طلسمات

خانه » همه » مذهبی » حسین دهقان: مشکلی برای حضور نظامیان در انتخابات وجود ندارد

حسین دهقان: مشکلی برای حضور نظامیان در انتخابات وجود ندارد

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - حسین دهقان: مشکلی برای حضور نظامیان در انتخابات وجود ندارد
روز دیگر فائزه هاشمی جنجال برپا میکند و از آنجا به صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی میرود. یک جمله علی مطهری نیز در کلاب هاوس به اندازه صد مصاحبه او وایرال میشود. حتی کاندیداها برای تبلیغات در انتخابات ریاست جمهوری به کلاب هاوس میروند.

دیشب نیز حسین دهقان در روم کلاب هاوس با عنوان «انتخابات ۱۴۰۰ گفتگوی داغ با حسین دهقان» که توسط فرید مدرسی و احسان کیان ارثی اداره می‌شد، مهمان بود و به سوالات بسیاری پاسخ داد.

مخالف فیلترینگ هستم

همه اعضا فعلی این گروه می‌دانند که چقدر نیاز به گفت و گو داریم و آنچه که لازم است را مطرح کنیم در فضای شفاف و دوستانه باهمدیگر صحبت کنیم. فضای مجازی را یک فرصت می‌دانم و با هرگونه مداخله‌ای که برای محدودیت باشد مخالفم و معتقدم باید از تمام ظرفیت‌های فضای مجازی استفاده کنیم. همه ما موافقیم اگر جنبه آسیب رسان دارد باید از آن جلوگیری کنیم. با فیلترینگ که نوعی محدود سازی است مخالفم اما برای جلوگیری از آسیب رسانی این فضا بایدمردم  مطالبه گر آن باشند.

زنان باید فعال باشند

حسین دهقان در خصوص وضعیت زنان و حضور آنها در جامعه گفت: در فضای جدال جریان‌ها هستیم که مطالبه و مردم گم شده است و اولویت حاکمیت باید رسیدگی به امور مردم باشد و از همین رو نیازمند تغییر فضا و نگاه هستیم. باید نسبت به مردم مسئولیت حس کنیم و در برابر آن‌ها شفاف و مسئول باشیم. ما باید فضایی فراهم کنیم که زنان فعال باشند. ۵۰ درصد از جمعیت ما زنان هستند. اگر میانگین سنی ۴۰ سال و وزرا تا ۵۰ سال را بنا بگذاریم، بسیار خوب است. 

می‌توانم مدیر تمام عیاری باشم

اینکه نظامی هستم، درست است و امروز فکر می‌کنم نظامی بودن من در عرصه عمومی کشور به کمک جنبه های مدیریتی من می‌آید.  در این فضا آن چیزی که برای من مهم است عدم تبعیض است، چه جنسیتی ،چه زبانی، چه قومیتی و … با تبعیض به یک نوع محرومیت می‌رسیم. در رابطه با جوانان باید این تجربه را انجام دهیم و آنها را در جایگاه های مدیریتی وارد کنیم که ما غفلت کردیم و امر ورود جوانان به تاخیر افتاده و باید سریعا تسریع ببحشیم.

مشکلی برای حضور نظامیان در انتخابات وجود ندارد 

من عضو رسمی سپاه هستم. مشکلی برای حضور نظامیان در انتخابات نمی‌بینم زیرا محدودیت قانونی ندارد.

برجام تصمیم نظام بود 

برجام اهمتی دارد که همیشه درباره آن صحبت می‎شود و من همه حساسیت ها را قدر می‌دانم. برجام بخش سیاسی و بخش حاصی است که به عنوان pmd دارد و باید از همدیگر جدا کرد. بخش دوم را وزارت دفاع با آژانس هسته‌ای سازمان ملل انجام دادیم و موفق شدیم این بخش را حل و فصل کنیم و به لحاظ فنی اتهامات را پاسخ دهیم. مذاکرات تصمیم ملی بود و تصمیم نظام بود و باید تعجیل کمتری رخ می‌داد.

کسانی که ظریف را خائن می‌دانند هواداران من نیستند

کسانی که در فضای مجازی می‌گویند هوادار من هستند و افرادی همچون ظریف را خائن می‌دانند از هوادارن من نیستند و من آنها را به رسمیت نمی‌شناسم.

صد سکه از سوی دولت دریافت کردم 

رئیس جمهور می‌تواند نشان‌های مختلفی را بدهد و درجاتی را بدهد و کمیسیون هر فردی را شایسته نشان دید، نشان به وی داده میشود که طبیعتا همراه با آن پاداش نقدی است و من نیز صد سکه دریافت کردم.

در زمان مسئولیت من اسناد سری به سرقت نرفت

محمدحیدری مدیرمسئول سایت رویداد ۲۴ نیز با پرسش این دو سوال: «۱) در تاریخ ۹۳/۱۱/۱۸ شما در نامه‌ای خطاب به آقای سردار عیسی شریفی «متهم مفاسد اقتصادی» در خواست واگذاری یکی از املاک شهرداری تهران واقع در گیشا به صورت مادام العمر کرده‌اید، توضیح شما در این خصوص چیست؟ ۲) سوال دوم شبه‌ای در خصوص شما در حوزه پرونده هسته‌ای است که منجر به لو رفتن اسناد بسیار حساس و به کلی سری شد که متاسفانه بعد‌ها بهانه‌ای بر فشار‌های سیاسی و اقتصادی بر کشور گشت، لطفا در این خصوص توضیح دهید که گفته می‌شود «تاکید می‌کنم که گفته می‌شود» نقش شما در پیشنهاد عدم امحا اسناد و گردش آن در کشور چیست؟ و دوم چگونه این اسناد توسط سرویس‌های امنیتی بیگانه کشف و به خارج از کشور منتقل شد؟ » از حسین دهقان پاسخ خواست. حسن دهقان نیز در پاسخ به این سوال گفت: به من یک هدیه ای داده شد و اقای لطیفی آن را به یکی از جانبازان دفاع مقدس و آن فرد نیز گفتند می‌خواهم این هدیه را برای رسیدگی به امور ایتام خرمشهر بگذارم. ما نیز سرمایه‌ای بر روی آن گذاشتیم برای خیریه. این محلی که در منطقه گیشا قرار دارد برای امور مربوط به همان خیریه است . شهرداری یک ضابطه ای را داشت که می‌تواند محلی را برای یک بازه طولانی به اجاره بگذارد لذا آن جا را برای این کار اجاره کردیم. من در آن هیچ شراکتی و نفعی ندارم و فقط پیگیری به سرانجام رسیدن این خیریه بود. در بحث پرونده هسته‌ای، این اسناد در زمان مسئولیت من توسط سرویس‌های جاسوسی برده نشده است و تا زمانی که من سمت داشتم، مراقبت لازم و کافی را داشتم و بعد از آن هم مسئولین مربوطه دقت لازم را می‌کردند که این اتفاقات رخ ندهد. در بحث ترور فخری زاده و اخیرا موضوع نطنز هم گفتم چرا با این همه نهادهای گسترده امنیتی، چنین آسیب‌هایی را متحمل شویم. باید دقت لازم صورت بگیرد. 
مستقل وارد انتخابات می‌شوم/ به هیچ جریانی وابستگی ندارم

شورای اصولگرایی لطف داشتند که به من نامه دادند اما من از قبل هم اعلام کردم که به هیچ جریانی وابستگی ندارم و مستقل وارد انتخابات می‌شوم و اگر مورد اقبال مردم قرار گرفتم دست آنها را می‌بوسم اگر هم اقبال نداشتند بازهم از آنها تشکر می‌کنم. درپاسح به این سوال که اگر رئیسی بیاید کنار می‌روم یا نه باید بگویم که فعلا هیچ چیزی مشخص نیست و آقای رئیسی هم تاکنون نه گفته اند که می‌آیند یا نمی‌آیند.

سپاه رای سازمانی به کسی نمی‌دهد 

سپاه رای سازمانی به کسی نمی‌دهد و من نیز جریان سپاه و بدنه سپاه را در انتخابات نمایندگی نمی‌کنم. بعد از تایید صلاحیت نحوه هزینه کرد تبلیغات و رئیس ستاد خود را معرفی می‌کنم. دولت نظامی تشکیل نمی‌دهم، اما اگر فرد نظامی مدیر و کارآمد و توانمند و پاکدست باشد از او در دولتم استفاده می‌کنم. 

اگر در دولت بودم با حوادث آبان اینگونه برخورد نمی‌کردم. اصلا قابل قبول نیست که مسئولی بگوید صبح آن روزخبر دار شدم. افرادی که به مردم آسیب زدند باید محاکمه شوند. 

امیدوارم محصورین تغییر شرایط جدید را ببینند

شرایط باید تغییر کند، انشاالله افرادی که در حصر هستند و به دید مسئولین آن زمان تخلف کرده بودند هم تغییر شرایط را ببینند. 

مردم باید در سیاست‌های اقتصادی مشارکت کنند

به گزارش رویداد ۲۴،حسین دهقان گفت: مردم باید بتوانند در سیاست‌های اقتصادی مشارکت داشته باشند و نباید از این موضوع هراسی داشته باشیم. بخش خصوصی باید از این اتفاق استقبال کنند. 

سیاست در اختیار سپاه نیست

مگر سیاست در اختیار سپاه است که بخواهیم این اختیار را به جای دیگری بدهیم؟ وزارت خارجه مسئول امور ارتباط با خارج از کشور است. 

حجاب یک قانون است 

قانون تا وقتی قانون است باید محترم شمرده شود. قانون به معنای ناموس جامعه است. اگر در قانون اشکالی می‌بینیم و از دید شما و بسیاری از زنان حجاب اجباری را مشکل می‌بینید باید با بررسی دقیق قانون آن را حل و فصل کرد و حتما به آن سمت می‌رویم. 

دولت جوان انقلابی

دولت جوان انقلابی چیست؟ شاه بیت همه فرمایشات رهبری در سه بحث خلاصه می‌شود، عدالتخواهی، مبارزه با فساد و تبعیض، تامین نیاز و منافع مردم و مقابله با زیاده خواهی استکبار خواهی. هر فردی که این ویژگی را داشته باشد می‌تواند در دولت جوان انقلابی حضور پیدا کند و چنین دولتی دولت انقلابی است.

مشکلات مناطق مرز نشین را حل می‌کنم

یک برنامه ای برای رسیدگی به مناطق محروم و مرزنشین  و رسیدگی به مشکلات آنها خواهم داشت. در شان جوانان و مردم ما نیست که بخواهند کولبری کنند.

اعتدال گرا هستم و این به معنای ادامه دولت روحانی نیست 

با افراطی گری مخالفم، مشی من مشی اعتدال گری است. دنبال رو دولت روحانی نیستم. اما با روحیه مطالبه گری سازنده موافقم که به تسریع امور کمک می‌کند. 

در وزارت دفاع همکاری خوبی با چین و روسیه داشتیم

زمانی که در وزارت دفاع بودم با روسیه و چین همکاری‌های خوبی داشتیم و به سمت تولید محصول مشترک هم رفتیم. 

نیازی به خرید سلاح از آمریکا نداریم 

نیازی به خرید اسلحه از آمریکا نداریم که بخواهیم بعد از رفع تحریم ها اقدام به خرید سلاح از آنها کنیم.

دهقان فداکارم

تیپ شخصیتی من، خودم هستم. حسین دهقان فداکار. آمده ام که خدمت کنم.

تقلب در انتخابات سال ۸۸ را هیچکس در این کشور قبول نمی‌کند.

تقلب در انتخابات را هیچکس قبول نمی‌کند. من به عنوان رئیس جمهور هیچ وقت در مقابل رهبری قرار نمی‌گیرم ولی ایشان بهترین مشاور برای خروج از مشکل است. 
***

خلاصه حضور حسین دهقان در کلاب هاوس

کاندیداهای انتخابات ۱۴۰۰ یکی پس از دیگری به کلاب هاوس می‌آیند تا در شرایطی که امکان برگزاری میتینگ و ستاد انتخاباتی نیست، از فرصت شبکه‌های اجتماعی استفاده کنند؛ از کاندیداهای ریاست جمهوری مسعود پزشکیان و علی مطهری تا کنون به کلاب هاوس آمده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند و به سوالات خبرنگاران و فعالان سیاسی و اجتماعی و اقتصادی پاسخ داده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. شب گذشته نیز سردار حسین دهقان وزیر پیشین دفاع ایران نیز در برنامه‌ای تقریبا ۴ ساعته شرکت کرد و از برنامه‌هایش برای آینده ایران سخن گفت اما اگر از جمع چند هزار نفره‌ای که دیشب سخنان او را می‌‌شنیدند، بپرسید کدام جمله در ذهنتان باقی مانده یا از کدام بخش سخنان لذت بردید یا کدام حاضرجوابی و شوخی و نکته‌سنجی سردار به دلتان نشست، احتمالا هیچ نکته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای در خاطر کسی باقی نمانده باشد. سردار دهقان خشک و بی‌‌‌‌‌‌خلاقیت آمد و بی‌هیچ دستاوردی رفت.

رویداد۲۴ پیش از این در گزارشی درباره جایگاه سیاسی سردار دهقان نوشته بود که معلوم نیست چرا مخاطب باید به او رای بدهد زیرا او نماد هیچ موضوعی نیست که با منافع عمومی پیوند بخورد؛ او نه اقتصاددان برجسته‌ای است نه سیاستمدار شناخته‌شده‌ای و نه نظامی محبوبی با دستاوردهای مشخص است.

اگر به دنیای سیاستمداران حرفه‌ای نگاهی بیندازید، آنها هدف‌گذاری دارند، بر پایه هدف شعار انتخاب می‌کنند و دست‌کم تلاش می‌کنند نمودهای بیرونی در راستای هدف‌گذاری خود داشته باشند و در بهترین حالت به هدف یا وعده خود عمل می‌کنند؛ به عنوان مثال سیدمحمد خاتمی با شعار اصلاحات بر سر کار می‌آید و تلاش می‌کند در همین مسیر گام بردارد یا محمود احمدی نژاد برند خود را بر پایه عدالت‌خواهی استوار می‌کند یا حسن روحانی تلاش می‌کند چهره‌ای معتدل از خود نشان دهد که قرار است مشکلات ایران با دنیا را حل کند.

فارغ از اینکه آیا وعده‌ها و پیام‌ها درست بوده یا خیر یا اینکه این برندهای سیاسی به وعده خود عمل می‌کنند یا خیر، بخش مهم این است هر سیاستمدار باید یک تداعی از خود در ذهن مخاطب ایجاد کند. شب گذشته فرصت بسیار خوبی بود تا سردار دهقان بتواند این خلاء را پر کند؛ او که به شیوه نظامیان و بدون تعارف زودتر از هرکسی اعلام کاندیداتوری کرده بود و هراسی نداشت که بگوید کاندیدای نظامی است، می‌توانست کمپین خود را روی همین موضوع تقویت کند و خود را به عنوان سیاستمداری که درگیر تعارف‌ها و رودربایستی‌های معمول نمی‌شود، جایگاه‌یابی کند و در فضایی که از همه طیف نیروی جامعه حضور دارند و بدون کوچکترین تعارفی سوال می‌پرسند، او نیز مانند یک نظامی قاطع سخن بگوید و گاه نمکی هم به سخنانش بزند اما چنین نشد، چراکه در واقعیت خود سردار چنین شخصی نیست و نمی‌تواند خودش نباشد.

حقیقت آن است که رییس جمهور یا کسی که می‌خواهد خود را برای ریاست جمهوری آماده کند، باید علاوه بر دانش فنی و تخصصی بتواند بر قلب شنوندگان خود نیز تاثیر بگذارد، یک جمله او گاه باید بتواند به یک جامعه اطمینان برساند، برای این منظور طبیعی است سخنان شخصی که قرار است رای بیش از ۲۰ میلیون نفر را به دست بیاورد، با دیگران تفاوت کند. اما واقعا سخنان سردار دهقان با یک مسئول معمولی مثلا بخشدار فلان شهر دورافتاده در جمهوری اسلامی تفاوتی داشت؟

اگر پاسختان مثبت است، یکبار به ذهنتان فشار بیاورید و بگویید از کدام بخش سخنان سردار دهقان سوپرایز شدید یا کدام حاضرجوابی به دلتان نشست؟ اتفاقا جایی که سردار تلاش می‌کرد، به سخنانش نمک بزند، با خود می‌گفتیم ای کاش سردار آن را ادامه ندهد؛ مثل جایی که درباره تعارف شام و سحری ناگهان به شکل نامربوطی پاسخ داد اگر می‌آیید حواستان باشد جیبتان را نزنند. گویا سردار در موقعیتی قرار گرفته بود که پاسخ به ابتدایی‌ترین تعارف‌ها را هم نمی‌دانست. تا پیش از نشست سردار دهقان در کلاب هاوس با خود می‌گفتیم او چیزی از دنیای ما نمی‌داند، اما دیشب مطمئن شدیم ما نیز چیزی از دنیای او نمی‌دانیم.

در خوشبینانه‌ترین حالت شاید بهتر است اینگونه نتیجه‌گیری کنیم که سردار دهقان یک فرمانده معمولی نیروهای مسلح در ایران است که با اندکی شانس و اقبال یا شاید ارتباطات توانسته خود را بالا بکشد و توقعی در همین حد باید از او داشت، نه بیشتر.
بگذارید پاسخ‌های متناقض او به سوالات را یکبار دیگر مرور کنیم تا بدانیم با چه شخصیتی روبرو هستیم. او درباره اصلی‌ترین انتقاد به خودش پاسخ درستی نداد؛ وقتی پرسیدند «بالاخره باید نظامیان در انتخابات شرکت کنند، چون قانون آن را محدود نکرده یا نمی‌‌‌توانند شرکت کنند چون دستور مستقیم آیت الله خمینی است.» تنها پاسخ دهقان این بود که بگوید: «من عضو رسمی سپاه هستم. مشکلی برای حضور نظامیان در انتخابات نمی‌بینم.»

برخی موافقان نظریه حضور نظامیان در انتخابات می‌گویند دستور امام خمینی مربوط به سال‌های ابتدایی انقلاب و اوایل جنگ ایران و عراق بوده و جزو احکام اولیه نیست که در طول تاریخ ثابت باشد. اما سردار دهقان همینقدر نیز شفافیت و البته جسارت نداشت تا بگوید او نیز به چنین رویکردی معتقد است.

در بخش دیگر از او درباره محدودیت‌های فضای مجازی پرسیدند و پاسخ داد با مخالف فیلترینگ است اما انتهای سخنانش یادآوری کرد که «همه ما موافقیم اگر جنبه آسیب رسان دارد باید از آن جلوگیری کنیم.»

بخش عمده رفتارهای انسانی از جمله سیاست‌ورزی اکتسابی است؛ یعنی فرد در مواجهه با شرایط و افراد مختلف می‌آموزد چگونه پاسخ دهد یا چگونه رفتار کند که بهترین آورده را داشته باشد. ظاهرا در این مورد سردار دهقان گزینه موفقی نبوده و همراهی با سیاستمداران شناخته شده نیز تاثیری در این فرآیند آموزش اکتسابی نداشته است. اگر قرار نیست پاسخی درست یا سرراستی به مخاطب بدهیم، در مواجهه با برخی سوالات همچون نگاهش به حصر میرحسین موسوی نفوذ سپاه در سیاست، به راحتی می‌شد سکوت کرد و آن را مثلا به قوه قضاییه و شورای عالی امنیت ملی ارجاع داد (مثل پاسخ او درباره زندانیان عقیدتی که توسط اطلاعات سپاه دستگیر شده‌اند)، اما سردار دهقان از این قابلیت نیز استفاده نکرد و احتمالا زمانی آن را فراخواهد گرفت که دیگر به کارش نخواهد آمد.

کمتر از دو ماه مانده به انتخابات، سردار دهقان حتی حاضر نشد نام یکی از اعضای ستادش یا یکی از وزرای احتمالی‌‌‌اش را بر زبان بیاورد. به یاد داشته باشید که در تاریخ رسانه‌های موجود در ایران هیچکدام به اندازه کلاب هاوس بدون رودربایستی نبوده و شرایط به گونه‌ای است که مهمانان نیز تا جایی که می‌توانند بدون پرده‌پوشی سخن می‌‌‌‌‌‌‌گویند، با این توصیف این سخنان دوپهلو و متناقض، در حقیقت صادقانه‌ترین سخنانی بوده که سردار دهقان می‌توانسته بر زبان بیاورد. تصور کنید اگر رسانه کمی رسمی‌تر و البته قابل کنترل‌تر باشد، با چه اندیشه‌ای روبرو خواهیم شد.
رویداد۲۴/ فرهاد فرزاد

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد