خانه » همه » مذهبی » عاقبت به خیری با قرآن

عاقبت به خیری با قرآن


عاقبت به خیری با قرآن

۱۳۹۵/۰۴/۰۶


۱۱۹۰۶ بازدید

باسلام.چه سوره هایی ازقرآن براعاقبت به خیری فرزندان و بخت گشایی هست؟

بسم الله الرحمن الرحیمپرسشگر گرامی! سلام علیکم
از ارتباط و حُسن اعتماد شما به «مجموعه پرسمان» صمیمانه تشکر می‌کنیم و خوشحالیم که شما نیز به جمع«پرسمانی‌ها» پیوسته‌اید.
برای عاقبت به خیری باید همه آیات الهی را با تفسیرش خواند و در حد امکان عمل کرد. شما میتوانید با نیت عاقبت به خیری سوره مبارکه یس را با تفسیرش تلاوت فرمایید. یا به همراه دوستانتان قران کریم را به نیت عاقبت به خیری و یکبار دیگر به نیت بخت گشایی ختم نمایید.
امام صادق (علیه السلام) از امام علی (علیه السلام) نقل می کند: «حقیقت سعادت این است که آخرین مرحله ی زندگی انسان با عمل سعادت مندانه ای پایان پذیرد و حقیقت شقاوت این است که آخرین مرحله ی عمر با عمل شقاوت مندانه ای خاتمه یابد»( تفسیر نمونه ، ج ۹ ص ۲۵۰) بنابر این برای عاقبت به خیری بستگی به اعمال خود انسان در زندگی دارد و بسته به این است که آیا در آخرین لحظات زندگی شخص با ایمان از دنیا رفته یا نه.و در حقیقت عاقبت به خیری به ایمان و عمل صالح انسان، در زندگی بستگی دارد .
عزیز بزرگوار! نیکوست با مرور مهمترین عوامل عاقبت بخیری در جهت رساندن خود و فرزندانمان به قله های آرامش و عاقبت به خیری قدم بر داریم:
مهمترین عوامل عاقبت بخیری:
1- ایمان
ایمان اولین و اساسى ترین و محکم ترین ریسمان نجات است و مطمئن ترین ضامن عاقبت به خیرى مى باشد. عن ابى عبداللّه (علیه السلام)… و قال فى قوله عزّ وجلّ «فقد استمسک بالعروة الوثقى» قال: هى الایمان باللّه وحده لاشریک له…؛ از امام صادق(علیه السلام) است که درباره این کلام الهى «فقد استمسک بالعروه الوثقى» فرمود: عروة الوثقى همان ایمان به یگانگى خداوند بى شریک مى باشد»، (اصول کافى، ج 2، ص 14، روایت 1 به نقل از سرالاسراء، على سعادت پرور، ج 2، ص 324)
جمله فقد استمسک… پاره اى از آیة الکرسى است که در آیه 256 سوره بقره آمده است یعنى… کسى که به طاغوت [بت و شیطان و هر موجود طغیانگر] کافر شود و به خدا ایمان آورد، به دستگیره محکمى چنگ زده که گسستن براى آن نیست… بنابراین آن دستگیره محکم (عروه الوثقى) که قابل گسستن نیست همان «ایمان» به خداوند تعالى است.
2- تقوا
خداوند متعال در چندین آیه قرآن به صراحت عاقبت بخیری را از آن متقین دانسته است . چرا که انسان متقی، عقلش سرجاست و شهوت و غضب، پول و ریاست و … عقلش را زائل نکرده است و چون عقلش درست کار می کند، عاقبت اندیش است و عاقبت اندیشی اش در نهایت وی را عاقبت بخیر می کند.
از آن جا که «تقوا» در تامین عاقبت بخیری و دوری از بد عاقبتی نقش کلیدی دارد توجه شما را به توضیحی در این باره جلب می نماییم :
«تقوا» یعنى، قدرت کنترل نفس به گونه اى که محرمات را ترک کرده و به واجبات عمل نماید. براى تقویت تقوا باید در دو بعد نظرى و عملى اقدام نمود.
در «بعد نظرى» با تقویت مبانى عقیدتى، به ساختمان و چهارچوب عقاید استحکام بخشید و سپس با عمل، در راسخ تر شدن آنها کوشید.
آنچه در «بعد عملى» لازم است توجه نمود در گام اول استوارى بر انجام واجبات و ترک گناهان و در گام دوم پالودن نفس از رذایل اخلاقی و آراستن به فضایل و بیرون راندن حب دنیا و تعلقات دنیوى از ژرفاى ضمیر می باشد.
براى تقویت تقوا، عمل به سفارش هاى زیر را توصیه مى کنیم:
1- از غذاى حرام پرهیز کنید.
2- گناهان را به طور کلى ترک نمایید.
3- واجبات مخصوصا نمازها را در اول وقت بخوانید.
4- تا آن جا که مى توانید نمازهاى مستحبى مخصوصا نماز شب را ترک نکنید.
5- ارتباط با ولی الله الاعظم، امام زمان (عج الله تعالی فرجه) با یاد و عمل به آنچه مورد رضایت حضرت می باشد.
در خصوص رعایت تقوا آن چه لازم است این است که انسان دائما در حال مراقبه از نفس خویش باشد و لحظه اى زمام نفس را به دست شیطان ندهد.
بنابراین بهترین راه براى عاقبت به خیر شدن مراقبت دائم از نفس خویش است یا به عبارت دیگر مطمئن ترین راه و روش، ایمان و عمل صالح است. خداوند در سوره العصر مى فرماید: «به عصر قسم که انسان ها همه در زیانند. مگر کسانى که ایمان آورده و اعمال صالح انجام داده اند و یکدیگر را به حق سفارش کرده و یکدیگر را به شکیبایى و استقامت توصیه نموده اند».
در حدیثى از امیرالمؤمنین على(علیه السلام) وارد شده: «انکم ان اغتنمتم صالح الاعمال، نلتم عن الاخرة نهایة الآمال؛ تحقیقا چنین است که اگر شما اعمال صالح را مغتنم شمرید به آن غایت بلند آرزوهاى اخروى خواهید رسید» (الغرر والدرر، باب العمل، به نقل از سرالاسراء، استاد على سعادت پرور، ج 2، ص 209).
3- توبه
از دیگر عوامل مؤثر در عاقبت بخیری، «توبه» است. ممکن است کسی در طول عمر خود دراثر غفلت و نادانی گناه کرده باشد و قبل از مرگ بیدار گشته توبه کند و راه خود را به سوی خدا اصلاح نماید و عاقبت به خیر گردد و بر عکس ممکن است کسی یک عمر در راه دین باشد و در نهایت در اثر مثلا نافرمانی نسبت به امام زمان خویش پایش بلغزد و از مسیر، منحرف و عاقبت اش بد باشد.
فضیل عیاض که یک عمر نافرمانی خداوند را کرد، با توبه ای خالصانه یک باره دگرگون شده و مسیر خود را کاملا تغییر داد.
رسول ترک، بخاطر احترامی که به اهل بیت و مخصوصا امام حسین می گذاشت با همه ی آلودگی که داشت، نجات یافت و موفق به توبه ای حقیقی شد.
4- اخلاص در عمل
از «اخلاص» به اکسیر اعظم تعبیر شده است. یعنی یک عمل به ظاهر کوچک همراه با اخلاص از کوهی از عمل بدون اخلاص با ارزش تر است. اخلاص به عمل انسان بها و قیمت می دهد. عمری عبادت بدون اخلاص، پشیزی ارزش ندارد.
بندگی، امری مستمر و ادامه دار است و به یک روز و یک ماه و یک سال خاتمه نمی یابد. اگر در این میان لغزشی صورت گیرد انسان زمین می خورد. آدمی هر قدر که مراحل بندگی را بپیماید،‌ شیطان نیز با حیله های قوی تر وارد می شود و هیچ گاه انسان از این دشمن قسم خورده به طور کامل راحت نمی گردد. البته اگر مؤمنی به درجه مخلـَصین برسد دیگر شیطان را به او راهی نیست. «قال رب بما اغویتنی لازینن لهم فی الارض و لاغوینهم اجمعین الا عبادک منهم المخلصین؛ (سوره مبارکه حجر، 39و40)
ابلیس گفت: پـروردگـارا! به خاطر این که مرا گمراه ساختى (و این انسان زمینه بدبختى مرا فراهم ساخت) من نعمتهاى مادى روى زمین را در نظر آنهازینت مى دهم (و انسانها را به آن مشغول مى دارم) و سرانجام همه را گمراه خواهم ساخت مگر آن بندگان خالص شده تو.
لذا باید سعی کرد هر کاری را فقط برای رضای خداوند انجام داد.
و اما درباره بخت گشایی مطالبی را حضورتان تقدیم میکنیم:
دوست گرامی ! موفق نشدن به ازدواج از سوی دختر و پسر (البته اگر از سن متعارف ازدواج گذشته باشند)، همیشه به معنای بسته شدن بخت نیست و ممکن است علل دیگری داشته باشد. باور نادرستی مثل بسته شدن بخت و … یکی از آسیب های ازدواج است؛ پس شایسته است این گونه باورها را از بین برد؛ زیرا بر عملکرد فرد تأثیر خواهد گذاشت و در نتیجه باعث ازدواج نکردنش می گردد. به خاطر داشته باشید که، انسان همانگونه عمل می کند که می اندیشد.
گرچه نمى خواهیم بگوییم بستن بخت و سحر و جادو ، هیچ گونه واقعیتى ندارد، ولى از طرف دیگر نمى توان مطمئن بود که هر نوع مشکلی از جمله مورد و مشکل شما ریشه در همین مسئله دارد. و باید توجه داشت که غالب آن چه امروزه در میان مردم در این باره شایع است، بى اساس است و بیشتر به افکار روانى، تخیلات، سوءظن ها، توهمات و مشکلات واقعى موجود در رفتار و اعمال آنها مربوط است و اکثر کسانى که به این امور مى پردازند کلاه بردارانى هستند که از این طریق قصد اخاذى و پر کردن جیب خود را دارند. لذا به نظر می رسد تمامی آنچه در مورد بسته شدن بخت و اقبال در جامعه مطرح می شود واقعیت ندارد ولى اگر بر فرض موردى پیدا شد که طلسم و سحرى در کار بود راه هایى براى بطلان آن وجود دارد و لازم نیست به افرادی که ادعای قدرت باطل کردن سحر دارند، رجوع کرد و به آنها پول پرداخت کرد.
مى توان از راه هاى زیر براى بطلان سحر و جادو استفاده نمود:
1- استعاذه به خداوند و خواندن سوره هاى فلق و ناس.
2- خواندن و نوشتن آیات 75 تا 82 سوره یونس.
3- دعا وتضرع به درگاه خداوند.
4- درخواست دعا از اولیاى واقعى خداوند.
5- صدقه دادن.
6- این دعا را بنویسد و همراه داشته باشد:« بِسمِ الله وَ بِالله، بِسمِ الله وَ ما شاءَالله، بِسم الله لاحَولَ ولاقُوّه الا بالله، قال موسی ما جِئتُم بِه السِّحر انّ الله سَیُبطِلُه انّ الله لا یُصلحُ عَمل المُفسدین، فَوقَع الحَق و بَطل ما کانوا یَعمَلون فغلبوا هُنالکَ وانقَلِبوا صاغرین» ( این دعا از امیرالمومنین علیه السلام نقل شده است).
در پایان گفتنی روش عمومی و تأیید شده از سوی امامان علیهم السلام همان تداوم صدقه و خواندن سوره یس و آیه «و ان یکاد» و «چهار قل» است.
همچنین آیه الله بهجت- ره – در پاسخ پرسش در مورد دعا برای باز شدن بخت و ازدواج چنین سفارش کرده اند :
1- نماز حضرت جعفر طیار – علیه السلام- را بخوانید و سپس دعایی که در کتاب زاد المعاد مرحوم مجلسی آمده که در این هنگام خوانده می شود بخوانید و سپس به سجده روید و تلاش کنید حتما گریه کنید و وقتی اشک جاری شد حاجت را از خداوند بخواهید .
2- در پاسخ دیگری به این پرسش فرموده اند: آیه 74 سوره مبارکه فرقان یعنی :« ربّنا هَب لَنا مِن اَزواجِنا و ذُرّیاتِنا قُرّه اَعیُن وَاجعلنا لِلمُتَّقینَ اِماما» را برای این منظور بخوانید.
توجه داشته باشید درست است که دغدغه ازدواج فرزندان امری طبیعی است؛ اما این مسأله نباید تمام فکر و وقت انسان را به خود مشغول کرده و بسان ابری تیره، بر همه ابعاد زندگی سایه افکنده و آن را تحت الشعاع خود قرار دهد؛ زیرا واقعیت چنین است که ازدواج همه زندگی نیست، بلکه تنها یک بعد از ابعاد زندگی است. علاوه بر آن، از دعا، توسل، نذر و مانند آن نبایدغافل شد؛ زیرا ازدواج با یک همسر مؤمن و با اخلاق، یکی از توفیقات بزرگ و یکی از نعمت های با ارزش خداوند است و لازم است برای به دست آوردن آن تلاش کنیم.
علاوه بر این مطمئن باشید اگر به خداوند متعال توکل کنید و تمام امور زندگى خود را به او واگذار کنید، خداوند به بهترین وجه و شکل به آن رسیدگى خواهد کرد زیرا او خیر و صلاح بندگانش را بهتر از من و تو مى داند.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد