خانه » همه » مذهبی » سلامت روده با کاهش مصرف کدام مواد غذایی ممکن است؟

سلامت روده با کاهش مصرف کدام مواد غذایی ممکن است؟

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - سلامت روده با کاهش مصرف کدام مواد غذایی ممکن است؟
سلامت روده ها نقش بسیار زیادی در سلامت کل بدن دارد از این رو، محققان توصیه می کنند که مصرف برخی موادغذایی ممکن است باکتری های روده را نابود کند. مصرف غذاهای ناسالم که معمولا با عنوان غذاهای فرآوری شده، غذاهای پرچرب، غذاهای سرخ کرده و غذاهای شیرین شناخته می‌شوند، روی کاهش میکروب‌های روده تأثیر دارند.
در واقع، تمام غذاهایی که مزه خوشایندی برای بیشتر افراد دارند، برای سلامت میکروبی روده‌ها مضر هستند. بنابراین کاهش مصرف این قبیل موادغذایی به سلامت روده ها کمک می کند. افزودن حجم بالایی موادغذایی گیاهی و پروتئین‌های بدون چربی تأثیر مثبتی روی سالم ماندن روده‌ها دارند. 
در میان موادغذایی مضری که محققان نسبت به کاهش مصرف آنها توصیه کرده‌اند، برخی موارد دیگر هم وجود دارد که رعایت آنها شما را سلامت نگه می‌دارد:
 
شیرین کننده‌های مصنوعی: مطالعات نشان داده است که شیرین کننده‌های مصنوعی مانند ساخارین و ساکرالوز که به وفور در نوشابه‌های گازدار وجود دارند، تعداد میکروبیوتای روده افراد را تغییر می‌دهند. میکروبیوتا مجموعه‌ای از میکروارگانیسم‌ها از جمله باکتری‌ها، قارچ‌ها، آرکی‌ها و ویروس‌ها است که در ارگان‌های مختلف بدن که با محیط خارج در ارتباط هستند از جمله سطوح و لایه‌های عمقی پوست، دهان، ریه و به خصوص در روده انسان زندگی می‌کنند و تعداد آن‌ها به ده‌ها تریلیون می رسد. این جمعیت میکروبی که بخش مهمی از آن از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود در حفظ سلامت انسان نقش کلیدی دارد و بهم خوردن تعادل آن با ایجاد بیماری های مختلفی مانند دیابت، چاقی، انواع آلرژی ها و انواع سرطان ها مرتبط است. گازهای کربنی موجود در نوشابه‌های گازدار همچنین با تأثیر روی میکروب‌های روده باعث بروز نفخ و آروغ زدن‌های پی در پی می شود. 
 
چربی‌های اشباع: رژیم سرشار از چربی‌های اشباع مانند گوشت پرچرب، کره و پنیر روی تنوع و فراوانی باکتری های خوب روده اثر منفی می گذارد.
گوشت قرمز: تحقیقات نشان می‌دهد هنگامی که کارنیتین، به عنوان یکی از ترکیبات گوشت قرمز با باکتری‌های روده مخلوط می‌شود، باعث تشکیل ماده‌ای به نام «متیل آمین N-اکسید» (TMAO) می شود. افزایش این ماده در بدن، خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ زودهنگام را افزایش می دهد.
اگر دچار درد معده هستید، در رژیم غذایی تان مواد قندی زیادی مصرف می کنید، تغییر وزن ناخواسته دارید، اختلال خواب یا خستگی مداوم دارید، پوست حساسی دارید، تحمل مصرف موادغذایی را ندارید و مبتلا به وضعیت خودایمنی هستید، ممکن است از نظر سلامت روده‌ها دچار مشکل شده باشید و حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
اما سؤالی که در اینجا مطرح می شود این است که با از بین رفتن میکروب‌های روده، چه مقدار طول می کشد تا سلامت روده ها دوباره به حالت اولیه خود بازگردد؟ محققان معتقدند که میکروب‌های روده چند روز بعد از تغییر در رژیم غذایی شروع به تغییر می کنند و اثرات دراز مدت آن می تواند تا سال‌ها ادامه داشته باشد.
بهتر است از تغییرات کوچک شروع کنید؛ به عنوان مثال از رنگ های مختلف فلفل به جای یک رنگ در غذایتان استفاده کنید و ترکیبی از سبزیجات را در رژیم‌تان بگنجانید تا سلامت روده‌هایتان را تضمین کنید. سعی کنید تنوع غذایی داشته باشید و حتی اگر غذای خاصی را دوست دارید، آن را به طور مداوم مصرف نکنید. از میوه‌های مختلفی در روزهای متوالی استفاده کنید. 
محققان هشدار داده اند که روده آسیب دیده ممکن است بیماری‌های مختلفی را چون سندروم روده تحریک پذیر، بیماری کرون، تحریک پذیری روده‌ها، معده درد، نفخ و موارد دیگر را به دنبال داشته باشد. بنابراین، یکی از راه‌های داشتن روده های سالم، داشتم رژیم غذایی سلامت است. به گفته محققان، در کنار مصرف میوه‌ها و سبزیجات، از مکمل‌ها و موادغذایی غنی شده با پروبیوتیک هم می‌توانید برای تضمین این سلامتی استفاده کنید.



سیناپرس

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد