خانه » همه » مذهبی » تلاوت سوره مومنون هنگام ولادت حضرت علی(ع)

تلاوت سوره مومنون هنگام ولادت حضرت علی(ع)


تلاوت سوره مومنون هنگام ولادت حضرت علی(ع)

۱۳۹۷/۰۱/۲۲


۲۵۵۱ بازدید

نقل تلاوت سوره مومنون هنگام ولادت حضرت علی(ع) از زبان ایشان چطور قابل اعتماد است؟

گذشته از بحث سندی این روایت توجه به چند نکته ما را به جواب مطلوب خواهد رساند:1.این روایت را بسیاری از علمای شیعه در کتبشان نقل کرده اند مانند: شیخ طوسی در الامالی ص 706 و 707؛ علامه مجلسی در بحارالأنوار ج : 35 ص : 18؛ابن شهر آشوب در مناقب آل ابی طالب(ع) ج 2، ص 173؛ و…2. قرآن در لوح محفوظ وجود داشته است فقط هنوز برای مسلمانان نازل نشده بود. به عبارت دیگر قرآن نازل یک وجود دیگری داشته که وجود جمعی بوده و نزد خداوند بوده است، همان وجود جمعی که در شب قدر بر پیامبر به یکباره و به صورت دفعی نازل شد و در طول رسالتش به تدریج نیز نازل گشت. پس قرآن قبل از بعثت هم وجود داشته است بنابراین ممکن است که به قدرت و اراده الهی آیاتی از آن قبل از نزول تدریجی آن ، از زبان وجود نازنینی مانند حضرت علی (ع) نیز جاری شود.3. اگر کسی بنده خاص خدا باشد ، هیچ منعی ندارد که به اراده و خواست خدا از کودکی عجایبی از او ظاهر شود تا مردم حق جو و حق طلب متوجه شوند که او بنده خاص خداست و به سوی او گرایش پیدا کنند و از هدایت و نور او بهره بگیرند . البته ظهور این عجایب سبب هدایت انسان هایی می شود که قلب سالم دارند و آیات الهی را درک می کنند.
قرآن می فرماید: وقتی مریم عذراء قنداقه پسر تازه تولد یافته اش عیسی را در آغوش ، وارد بر بنی اسرائیل شد ، آن نامردمان او را به ناپاک دامنی متهم کردند . او به امر خدا ، دفاع را به فرزند تازه متولد شده واگذارد و آن فرزند یکی دو روزه به زبان آمد و به سخن فصیح گفت:
انی عبد الله آتانی الکتاب و جعلنی نبیا و جعلنی مبارکا اینما کنت و اوصانی بالصلوة و الزکوة ما دمت حیا و برا بوالدتی و لم یجعلنی جبارا شقیا و السلام علی یوم ولدت و یوم اموت و یوم ابعث حیا (سوره مریم،آیه 30-33)
آیا این که عیسی در گهواره از پیامبر بودن خود سخن بگوید و تورات را تصدیق کند و اعلام کند که حرام هایی از تورات را برای شما حلال خواهم کرد و…(سوره آل عمران،آیه 46-49) عجیب نبود؟ آیا به اراده و اذن خدا این عجایب به وقوع نپیوست؟ حال چگونه تلاوت قرآن از زبان حضرت علی محال باشد؟
4.به استناد روایات موثق و صحیح، امیرالمومنین علی علیه السلام بر همه انبیاء افضلیت دارد، با این حساب و نیز وقوع مشابه این اتفاق در مورد حضرت عیسی ، چگونه وقوع آن از جانب امام علی را عجیب و باورنکردنی بدانیم؟
5. بر فرض عدم صحت این روایت مهم این است که بدانیم که ولادت حضرت علی علیه السلام در کعبه قطعی است و آنرا تمام علمای شیعه و اکثر علمای اهل سنت قبول دارند که به طور نمونه به برخی از منابع اهل سنت در این زمینه اشاره می شود:
1 . حاکم نیشابوری می نویسد:
«روایات متواترى وارد شده که فاطمه بنت اسد ، امیرمؤمنان على بن ابى طالب – کرم الله وجهه – را در داخل کعبه به دنیا آورده است».( نیشابوری ، محمد بن عبدالله أبو عبدالله الحاکم (متوفای405 هـ) ، المستدرک على الصحیحین ، ج 3 ، ص 550 ، تحقیق : مصطفى عبدالقادر عطا ، ناشر : دارالکتب العلمیه – بیروت ، الطبعه: الأولى، 1411هـ – 1990م)
2 . شاه ولی الله دهلوی می نویسد :
«و از مناقب وی رضی الله عنه که در حین ولادت او ظاهر شد یکی آن است که در جوف کعبه معظمه تولد یافت» .( دهلوی ، شاه ولى الله مشهور به محدث هند (متوفای 1180هـ) ، إزالة الخفاء عن خلافة الخلفاء ، ج 4 ، باب : اما مآثر امیرالمؤمنین وامام اشجعین اسد الله الغالب علی بن ابی طالب رضی الله عنه ، تصحیح و مراجعه: سید جمال الدین هروى)
3 . سبط ابن جوزی می نویسد :
«روایت شده است که فاطمه بنت أسد ، در حالی که باردار بود ، خانه خدا را طواف می‌کرد ، درد زایمان او را فراگرفت ، در خانه کعبه به روی او باز شد ، پس داخل خانه کعبه شد و فرزندش را به دنیا آ‌ورد» . (سبط بن جوزی حنفی ، شمس الدین أبوالمظفر یوسف بن فرغلی بن عبد الله البغدادی ، تذکره الخواص ، ص 20 ، ناشر : مؤسسة أهل البیت ـ بیروت ، 1401هـ ـ 1981م ).
4 . مسعودی می نویسد:
«محل تولد علی علیه السلام ، خانه کعبه است». (مسعودی ، أبو الحسن على بن الحسین بن على (متوفای346هـ) ، مروج الذهب ، ج 1 ، ص 313؛ توجه به این نکته هم لازم است که در شیعه یا سنی بودن مسعودی بین علماء اختلاف است ولی در هر صورت او نیز قائل است که امام علی علیه السلام در کعبه به دنیا آمده است).
5. گنجی شافعی می نویسد :
«امیر مؤمنان علیه السلام شب جمعه سیزده رجب ، سال سوم بعد از واقعه عام الفیل در داخل خانه خدا به دنیا آمد . کسی پیش از آن حضرت و بعد از آن در داخل خانه کعبه به دنیا نیامده است و این از فضائل اختصاصی آن حضرت است که خداوند به جهت بزرگداشت مقامش به او عطا کرده است» . (گنجی الشافعی ، أبی عبد الله محمد بن یوسف بن محمد القرشی ، کفایه‌ الطالب فی مناقب علی بن أبی طالب ، ص407 ، الباب السابع فی مولده علیه السلام ، ناشر : دار أحیاء تراث اهل البیت (ع) ، طهران ، الطبعه الثالثه ، 1404هـ ، 1362 ش) .
6. شبلنجى در نورالابصار از ابن صباغ نیز نقل مى کند که:
حضرت على(ع) در مکه داخل بیت الحرام متولد شد و آن گاه مى گوید: «وَ لَمْ یُولَد فِى البَیتِ الحَرامِ قَبلَهُ أَحد سِواهُ»( نورالابصار، شبلنجى، ص 85، نشر دارالکتب العلمیة، بیروت)
و دهها مورد دیگر.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد