خانه » همه » مذهبی » زلزله – عوامل زلزله

زلزله – عوامل زلزله


زلزله – عوامل زلزله

۱۳۹۶/۱۰/۰۵


۴۷۲ بازدید

در کدام سوره قرآن درباره این که اگر در شهری گناه زیاد باشد زلزله می آید؟

سوره و آیه ای راجع به این موضوع نیامده ولی احادیث زیادی وجود دارد که این مطلب را بیان می کند!لطفا در ادامه به مطالب ذیل توجه کنید .1. در روایات افزایش مفاسد اخلاقی، گسترش زنا، هم جنس بازی و ربا در جامعه از جمله گناهانی هستند که باعث وقوع زلزله شمرده شده اند. و امر به معروف و نهی از منکر و استغفار و توبه از گناهان و دعا به درگاه خداوند در پیشگیری از وقوع زلزله مؤثرند.2. در همین راستا چند روایت از معصومین (صلوات الله علیهم اجمعین) در مورد علت وقوع زلزله و نحوه پیشگیری از وقوع آن را ذکر می شود:- رسول خدا (ص): هرگاه دعا اندک شود، بلا نازل گردد. (مستدرک الوسائل: ج 5، ص179، ح 5616).
– رسول خدا (ص): « در امت من زلزله ای رخ می دهد که در آن ده هزار، بیست هزار، سی هزار نفر نابود می شوند. (خداوند) آن را برای پرهیزکاران پند، برای مومنان رحمت، و برای کافران عذاب قرار می دهد». ( کنز العمال: ج41 ، ص 567 ، ح 39615).
– امام صادق (ع): « ای مفضل! بیندیش … اگر کسی گفت: چرا این زمین می لرزد؟ (در پاسخ) به او گفته شود: زلزله و مانند آن، پند و هشدارهایی است که مردم را تهدید می کند تا رعایت کنند و از گناهان دست بردارند». (میزان الحکمة: ج 1، ص 59).
– رسول خدا (ص): « از [وقوع] غرق [یا دفن] شدن و مسخ و زلزله چاره ای نیست! عرض کردند: ای رسول خدا! آیا در این امت؟ فرمود: آری، هنگامی که زنان خوانندگی کنند، و زنا را حلال شمارند، و ربا خورند، و شکار در حرم را حلال گردانند، و لباس ابریشم پوشند، و مردان به مردان و زنان به زنان بسنده کنند (هم جنس بازی کنند).» ( مستدرک الوسائل: ج 6 ص 188 ح 6737).
– رسول خدا (ص): « هر گاه امت من ربا خورند، زلزله و ماه گرفتی رُخ دهد.» ( کنز العمال: ج 14، ص 280 ، ح 38731).
– رسول خدا (ص): « هرگاه پنج چیز در میان شما فاش شود، پنج چیز به شما راه یابد: هر گاه زنا در میان شما فاش شود، زلزله رخ دهد.» ( وسائل الشیعة (آل البیت) : ج 9 ، ص 26 ، ح 11431).
– امام باقر(ع): در نامه‌ی رسول خدا [چنین] یافتم: « هرگاه پس از من زنا فاش شود، مرگ ناگهانی بسیارگردد.» ( من لایحضره الفقیه: ج 1 ، ص 524 ، ح 1488).
– رسول خدا(ص): « هر گاه بنده پنهانی گناه کند، جز گنه کار را آسیب نرساند. و هرگاه آشکارا آن را انجام دهد و مورد نکوهش قرار نگیرد، همه را آسیب رساند.» ( وسائل الشیعة آل البیت : ج 9 ، ص 31 ، ح 11448).
– امام علی(ع): « ای مردم! همانا خداوند عزوجل عوام را به سبب گناه خواص کیفر نکند [البته] اگر خواص بدون این که عوام بداند در پنهانی کار منکر انجام دهد. [اما] اگر خواص آشکارا مرتکب منکر شود و عوام آن را تغییر ندهد، هر دو گروه از ناحیه ی خداوند عزوجل سزاوار کیفر می‌گردند. » ( میزان الحکمة: ج 1 ، ص 763).
– رسول خدا(ص): « هرگاه مردم منکر را ببینند ولی آن را تغییر ندهند، نزدیک است که خداوند کیفرش را فراگیرشان کند»، (کنز العمال: ج 3 ، ص 70 ، ح 5535).
3. لازم به یاد آوری است که تمام وقایع و حوادث جهان هستی، تابع قانون علیت است به این معنی که برای ظهور و وقوع هر پدیده یا حادثه ای، علتی وجود دارد و در واقع هر پدیده ای، معلول پدیده یا علتی دیگر است. این اصل (اصل علیت)، اصلی است که انسان به طور فطری قائل به جهان شمول بودن آنست و شک و تردیدی در آن راه ندارد.
تمام پدیده ها و اشیا همگی تحت قدرت و اراده مطلق عله العلل یعنی خداوند هستند. و هیچ پدیده ای خارج از اراده خداوند نیست. و تمام پدیده ها و حوادث جهان هستی به فرمان بی واسطه خداوند و تحت نظارت و اراده او صورت می گیرند.
4. وقوع حوادثی مثل سیل، زلزله و… هر چند حوادثی طبیعی و با علل و قوانین طبیعی هستند، اما تحت اراده مطلق خداوند بوده و می توانند حاصل عذاب خداوند باشند. همانگونه که خداوند در آیات 96 – 98 سوره مبارکه اعراف می فرماید: « و چنانچه مردم شهر و دیار همه ایمان آورده و پرهیزکار می شدند همانا ما درهای برکات آسمانها و زمین را بر روی آنها می گشودیم، و لیکن چون تکذیب (وحی و رسالت) کردند، ما هم آنها را به کیفر کردار زشتشان رساندیم. و آیا اهل شهر و دیار از آن ایمنند که شبانگاه که در خوابند عذاب ما آنها را فرا گیرد و آیا اهل شهر و دیار از آن ایمنند که به روز که سرگرم بازیچه دنیا هستند، عذاب ما آنان را فرا رسد».
با وقوع حوادثی مثل سیل، زلزله و… نباید با اتکا به علوم تجربی، و طبیعی انگاشتن این پدیده ها از وجه غیر مادی این پدیده ها و عذاب خداوند و طاعت او غافل ماند و نباید با فوق طبیعی دانستن این پدیده ها، در شناخت علمی و طبیعی آنها و تلاش برای پیش بینی، و مقابله با خطرات آنها سستی و کوتاهی کرد.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد