خانه » همه » مذهبی » در حال مشرف شدن به مکه از طریق دانشگاه هستم، لطفا در این مرا یاری دهید که برای تحکیم عقایدم چه کتب یا سخنرانی هایی را گوش دهم یا بخوانم و چه اعمالی انجام دهم؟

در حال مشرف شدن به مکه از طریق دانشگاه هستم، لطفا در این مرا یاری دهید که برای تحکیم عقایدم چه کتب یا سخنرانی هایی را گوش دهم یا بخوانم و چه اعمالی انجام دهم؟

از این که خداوند توفیق زیارت بیت اللّه و مدینة النبى(ص) را شامل حال شما کرده و مقدمات آن را فراهم نموده است، مسرور شدیم؛
روشن است که هر قدر آدمى بر معرفت خویش بیفزاید، وانگهى دل را نیز بیشتر صیقل دهد و تهذیب کند بهره فزون ترى خواهد برد. امید است شما در این مسیر گام هاى بلندى بردارید و با دعاى خویش ما را نیز همراه خود سازید. براى بهره بردن بهتر از سفر حج و عمره چند مرحله و مقدمه لازم است:
الف) شناخت فلسفه حج و عمره.
ب) تهذیب نفس و منزه ساختن نفس از همه رذایل.
ج) تهیه زاد و توشه مباح و طیب براى سفر.
د) خالى کردن دل از هر چه غیر اوست و با تمام وجود متوجه خدا بودن. حج و عمره، رفتن به میهمانى خداوند است؛ چنان که امام باقر(ع) فرموده اند: «حاجى و معتمر، میهمان خداوند هستند و اگر از او چیزى بخواهند عطا مى کند و اگر ساکت بمانند او آغاز به عطا مى نماید» (بحارالانوار، ج 99، ص 16). در این میهمانى آن کس مقرب تر است که بیشتر حق صاحب خانه را بشناسد.
عمره و حج از لحظه آغاز احرام تا پایان، تصویرى از سیر الى اللّه انسان در این عالم است که هر کس به فراخور معرفت خویش از آن برداشت مى کند. احرام ترسیمى از آفرینش انسان و لبیک تجسمى از پاسخ فطرت آدمى به نداى روز الست است، و سعى نیز تجلى تلاش و سعى انسان در این دنیاست تا در این صحنه استعدادهاى او فعلیت یابد. طواف نمایانگر آن است که حرکت ها همه از او آغاز و به او ختم مى گردد. سزاوار است با حدیثى از امام صادق(ع) سخن را دنبال کنیم که فرمودند: «چون اراده حج کردى، قلبت را براى خدا از هر شاغلى و حجابى خالى کن و تمام امور را به خالقت واگذار. در جمیع حرکات و سکنات خود بر او توکّل کن و تسلیم قضا و قدر و حکمش باش. دنیا و مافیها را رها کن و حقوقى را که از مخلوق بر گردن دارى ادا نما. بر توشه و مرکب و دوستانت و قدرت و جوانیت تکیه نکن که مبادا دشمن و وبال تو شوند. پس چنان آماده شو که گویا امید بازگشت ندارى. در راه، مصاحب نیکو باش و فریضه هاى الهى و سنن نبى اکرم(ص) را در اوقات مخصوص به جاى آر و ادب، تحمل، صبر، شکر، شفقت، سخاوت و انفاق توشه را دائماً مراعات کن.
سپس با آب توبه خالصانه، گناهانت را شسته، لباس صدق و صفا بپوش و خضوع را پیشه کن و هر چه را که از یاد خدا، بازت مى دارد و از اطاعت او محرومت مى کند بر خود حرام گردان. آن گاه به عنوان یک اجابت صادقانه، از دعوت خدا لبّیک گویان به دستگیره محکم الهى چنگ بزن و همان گونه که با بدنت در میان مردم، طواف کعبه مى کنى، با قلبت نیز در جمع ملائک، عرش خدا را طواف کن. چنان هروله کن که گویا به سوى محبوب مى روى و از حول و قوه خود بیزارى جوى… » (مصباح الشریعه، ص 47).
مرحوم الهى قمشه اى چه خوش سروده است:
اى دل اگر عزم دیار یار دارى       قصد حجاز و کعبه دیدار دارى
شوق شهود حضرت دلدار دارى      اوّل ز دل نقش سوى اللّه پاک گردان
باید نخست از جامه عصیان بر آیى       با جامه طاعت به کوى دلبر آیى
بشکست اگر پایت در این ره با سر آیى       تا گام بتوانى زدن در کوى جانان
پس کامل ترین و بهترین سفارشى که مى توانیم به شما بکنیم این است که نیت خود را خالص گردانید و این سفر را فقط جهت تقرّب به حضرت رب الارباب انجام دهید. عمل خالصانه، تأثیر زیادى بر اعمال و رفتار انسان دارد و او را در هر کجا که باشد (به خصوص در سفر حج) راهنمایى و دستگیرى مى کند. دومین نکته رعایت تقوا و مبارزه با خواهش هاى نفسانى است، سفر حج، تأثیر فراوانى در تزکیه و تهذیب نفوس دارد، بنابر این با رعایت تقوا، سعى کنید از اوقات و دقایق این سفر روحانى، به خوبى بهره مند گردید و به پالایش روح بپردازید. در هیچ لحظه اى، از خداى خود غافل نمانید و در همه حال با او راز و نیاز و مناجات بکنید. براى آگاهى بیشتر براى این سفر مطالعه کتاب هاى زیر توصیه مى شود:
1- دوره مجله میقات (فصلنامه سازمان حج و زیارت)
2- حج محسن قرائتى
3- جرعه اى از بى کران زمزم جوادى آملى
4- عرفان حج جوادى آملى
5- آنگاه هدایت شدم , تیجانی سماوی
6- شفاعت , سید کاظم روحانی
7-کارنامه فکری و عملی وهابیت , جعفر سبحانی
براى تهیه این کتاب ها به انتشارات سازمان حج (نشر مشعر) مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد