خانه » همه » مذهبی » در طول دوره آشنایی برای ازدواج (با همسر آینده) چه سؤالاتی باید پرسیده شود؟

در طول دوره آشنایی برای ازدواج (با همسر آینده) چه سؤالاتی باید پرسیده شود؟

همان گونه که خود مى دانید ازدواج خطیرترین حادثه روزگار انسانى است که هم خوشبختى و سعادت و شقاوت انسان هاى امروزى را با خود مى آورد و هم سرنوشت نسل بعدى را در خود نهفته دارد لذا مراقبت، دقت، انجام نیک و مناسب آن دو نسل بشر را مصونیّت مى بخشد و این اهمیّت که نشان از حساسیت موضوع دارد اقتضاء مى کند که سنجیده تر و دقیق تر عمل کنیم و آن را حادثه اى گذرا، یک روزه نپنداریم.
دانشجوى گرامى قبل از پسند نمودن یک شخص باید از معیارها و ویژگیهاى یک همسر خوب و مناسب آگاهى داشته باشیم.

دو نکته را همواره در نظر داشته باشید:
1- مراعات وظایف الهى و عدم تجاوز از حریم شرع.
2- عدم سخت گیرى در آن جا که خداى سبحان مجاز شمرده است.
ه ) در نهایت توسّط والدین خود، با خانواده او گفت وگو و صحبت کنید و پیشنهاد ازدواج را مطرح سازید. باید توجه کنید که ازدواج، مسأله اى ساده و شوخى بردار نیست؛ فلذا نباید به عنوان عفاف و تقواى هر چه بیشتر، از تحقیقات لازم دست بردارید که خسارات جبران ناپذیرى به بار خواهد آورد. البته وسواس نیز در این مورد خطرناک است.

موضوعات قابل طرح در گفت و گوى قبل از مراسم عقد مختلف است؛ زیرا افراد عقیده ها، آرمان ها، هدف ها و خواسته هاى گوناگون دارند. البته بعضى از مسائل و موضوعات عمومى است و ضرورت دارد جوانان قبل از ازدواج براى آگاهى یافتن از ویژگى هاى جسمانى، روانى، اخلاقى یکدیگر مطرح کنند و درباره آن ها به گفت و گو بنشینند. ناگفته پیداست، این گونه جلسات حتماً باید تحت اشراف خانواده هاى دو طرف صورت گیرد؛ زیرا مذاکره مستقیم و بدون اطلاع خانواده دختر و پسر مطلوب عرف و در اکثر موارد مورد پسند شرع و عقل نیست و به جاى این که زوج جوان را به حقیقت برساند، مایه انحراف و مشکلات دیگر مى شود. در این جلسات مى توان درباره مسائل زیر گفت و گو کرد:
1. خط مشى کلى زندگى آینده
مراد تبیین مبناى زندگى آینده است؛ براى مثال جوان متدین مى خواهد زندگى اش بر اساس قوانین اسلام بنا شود. در این جا باید از میزان پاى بندى افراد به ارزش هاى دینى و اخلاقى سؤال شود.
2. اهداف زندگى
یعنى هدف هایى که هر کدام قصد دارند در زندگى آینده شان دنبال کنند؛ هدف ها و آرمان هاى علمى و تحصیلى، اجتماعى، شغلى و…؛ براى مثال تا چه اندازه به ادامه تحصیل علاقه مند است و مشکلات تحصیل را تحمل مى کند. شغل مناسب و مورد علاقه اش چیست؟ جایگاه اجتماعى را داراى چه اهمیتى مى داند؟ از نظر اقتصادى و مالى به چه سطحى مى اندیشد و حداقل و حداکثر چقدر است؟
3. چگونگى رابطه با خانواده و بستگان
براى مثال به چه اندازه به رفت و آمد با اقوام و خویشان و نیز دوستان اهمیت مى دهید و بر آن اصرار مى ورزید؟ به آداب و رسوم فرهنگى و اجتماعى رفتار با بستگان چقدر پایبندید؟
4. خواست ها و انتظارهاى دو طرف از یکدیگر
5. شیوه تربیت فرزندان
مسؤولیت تربیت با چه کسى است و چگونه باید آن را آموخت؟
6. نقص هاى جسمانى و بیمارى هاى مزمن احتمالى یکدیگر
در این جلسات باید به نکات زیر توجه شود تا به شکل مناسب انجام گیرد و دو طرف به هدف خود دست یابند.
1. گفت و گو باید خونسردانه و با آمادگى قبلى و در فضایى آرام و بدون خوف و فشار از طرف دیگران صورت گیرد.
2. گفت و گو پس از انجام خواستگارى رسمى از طرف خانوادها و تحقیق و آگاهى از بعضى شرایط که در مرحله تفحص به دست مى آید، انجام گیرد نه در ابتداى آشنایى؛ به عبارت دیگر، در واپسین مراحل تحقیق و قبل از مراسم عقد باید گفت و گو تحقق یابد.
3. براى موفقیت بیش تر، دو طرف باید در ابتداى جلسه از یکدیگر بخواهند صادقانه به پرسش ها و مسائل مطرح شده پاسخ دهند تا از صفات اخلاقى و خصوصیات یکدیگر آگاهى یابند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد