خانه » همه » مذهبی » عهد شکنی

عهد شکنی


عهد شکنی

۱۳۹۶/۱۰/۱۴


۱۱۷ بازدید

سلم،چندسال پیش شیرینی درست کرده بودم به خالم بردم،موقع رفتن خالم بهم گفت من ازاین شیرینیاخیلی دوست دارم واسه من ازاینادرست کن منم گفتم باشه،بعدازاون من دیگه درست نکردم نمیدونم عهدشکنیه یانه ؟چیکارکنم؟

عهد مثل نذر نیاز به شرایطی دارد که در صورت رعایت آن ها، عهد جنبه شرعی پیدا می کند و وفای به آن واجب می گردد.
شرایط عهد و پیمان عبارت است از:
الف) عهدکننده بالغ، عاقل و با قصد و اراده و اختیار عهد کند . کسی او را مجبور نکرده و از روی عصبانیت نباشد.
ب) آن چه مورد عهد قرار می گیرد، نباید خلاف شرع باشد، یعنی کار حرام یا ترک واجبی نباشد.
پ) از همه مهم تر این که عهد و پیمان، صیغه شرعی داشته باشد؛ یعنی باید به زبان بیاورد . صرف خطور در ذهن و نیت قلبی کافی نیست . معنای صیغه این است که بگوید: من برای خدا متعهد می شوم که مثلاً اگر فلان کار را برای فلانی انجام بدهم .
ج) توانایی و قدرت بر انجام عهد و وفای به عهد داشته باشد. در صورت عدم توانایی و قدرت بر وفای به عهد، عهد واجب نمی شود و تکلیف به وفای به عهد ساقط است.
حال اگر عهد و پیمان‌، با جمع بودن همه این شرایط انجام گرفته باشد، شرعاً باید به آن عمل کنید . اگر کسی بدون عذر و عمداً عهد را بشکند و عمل نکند، تنها کفاره بر او واجب می شود. کفاره آن مثل کفاره شکستن نذر و کفاره افطار عمدی روزه ماه رمضان است؛ یعنی، باید به 60 فقیر طعام بدهد و یا شصت روز، روزه پی در پی بگیرد.
بنابراین شما اگر عهدی با شرایط بالا با خاله خود نداشته اید ، عهد شکن نیستید هرچند بد قول شده اید و این کار از جهت اخلاقی کار خوبی نیست .

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد