خانه » همه » مذهبی » وظایف طلبه

وظایف طلبه


وظایف طلبه

۱۳۹۶/۰۹/۰۴


۵۳۱۰ بازدید

باسلامطلبه ای خانم و مجرد هستم آیا تبلیغ دین بر من واجب است؟ وظیفه شرعی من به عنوان یک طلبه چیست؟ تاچه اندازه از نظر شدعی وظیفه بر گردن من است؟ خانواده بایدهمکاری کنن؟باتشکر

وظایف و اهداف طلبگی!طلبه علوم دینی که دوره عمومی حوزه را طی می کند، چند وظیفه راهبردی و مهم دارد:
1- علم آموزی و سیر و سلوک نظری: جستجوی حقیقت و آشنایی با ساختار و عقلانیت دین برای هدایت انسان و راهبری جامعه.

2- خودسازی و سیر و سلوک عملی: اجرای دین در زندگی خودش و عمل به آموزه های دینی.

3- راهنمایی و هدایت مردم عادی با سخنرانی و موعظه:
موعظه و نصیحت و ارشاد مردم عادی و عوام جامعه از طریق منبر و جلسات سخنرانی برای طلاب کاملا ضروری است.

4- هدایت خواص تحت عنوان استاد اخلاق و مشاور خودسازی:
یک عالم دینی باید بتواند انسان تربیت کنند و به صورت ساختاری و کاملا عالمانه، جوانان و قشر فرهیخته و تحصیل کرده را گام به گام ارشاد و دست گیری نمایند.

5- کسب آگاهی های سیاسی و اجتماعی برای هدایت و راهبری کلان دینی و دخالت در فرهنگ سازی و مبارزه با فرهنگ های نفوذی و خرافات و مانند آن.

6- خدمات اجتماعی و غمخواری و خدمت‌رسانی به مردم.

سخنان مقام معظم رهبری درباره وظایف طلبه ها:
حضرت آیت الله خامنه ای در درس خارج خود با توصیه به طلاب برای قدر دانستن ارزش ها و مسئولیت های طلبگی فرمودند:

اگر همه تخصص های مورد نیاز یک جامعه به بهترین شکل وجود داشته باشد اما جامعه، دینی نباشد، آن ملت در دنیا و آخرت دچار خسران و مشکلات واقعی خواهد بود و این مسئولیت عظیم یعنی تبدیل جامعه به جامعه ای دینی، بر عهده علما و روحانیت و طلاب است.

ایشان مفهوم هدایت دینی را «تبیین اندیشه های ناب اسلامی» خواندند و با اشاره به تأثیر فضای مجازی در افزایش شبهات دینی و وجود انگیزه های سیاسی برای تزریق افکار منحرف و غلط در ذهن جوانان تأکید کردند:

این میدان، میدان واقعی جنگ است و روحانیون و طلاب باید مسلح و آماده، وارد عرصه مقابله با شبهات و تفکرات غلط و انحرافی شوند.

رهبر انقلاب، «اسلام ارتجاعی، متعصب، بدون فهم حقایق معنوی و دچار جمود در ظواهر» را، نمود واقعی تفکرات انحرافی برشمردند و افزودند: در لبه دیگر این قیچی، «اسلام التقاطی» و «اسلام آمریکایی» مشغول مقابله با «اسلام ناب» هستند.

رهبر انقلاب، «درک اسلام ناب و متکی بر کتاب و سنت» را با ابزار خرد و اندیشه اسلامی، وظیفه مهم روحانیون برشمردند و افزودند: راه انبیاء، ترویج این تفکر اصیل است و روحانیون نیز ادامه دهنده‌ی همین راه سعادت بخش یعنی هدایت دینی مردم هستند.

ایشان، هدایت عملی مردم را مکمل هدایت اندیشه ای آنان دانستند و افزودند: با بهترین روش ها، مردم را به عبادات و ظواهر و مصادیق دینی از جمله صدق، امانت، تقوا، ترک منکر، امر به معروف و سبک زندگی صحیح، هدایت کنید.

ایشان در همین زمینه عمق بخشیدن به اعتقادات موروثی مردم را مهم برشمردند و خاطرنشان کردند: باید با استدلال صحیح، اعتقادات موروثی را که ممکن است در گذر زمان دچار زوال شده باشند، عمق ببخشید و به مسیر صحیح بکشانید.

حضرت آیت الله خامنه ای، «هدایت سیاسی» را دیگر وظیفه مهم علما و روحانیون خواندند و افزودند: علت تأکید مکرر بر ضرورت انقلابی بودن حوزه های علمیه این است که استمرار حرکت صحیح و انقلابیِ کشور و جامعه، بدون حضور مستمر روحانیت امکان‌پذیر نیست.

رهبر انقلاب با اشاره به قضایای «تنباکو، مشروطیت و نهضت ملی شدن صنعت نفت» افزودند: مشروطیت و نهضت ملی به علت استمرار نیافتن حضور روحانیت به اهداف خود نرسید، اما هنر امام خمینی(ره) این بود که نگذاشت دشمن، حضور روحانیت را در حرکت عظیم انقلاب و پس از آن متوقف کند چرا که در غیر این‌صورت، نه انقلاب پیروز می‌شد و نه جمهوری اسلامی به حرکت خود ادامه می‌داد.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: آمریکایی‌ها از اول انقلاب نیز مانند امروز در صدد حذف روحانیت از حرکت عمومی ملت ایران بوده‌اند تا در مرحله بعد، حضور مردم در صحنه از بین برود و سپس انقلاب به شکست بینجامد اما تاکنون موفق به تحقق این هدف نشده اند و به فضل الهی نخواهند شد.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: در زلزله بیداری اسلامی هم، «دین»، مردم را به میدان کشاند اما چون دستگاههای دینی در آن کشورها متفرّق هستند، این کار استمرار نیافت و بیداری به نتیجه لازم نرسید، اما در جمهوری اسلامی، تداوم حضور علما و روحانیون و در نتیجه حضور مردم در عرصه ها، استمرار حرکت انقلاب را ممکن کرده است.

حضرت آیت الله خامنه ای پس از تبیین هدایت دینی و هدایت سیاسی، به سومین وظیفه مهم روحانیت یعنی «حضور هدایتگر و نیز میدانی در عرصه خدمات اجتماعی» پرداختند.

ایشان افزودند: حضور طلاب در خدمات رسانی به مردم، مدرسه سازی، بیمارستان سازی، کمک به مردم هنگام حوادث و دیگر عرصه ها، نیروهای مردمی را نیز به صحنه می آورد و منشأ خدمات خواهد شد.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد