عصراسلام: برخلاف اسم انگلیسی این دسر یعنی رول سوئیسی، منشا این دسر سوئیس نیست و با وجود اینکه رولت به قرن نوزدهم میلادی تعلق دارد و نسبتا جدیده اطلاعات دقیقی از این دسر در دست نیست. زادگاه این دسر اتریش حدس زده شده ولی اولین بار اسم رولت در سال ۱۸۵۲، در انگلستان و در دوره ای که انواع کیک های اسفنجی در بریتانیا بسیار رایج بود در کتابی به چاپ رسید و اولین دستور رولت در سال ۱۸۷۱ در میشیگانِ آمریکا در کتاب آشپزی خانگی The American Home Cook Book منتشر شد. به دلیل اینکه رولت خیلی زود در انگلستان و تمامی کشورهایی که زمانی تحت سلطه بریتانیا بودن بسیار محبوب شد، نظریه هایی بر این اساس وجود دارد که رولت از انگلستان به تمام دنیا سفر کرده است.
مواد لازم خمیر:
سفیده تخم مرغ: ۶ عدد
شکر: یک دوم پیمانه
زرده تخم مرغ: ۶ عدد
آرد: سه چهارم پیمانه
پودر کاکائو: یک چهارم پیمانه
بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
کره (ذوب شده): یک چهارم پیمانه
مواد لازم فیلینگ (لایه میانی):
پنیر خامه ای: ۴۵۰ گرم
پودر شکر: یک چهارم پیمانه
خامه فرم گرفته: یک پیمانه
مربای آناناس: یک پیمانه
مواد لازم رویه:
شکلات تلخ: ۳۰۰ گرم
خامه: یک پیمانه
عسل: یک قاشق سوپ خوری
کره: ۶۵ گرم
طرز تهیه:
۱. سفیدههای تخم مرغ و نصف شکر را در ظرف مناسبی با هم به مدت ۷ دقیقه به خوبی بزنید. زردههای تخم مرغ را با بقیه شکر در ظرفی جداگانه به مدت ۵ دقیقه بزنید تا حجم آنها دو برابر شود. مخلوط زرده و سفیده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید. آرد، بیکینگ پودر و پودر کاکائو را الک کرده و به همراه کره به مواد اضافه و مخلوط کنید.
۲. خمیر به دست آمده را در یک سینی فر اندازه متوسط پوشیده شده با کاغذ روغنی بریزید و روی آن را صاف کنید و حدود ۱۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا کیک بپزد.
۳. کیک گرم را روی پارچهای تمیز برگردانید و همراه پارچه رول کنید و اجازه دهید حدود ۱۵ دقیقه خنک شود.
۴. برای تهیه فیلینگ، پنیر خامه ای، پودر شکر و خامه فرم گرفته را در ظرف مناسبی با هم حدود ۷ دقیقه مخلوط کنید.
۵. رول کیک را باز کنید و مخلوط پنیر خامهای را روی آن پخش کنید.
۶. مربای آناناس را اضافه کرده و کیک را رول کنید و کنار بگذارید.
۷. برای تهیه رویه، خامه را گرم کرده و شکلات تلخ شده اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات ذوب شود. کره و عسل را اضافه و مخلوط کنید. اجازه دهید این مخلوط حدود ۱۰ دقیقه خنک شود. آن را روی رولت بریزید و حدود ۳۰ دقیقه رولت را در یخچال قرار دهید تا شکلات خودش را بگیرد. سپس سرو کنید.
طرز تهیه رولت شکلاتی با بیسکویت
مواد مورد نیاز
بیسکویت پتی بور کاکائویی ۲ بسته
پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری
کره: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
شکلات: ۱۰۰ گرم
شیر: ۱ فنجان
خامه: ۱ بسته
نکات طرز تهیه رولت شکلاتی با بیسکوییت
میزان خامهی داخل رولت کاملا سلیقهای است و میتوانید آن را کمتر و یا بیشتر کنید.
می توانید کمی شکلات رنده کرده و در رولت روی خامه بریزید.
برای خامهی داخل رولت میتوانید خامه قنادی گرفته و آن را بزنید.
می توانید خامه آماده گرفته و با کمی شکر ترکیب کرده و با همزن بزنید تا خامه یکدستی بگیرید و برای داخل رولت استفاده کنید.
طرز تهیه رولت شکلاتی با بیسکویت
اگر سادهتر دوست دارید خامه آماده گرفته و همان را فقط یک لایه در رولت بزنید.
میتوانید کمی پنیر لبنه در صورت تمایل با خامه ترکیب کرده و با همزن زده و آن را روی برای مواد داخلی استفاده کنید.
برای روی رولت نیز میتوانید پسته را خرد کرده و پودر آن را استفاده کنید.این رولت با بیسکویت است پس ۲ بسته بیسکویت را در یک ظر حسابی پودر و خرد کنید. بعد از آنکه خوب پودر شد شیر، شکر، کره و پودر کاکائو را خوب با هم مخلوط کرده و کم کم به بیسکویتها اضافه کنید.
همزمان مواد را با دست هم بزنید تا حالتی خمیری بگیرد. وقتی حالت خمیر پیدا کرد یک سلفون را باز کنید و مواد را با یک وردنه روی سلفون به صورت یک مربع بزرگ باز و پهن کنید.
حالا روی مواد را یک لایه خامه بکشید و با یک قاشق خوب روی مواد صاف کنید. برای رول کردن دست خود را پشت سلفون گذاشته و لایه اول را به اندازه طول انگشت اشاره بلند کرده و روی مواد بیاندازید، دست خود را جلو ببرید و سلفون زیر مواد را بلند کرده و به سمت جلو رول کنید.
رولت شما آماده است آن را برای ۲ ساعت در یخچال قرار دهید و بعد از ۲ ساعت آن را از یخچال خارج کنید و روی آن سس شکلات بریزید.
برای سس شکلات نیز شکلات را روی حرارت آب کنید و به آن خامه و شیر اضافه کنید، سس که غلیظ شد سس را روی مواد بریزید. رولت شکلاتی شما آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
منابع: برترینها، غذاخونه