خانه » همه » مذهبی » حور العین – ازدواج در بهشت

حور العین – ازدواج در بهشت


حور العین – ازدواج در بهشت

۱۳۹۶/۰۳/۱۶


۱۳۲۲ بازدید

سلامدر بیشتر آیات و روایات اشاره به حوریه بهشتی شده است که مردان از آنان بهره می جویند. پس چرا برای زنان به چیزی اشاره نشده؟ آیا زنان در آنجا فاقد شهوتند یا خلقتشان نیاز ندارد یا روحییاتشان متفاوت است… تکلیف زنان چیست؟

واژه «حور» بنا بر یکى از ریشه هاى لغت «حورٌ عین» به معناى زیبایى سیاه چشمان است . ( براى آگاهى بیشتر ر.ک: حسن مصطفوى، التحقیق فى کلمات القرآن، ج 2، ص 335 )
در مجمع البیان آمده: «حور» جمع «حوراء» و آن به معناى زن سفید بدن و سیمین تن است و «عین» جمع «عیناء» و آن زنى است که حدقه چشمش بزرگ باشد که سبب زیبایى بیشتر است». ( ر.ک: قاموس قرآن، ج 2، ص 193 ) .
علامه طباطبایى و گروهى بر این عقیده اند که: مراد از حور «طایفه مؤنث» است، نه طایفه مذکّر. ( ترجمه المیزان، ج 18، ص 240 و ج 19، ص 223 و 247).
اما آیة اللَّه مکارم شیرازى و برخى دیگر مدعى اند: حورالعین مى تواند مذکّر هم باشد. ( پیام قرآن، ج 6، ص 261 ).
از مضمون بعضى از آیات و روایات، برداشت مى شود که مسئله لذت هاى جنسى، اختصاصى به مردان ندارد؛ بلکه زنان نیز در بهشت مى توانند براى خویش، شوهرانى دلخواه برگزینند. ( بحارالانوار، ج 1، ص 148)
ناگفته نماند؛ زنان دنیا که اهل بهشت باشند با زیبایى و شکوهى برتر از حوریان در بهشت حضور دارند.
ممکن است سؤال شود که اگر زنى چند شوهر کرده باشد و یکى پس از دیگرى مرده باشند، در بهشت به کدام یک از این شوهران تعلق مى یابد؟«ام سلمه از رسول خدا (ص) پرسید: پدر و مادرم فداى شما باد! زنى دو شوهر داشته و هر دو مرده و وارد بهشت شده اند؛ این زن به کدام یک از این دو تعلّق دارد؟ فرمود: اى ام سلمه! هر کدام که بهتر است و حسن خلقش بیشتر است، او را انتخاب مى کند. اى ام سلمه: بدان که حسن خلق خیر دنیا و آخرت را با خود مى آورد» ( همان، ج 8، ص 119، ح 7) همین مطلب را ام حبیبه همسر دیگر پیامبر(ص) نیز از آن حضرت پرسید و ایشان همان جواب بالا را فرمود.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد