خانه » همه » مذهبی » جلب رضایت پدر بعداز مرگ

جلب رضایت پدر بعداز مرگ


جلب رضایت پدر بعداز مرگ

۱۳۹۶/۰۷/۰۵


۱۴۸ بازدید

سلام پدرم خیلی عصبی وبد رفتار بود زمان مرگش به احتمال زیاداز من ناراضی بود چون اذیت کردم الان زندگی بسیار سختی دارم گره های وانشدنی دلم میخواد بمیرم چه دعایی انجام بدم چکار کنم؟

پرسشگر گرامی ؛ اولا شما یقین ندارید که پدرتان از دستتان ناراضی است حتی اگر فرض را بر عدم رضایت بگذاریم راههایی برای جبران خطا وجود دارد. خدای رحمان، واسع المغفره است و همواره درهای توبه و بازگشت را برای بندگانش گشوده است. در حدیثی از امام باقر(علیه السلام) می خوانیم: «چه بسا فردی در زمان حیات عاق والدین باشد و پس از مرگ ایشان به خاطر نیکی و احسان به آنها در زمره نیکی کنندگان به پدر و مادر قرار گیردو…»لذا با توجه به این حدیث، جایگاهی برای ناامیدی وجود ندارد.
انسانها در عالم برزخ به شدت محتاجند و کوچکترین عمل خیری برای آنها بسیار کارساز است.چه خوب است به نیابت پدرتان زیارت بروید.کارهایی از قبیل خواندن قرآن، نماز و روزه مفید است. اگر حقوقی بر عهده ی ایشان است، دینش را بپردازید. اگر نماز و روزه قضایی دارد، اگر میتوانید خودتان به جا آورید و اگر نمی توانید مبلغی بدهید تا دیگران این کار را انجام دهند. کارهای عام المنفعه به نیابت از ایشان انجام دهید.
توصیه می شود به احادیث ذیل توجه فرمایید:
1 . پرداخت بدهی والدین
عن رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم): «من حج عن والدیه او قضی عنهما مغرما بعثه الله یوم القیامة مع الابرار؛ کسی که به نیت پدر و مادرش حج انجام دهد یا بدهکاری آنها را بپردازد خداوند او را در روز قیامت با نیکان بر می انگیزد.» (کنز العمال، ج 16، ص 468.)-
2 . نیابت از پدر و مادرامام صادق(علیه السلام) فرمودند: «ما یمنع الرجل منکم ان یبر والدیه حیین او میتین، یصلی عنهما و یتصدق عنهما و یحج عنهما و له مثل ذلک، فیزیده الله(عز و جل) ببره و صلاته خیراً کثیراً؛چه چیز مانع شخص می شود وقتی که پدر و مادرش زنده یا مرده اند به آنها نیکی کند، باین صورت که به نیت آنها نماز بخواند، صدقه بدهد، حج بجا بیاورد و روزه بگیرد، زیرا اگر چنین کند ثواب آنها به پدر و مادر می رسد و به خود شخص هم همانقدر ثواب داده می شود، به علاوه خداوند متعال به واسطه کارهای نیک و نماز او خیر زیادی به او عطا می کند.» ( بحار الانوار، ج 74، ص 46.)
3 . نیکی به والدین و آمرزش گناه
ا مام سجاد(علیه السلام) فرمودند: «جاء رجل الی النبی(ص) فقال: یا رسول الله ما من عمل قبیح الا قد عملته فهل لی توبة؟ فقال له رسول الله(ص): فهل من والدیک احد حی؟ قال: ابی قال: فاذهب فبره. قال: فلما ولی قال رسول الله(ص): لو کانت امه؛مردی خدمت رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) رسید و گفت: ای رسول خدا، من هیچ کار زشتی نمانده که انجام نداده باشم، آیا می توانم توبه کنم؟ رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: آیا هیچ یک از پدر و مادرت زنده هستند؟ گفت: بله، پدرم. حضرت فرمود: برو به او نیکی کن (تا آمرزیده شوی). وقتی او راه افتاد پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: کاش مادرش زنده بود. (یعنی اگر او زنده بود و به او نیکی می کرد، زودتر آمرزیده می شد.)» ( بحار الانوار، ج 74، ص 82.)
4 . زیارت قبر والدین
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: «من زار قبر والدیه او احدهما فی کل جمعة مرة غفر الله له و کتب برا؛ کسی که قبر پدر و مادر یا یکی از آندو را در هر جمعه یکبار زیارت کند خداوند او را می بخشد و او را نیکوکار می نویسد.» (کنز العمال، ج 16، ص 468.)
پرسشگر گرامی؛ اگر مادرتان زنده هستند تا می توانی به مادرت خدمت کن. با نیکی به والدین می توان به اعلی درجه قرب حق تعالی رسید هنوز هم فرصت خوبی داری تا با احسان به ایشان، سعادت دنیا و آخرت خود را تضمین نمایی.
والدین پس از مرگ نیز می توانند در حق فرزند دعا نمایند.در حدیثی از رسول خدا(صلی اله علیه و آله و سلم) آمده که فرمودند: چها ر دعاست که مستجاب است و یکی از آن دعاها دعای والدین برای فرزندش است. پیامبر (صلی اله علیه و آله و سلم) می فرمایند:« دعای پدر در حق فرزند مثل دعای پیامبر در حق امتش است.» (مشکاه الانوار، ص162)علمای اخلاق می گویند: این احادیث مطلق است و بیان نکرده که دعا در زمان حیات یا درعالم برزخ. لذا آنها در عالم برزخ نیز می توانند دعا نمایند. احادیث دیگری نیز داریم که دلالت می کند والدین پس از مرگ می توانند برای فرزندشان دعا کنند.امام علی (علیه السلام) می فرمایند: هر فردی می تواند نزد قبر پدر و مادرش پس از اینکه برایشان دعا کرد حاجت خود را طلب کند. (تحف العقول، ص96)با توجه به این حدیث یعنی فرد، پدر و مادر را واسطه قرار دهد و از آنها بخواهد تا برایش دعا کنند تا حاجتش برآورده شود. موفق و مؤید باشید.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد