با یک سرماخوردگی عادی و سبک شروع میشود و در اواسط هفته دوم چهره عوض می کند. تنها ریهها را درگیر نمی کند بلکه قلب هم درگیر میشود، به همین علت مرگ و میر افزایش یافته و حتی میانسالان و جوانان را هم درگیر میکند.
ویروس کرونای انگلیسی قدرت چسبندگی بیشتری به سلولهای تنفسی پیدا کرده و از طرفی قدرت ورود این ویروس به سلولهای تنفسی هم افزایش پیدا کرده است. این دو سبب شده تا این ویروس از قدرت انتقال بالاتری برخوردار بوده و با سرعت بیشتری منتشر شده و ایجاد بیماری کند.
قدرت سرایت بالایی داشته و شلوغی مراکز خرید در اسفند ماه قدرت سرایت بیماری را افزایش میدهد. پس بیایید با خود مراقبتی، با تلفات کمتر از موج چهارم گذر کنیم. ویروس انگلیسی قابل کنترل نیست مگر با خود مراقبتی. کودکان بسیار در خطر هستند پس مراقب کودکانمان باشیم. تمامی افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شدن به علت حساس شدن ریه در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
در نوع جدید ویروس گاهی در ۴۸ ساعت فرد به شکل وخیم بیماری مبتلا میشود پس در صورت بروز علائم جهت انجام تست و تشخیص سریع بیماری اقدام کنیم.
از دو عدد ماسک سه لایه معمولی استفاده کنیم و از حضور در امکان شلوغ و فاقد تهویه مناسب پرهیز کنیم. شستن دست، ضدعفونی کردن خریدهای بیرون، شستن لباس و شستشوی صورت هنگام ورود به منزل را فراموش نکنیم.
گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم
علائم کرونای انگلیسی در کودکان
به گزارش ایسنا، دکتر کیقباد قدیری با اشاره به شیوع کرونای انگلیسی در کشور، گفت: این نوع کرونا به لحاظ علائم تفاوت چندانی با نوع کرونای قبلی نداشته، اما قدرت سرایت آن به شدت افزایش یافته است.
وی افزود: از طرفی نوع جهش یافته ویروس کرونا برخلاف نوع قبلی، به راحتی کودکان را درگیر کرده و موارد شدت بیماری در کودکان افزایش یافته است.
این فوق تخصص بیماری های عفونی اطفال، خاطرنشان کرد: در نوع کرونای معمولی کمتر شاهد بروز بیماری در کودکان بودیم و اکثر موارد ابتلا در کودکان نیز بصورت یک سرماخوردگی خفیف بروز پیدا می کرد، اما متاسفانه در نوع جدید کرونای انگلیسی ابتلای کودکان و بدحال شدن آنها به میزان چشمگیری افزایش یافت است.
وی در خصوص علائم کرونای انگلیسی در کودکان گفت: در کودکان نیز علائم بیماری مشابه بزرگسالان دیده می شود، با این تفاوت که این علائم در درصد زیادی از کودکان به شکل علائم گوارشی خود را نشان میدهد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افوزد: اسهال، دل درد، استفراغ و دل پیچه در حال حاضر شایعترین علائم کرونای انگلیسی در کودکان هستند، بنابراین توصیه می شود والدین به هیچ عنوان ساده از کنار این علائم نگذرند.
قدیری گفت: با شناسایی این علائم در کودکان والدین باید ضمن رعایت جدی پروتکل های بهداشتی از جمله رعایت فاصله مناسب و استفاده از ماسک، در سریعترین زمان ممکن کودک را برای معاینه نزد پزشک ببرند.
وی یادآور شد: در نوع کرونای انگلیسی متاسفانه کودکان هم به اندازه بزرگسالان در خطر بیماری هستند، بنابراین والدین باید با جدیت بیشتری رعایت پروتکل ها و استفاده از ماسک را به کودکان خود یاد دهند.