خانه » همه » مذهبی » یک سؤال داشتم در مورد خود کم بینی و مرز آن با تکبر، بنده احساس می کنم خیلی وقت است که دچار خود کم بینی یا تکبر هستم لطفا مرا راهنمایی کنید.

یک سؤال داشتم در مورد خود کم بینی و مرز آن با تکبر، بنده احساس می کنم خیلی وقت است که دچار خود کم بینی یا تکبر هستم لطفا مرا راهنمایی کنید.

خود کم بینی یک حالت روانی است که فرد علی رغم داشتن تواناهایی خود را دست کم می گیرد و خود را کمتر از آنچه برخوردار است، تلقی می کند و جرأت کافی در بروز استعدادها و توانمندیها را ندارد.
حال این حالت روانی چگونه حاصل می شود دلائل مختلفی دارد که در ذیل به آنها اشاره می شود.
اما تکبر آن است که فرد خود را بیشتر از آنچه دارا است تلقی کند و در رفتار و اندیشه اش خود را بزرگ تر و بالاتر از توانمندیها بداند و در برابر دیگران آنها را به رخ کشیده و نشان دهد.
خود کم بینی:
خودکم بینى داراى علل مختلفى است: الف – عدم شناخت واقعى خویشتن. ب – احیاناً دیگران را خیلى بزرگتر از آنچه که هستند به حساب آوردن. ج – سوء ظن به دیگران و اینکه آنها مرا به حساب نمى آورند. د – ارتکاب خطائى را باعث شکست همیشگى دانستن. ه- نشست و برخاست با افرادى که انسان را تحقیر نموده و مورد استهزاء قرار مى دهند. بنابراین اوّلاً سعى کنید منصفانه نقاط قوت و ارزشهاى خود را بشناسید و در ثانى چنین گمان نکنید که شما هرگز به پاى دیگران نمى رسید. چه بسا در یک جهت شما از دیگران ضعیف تر باشید ولى در ابعاد دیگر از او قوى تر باشید و نیز به شما توصیه مى کنم که چنین گمان و سوء ظنّى نداشته باشید که دیگران شما را هیچ انگاشته و اصلاً به حساب نمى آورند. خیر چنین نیست و افراد منصف براى هر کس به میزان شخصیتى که دارد ارزش قائلند. اگر خطائى مرتکب شده اید، نباید باعث احساس حقارت و خودکم بینى شود. بلکه خطا را باید جبران کرد. هیچ شکستى همیشگى نیست. خطا و شکست را براى خود تجربه اى قرار دهید و بلکه از آن نردبانى براى پیروزى هاى بعدى خود بسازید. از افرادى که احیاناً شما را تحقیر یا مسخره مى کنند حتى الامکان دورى کنید و خود را در شرائطى قرار ندهید که به خودشان اجازه تحقیر و دست انداختن شما را بدهند. انسان باید اعتماد به نفس داشته باشد و در حد کمالات واقعى خود بر خود تکیه کند اگر شما بیان خوبى دارید اگر شما قلم توانائى دارید، اگر شما فکر ریاضى، اقتصادى، و استعداد هنرى دارید در همان حد باید اعتماد به نفس داشته و خود را کمتر از آن احساس نکنید و در نتیجه خجالت هاى بى مورد و انزوا را کنار بگذارید. حیا و خجالت خصلت ارزشمندى است ولى نه در همه جا. انزواى از دیگران چیز خوبى نیست و مایه خسران آدمى است. یکى از رازهاى موفقیت در مردان بزرگ همین شناخت واقعى ارزشهاى خود و اعتماد به نفس بوده است. ضمناً مطالعه کتاب هاى زیر براى شما سودمند است : 1- آیین زندگى،دیل کارنگى 2- قدرت تفکر،مورفى 3- پیروزى فکر 4- رمز پیروزى مردان بزرگ،جعفر سبحانى.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد