دستورالعمل را برای زنان نیز دارد «قل للمؤمنات یغضضن من ابصارهن».
10 . نگاه خود را مستمرا به پایین بیاندازید و دائما نگاه خود را نچرخانید. حتی از نگاه کردن به داخل ماشین ها، خانه‌ها و هر جایی که دارای حریمی است خودداری کنید.
11 . نگاه خود را حتی در توجه به مجلات و روزنامه‌ها، یا تلویزیون و اینترنت و … حفاظت کنید. حتی ممکن است نگاه کردن به یک عکس در یک کتاب یا مجله یا گوشی موبایل یا رایانه و امثال آن تمام زحمات شما در کنترل نگاهتان را به باد بدهد. پس از دشمن خونی خود یعنی شیطان که جز با نابودی و افتادن شما در آتش خشنود نمی‌شود و به کمتر از آن راضی نیست، بترسید و برحذر باشید.
12 . آیات ، روایات و جملات مربوط به گناه و پیامدهای گناه در مقابل چشمان خود نصب کنید و هر از چند گاهی آن جملات را تغییر دهید و جملات جدیدتر با الفاظ دیگری را جایگزین کنید و سعی کنید این جملات را هر روز چند بار بخوانید. بهترین راه منصرف کردن نگاه و دید و یا بازداشتن نگاه از تیزى و خیره نمودن است. حضرت على(ع) فرمود: «کسى که چشم خود را پایین اندازد، دلش آسوده گردد، تأسف کمتر خورد و از نابودى در امان ماند»، (غرر الحکم، ص 9122 – 9125). هم چنین مى فرماید: «هر که نگاه هایش پاک باشد، اوصافش نیکو شود»؛ «کسى که عنان چشم خود را رها کند، زندگى اش را به زحمت مى اندازد»؛ «کسى که نگاه هایش پیاپى باشد، حسرت هایش دائمى و پیاپى خواهد بود»، (تحف العقول، ص 97) و نیز فرمود: «بسا هوسى از نیم نگاهى حاصل است»، (بحارالانوار، ج 71، ص 293). در قرآن کریم آمده است: «اى پیامبر! به مؤمنان و مؤمنات بگو که در مقابل نامحرم چشم هاى خود را بپوشانند و نگاه خیره نکنند»، (نور، آیات 31 – 30)
13. تقویت اراده و استفاده از یک برنامه اخلاقی محاسبه نفس (تشویق و تنبیه) خواهد توانست به تدریج به کنترل دقیق و کامل چشم بیانجامد بنابراین توصیه می شود هر روز صبح با خود عهد کنید امروز به نامحرم نگاه نمی کنم ولی اگر نگاه شهوت آلود کردم خود را جریمه خواهم کرد. در طی روز نیز مراقب همین عهد خود با خود باشید. در پایان روز نیز به محاسبه رفتار و نگاه های خود بپردازید، اگر موفق بودید خود را تشویق کنید و شکر خدا کنید و اگر در مواردی مرتکب خلاف شدید از خداوند عذرخواهی کنید و برنامه تنبیهی تان را به اجرا گذارید. این برنامه عملی را هر روز پیاده کنید و پیگیری کنید. 
14 . نمازهاى خود را کاملاً با توجه و حضور قلب و دقت کامل بخوانید. زیرا نماز بزرگ ترین عامل بازدارنده از کژى هاست و میزان قبولى نماز هر کس متناسب با قوت بازدارندگى آن از فحشاست. بنابراین هر قدر نماز بهتر باشد دیگر اعمال نیز بهتر خواهند بود و هر اندازه نماز از حقیقت اصلى اش دور گردد دیگر کنش ها نیز به ناهنجارى خواهند گرایید.
15. جناب شیخ رجبعلی خیاط ذکر « یا خَیرَحَبیبٍ و مَحبوبٍ صَلِّ عَلی مُحمّدٍ و آلِه » را بعد از دیدن نامحرم موثر و کارساز می دانستند و بارها این ذکر را به اطرافیان توصیه می کردند تا از وسوسه شیطان در امان باشند، می گفتند:
«چشمت به نامحرم می افتد، اگر خوشت نیاید که مریضی! پس اگر خوشت آمد فورا چشمت را ببند و سرت را پایین بینداز و بگو: یا خیر حبیب… ؛ یعنی خدایا من تو را می خواهم، اینها چیه، این ها دوست داشتنی نیستند ، هر چه نپاید، دلبستگی نشاید… .»
مطمئن باشید با عمل به این تو صیه ها به تدریج خواهید توانست چشم تان را کنترل کرده و موارد خطا را کاهش دهید.
موفق باشید .

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد