بین الملل تابناک: صد و دوازدهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
«دیمیتری مدودف» معاون رئیس شورای امنیت فدراسیون روسیه امروز (چهارشنبه) تصریح کرد که پیامی را مشاهده کرده است که طبق آن اوکراین، «تحت قانون “قرض-اجاره”(قانونی برای تقویت دفاع از منافع امنیت ملی ایالات متحده)، برای مدت دو سال از مالکان خارجی با پرداخت هزینه حمل و نقل، گاز مایع (ال ان جی) دریافت کند در غیر اینصورت در تابستان بعدی با مشکل سرما و یخبندان مواجه خواهد بود».
بنا بر گزارش خبرگزاری روسی تاس، مدودف با اشاره به موارد بالا ادامه داد که احتمال این وجود دارد که تا دوسال آینده اوکراین از روی نقشه جهان حذف شود.
وی در این خصوص گفت: «فقط یک سؤال و آن این است که چه کسی میگوید که در دو سال آینده حتی اوکراین بر روی نقشه جهانی وجود داشته باشد؟»
مدودف با اشاره به این موارد گفت: «آمریکاییها دیگر به این موضوع هم اهمیت نمیدهند. آن ها آن قدر سرمایهگذاری زیادی بر روی پروژه ضدروسی کردهاند که چیزهای دیگر برایشان جزئی و بیاهمیت است».
در حالی که تنشهای مسکو و واشنگتن شدت گرفته است، آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در آمریکا از کمکهای تسلیحاتی این کشور به اوکراین بشدت انتقاد کرد.
رسانههای روسیه روز چهارشنبه (امروز) گزارش دادند، سفیر مسکو در واشنگتن به آمریکا درباره قصد این کشور برای ارائه کمکهای تسلیحاتی بیشتر و ارائه تعداد بیشتری از سامانه پیشرفته راکت و موشک انداز «هیمارس» (HIMARS) هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری تاس، آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در آمریکا با اشاره به ادامه کمکهای تسلیحانی واشنگتن به اوکراین اعلام کرد که آمریکا به دنبال پایان صلح آمیز این بحران نیست و به تنشها دامن میزند.
این مقام روس گفت: «این واقعیت که یکی از مقامات بلندپایه پنتاگون احتمال افزایش عرضه سامانههای دوربرد (به اوکراین) را میبیند باعث نگرانی شدید میشود. این اظهارات ممکن است به عنوان قصد واشنگتن برای حرکت به سمت تشدید بیشتر (تنش و درگیری) تلقی شود. این فقط تایید میکند که آمریکاییها هیچ قصدی برای دیدن راه حل مسالمت آمیز ندارند».
آناتولی آنتونوف افزود: «جای تعجب نیست که اظهارات این مقام در آستانه یک نشست دیگر ایالات متحده و متحدانش برای بحث در مورد حمایت نظامی از اوکراین بیان شده است. ظاهرا اینگونه است که دولت (آمریکا) به شرکای خود این باور را میقبولاند که راه جایگزین دیگری جز تامین تسلیحات بیشتر برای رژیم کییف وجود ندارد».
بعد از پیشروی زمینی نیروهای روس در شهر راهبردی «سیوِرودونتسک» واقع در شرق اوکراین، اکنون از پیشنهاد مسکو به ملیگرایان اوکراینی برای تسلیمشدن در این شهر خبر میرسد.
منابع محلی امروز گزارش دادند که ارتش روسیه به نیروهای اوکراینی که در یک کارخانه شیمیایی در سیوِرودونتسک محاصره شدهاند، گفته که در روز چهارشنبه سلاحهای خود را زمین بگذارند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، اوکراین مدعی است بیش از ۵۰۰ غیرنظامی در کنار سربازان در داخل کارخانه شیمیایی آزوت گرفتار شدهاند و هفتهها در برابر بمبارانها و حملات روسیه مقاومت کردهاند.
«میخائیل میزینتسف» رئیس مرکز مدیریت دفاع ملی روسیه بامداد امروز (چهارشنبه به وقت تهران) به خبرگزاری «اینترفکس» گفت: «جنگجویان اوکراینی باید از ساعت ۸ صبح به وقت مسکو مقاومت بیمعنی خود را متوقف کنند و سلاحها را زمین بگذارند».
میزینتسف همچنین خبر داد که غیرنظامیان از طریق یک گذرگاه بشردوستانه آزاد خواهند شد.
سفیر آمریکا در سازمان امنیت و همکاری اروپا در مصاحبهای گفت، با وجود چندین هفته تمرکز نیروهای روس بر نبرد در شرق اوکراین، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه “هنوز هم این جاهطلبی را دارد که تمام اوکراین را تصرف کند.”
مایکل کارپنتر، فرستاده آمریکا در سازمان امنیت و همکاری اروپا به نشریه دیلی بیست گفت: ارزیابی ما از دیدگاه آمریکا این است که پوتین برنامههای خود برای کنترل اوکراین را رها نکرده است.
نیروهای پوتین ابتدا در فوریه امسال به اوکراین حمله کردند و گفته میشد هدفشان تصرف تمام این کشور از جمله کییف باشد. بر اساس یک گزارش اطلاعاتی انگلیس، او حتی برنامهای برای استقرار حکومت مدنظرش در کییف داشت و بسیار مطمئن بود که این طرح عملی شود.
اما زمانی که ارتش روسیه برای روزها در خارج از کییف به بنبست خورد و نتوانست مشکلات حوزه لجستیک و نگهداری را حل کند، در نهایت نتوانست پایتخت اوکراین را تحت کنترل خود درآورد و روسیه یک گام به عقب برداشت تا مسیر ارتشش را به شرق اوکراین در دونباس تغییر دهد. از آن زمان، مقامات روسی فاش کردهاند که برنامههای مسکو این است که بخشهایی از اوکراین را در اختیار کرملین بگیرد و هیات آمریکا در سازمان امنیت و همکاری اروپا معتقد است که کرملین برنامههایی برای الحاق خرسون یا برگزاری یک همهپرسی در خرسون برای محلق کردن این شهر به روسیه را دارد.
با این حال و با وجود متمرکز بودن بحثهای مربوط به برگزاری همهپرسی در شرق اوکراین، کارپنتر هشدار داد که فکر نمیکند پوتین کارش را در آنجا متوقف کند.
این در حالی است که دفتر تحقیقات دولتی اوکراین در ماه مه در گزارشی مدعی شد، یک سری برنامههای جنگی روسیه که نیروهای اطلاعاتی اوکراین در ماه گذشته میلادی در یک شهر ترک شده از سوی نیروهای روسیه پیدا کردند، نشان دادند که پوتین مصمم به تصرف کل اوکراین است.
دیمیتری روگوزین، مقام ارشد فضایی روسیه نیز روز سهشنبه بیان داشت که اوکراین یک “تهدید موجودیتی” برای روسیه بوده و کشور او نیاز دارد به این که به این تهدید پایان دهد.
او تاکید کرد: اگر ما هم همانطور که پدربزرگهای ما به آنها پایان ندادند به آنها پایان ندهیم، جانمان را از دست خواهیم داد اما به وضعیتی که هزینهاش برای نوههای ما حتی بیشتر خواهد شد، خواهیم رسید.
کارپنتر به پایگاه تحلیلی دیلی بیست گفت: این جنگ ممکن است برای مدتی نسبتا طولانی ادامه یابد. این دلیلی برای این است که چرا جو بایدن رئیس جمهور آمریکا متعهد به اعطای تسلیحات و تجهیزات به اوکراین برای توانمند ساختن آن در زمینه دفاع از خودش شده است.
کولین کال، معاون امور سیاستگذاری وزیر دفاع آمریکا نیز به بازتاب نگرانیهای کارپنتر درباره پوتین و اینکه بلندپروازی کلیتر تصرف کل اوکراین را دارد طی سخنرانی در یک گردهمایی مرکز امنیت آمریکای جدید پرداخت اما گفت فکر نمیکند او بتواند “به این اهداف دست یابد”.
همچنین نگرانیهایی نیز درباره اینکه پوتین ممکن است مترصد حمله به کشورهای دیگری غیر از اوکراین در صورت سقوط این کشور باشد، از جمله کشورهای حوزه بالتیک نظیر استونی، لتونی و لیتوانی و همینطور لهستان، مطرح شده است.
کارپنتر اظهار کرد، پوتین ممکن است به سراغ اتکا به الکساندر لوکاشنکو، رهبر بلاروس و یک همپیمانش در مراحل آینده برود.
لوکاشنکو در هفتههای اخیر اعلام کرد که در حال تشکیل یک واحد نظامی جدید در مرز با اوکراین بوده و در حال تدارک ارتشش در چند روز گذشته برای بردن آن از حالت زمان صلح به حالت زمان جنگ بوده است.
کارپنتر عنوان کرد، در حالی که لوکاشنکو به احتمال زیاد نمیخواهد با توجه به واکنشهای داخلی که دریافت میکند، به اوکراین حمله کند، پوتین احتمالا لوکاشنکو را تحت فشار قرار میدهد. کارپنتر به دیلی بیست گفت: بلاروس دارای حاکمیت بسیار محدودی است. بسیاری از تحرکاتی که بلاروس انجام میدهد، به تحریک روسیه است.
او اضافه کرد، لوکاشنکو “نسبت به مداخله نظامی از طریق سربازانش در عرصه میدانی در اوکراین مردد بوده است، اگرچه من مطمئن هستم که فشار زیادی از سوی مسکو برای انجام این کار وجود داشته است.”
کارپنتر بیان داشت: این که بلاروس، اوکراین را تهدید کند برای استراتژی نظامی روسیه مناسب است. از دیدگاه روسیه، آنها مایلند تعدادی از نیروهای اوکراینی در شمال این کشور استقرار یافته و نیروهای بلاروس را زیر نظر داشته باشند تا روسیه بتواند به پیشروی خود در دونباس و در جنوب شرقی اوکراین ادامه دهد.
پنتاگون اعلام کرد که هدف ایالات متحده تغییر نظام روسیه نیست، بلکه اعمال فشار و وارد کردن خساراتی به این کشور به دلیل عملیات نظامی آن در اوکراین است.
به گزارش نووستی، کالین کال، معاون وزیر دفاع آمریکا در کنفرانسی که به مساله امنیت ملی آمریکا اختصاص داشت، گفت: “هدف ما تغییر رژیم در روسیه نیست. هدف مهمتر برای ما اطمینان از توانایی دفاعی اوکراین است.”
وی با تاکید بر اینکه آمریکا به دنبال آسیب زدن و وارد کردن خسارات به روسیه است، خاطرنشان کرد: تحریمهایی که ما علیه روسیه اعمال کردهایم، طبق برآوردهای محافظهکارانه منجر به انقباض ۱۰ درصدی اقتصاد روسیه در سال جاری خواهد شد.
این مقام آمریکایی مدعی شد: تحریمهای اعمال شده روسیه را از لحاظ رشد اقتصادی به ۱۵ سال پیش بازمیگرداند. تحریمها تازه شروع به تأثیرگذاری کردهاند.
وی تاکید کرد که این اقدامات “به دلیل هژمونی آمریکا بر سیستم مالی جهانی ممکن شد.”
کشورهای غربی و در راس آن ایالات متحده، در دوره اخیر تحریمهای شدیدی را علیه روسیه به خاطر حمله این کشور به اوکراین که از ۲۴ فوریه ادامه دارد، اعمال کردند.
مقامات غربی میگویند، مناقشه اوکراین به نقطه کلیدی و حساسی رسیده که میتواند سرنوشت این نبرد را در بلندمدت تعیین کرده و غرب را با یک تصمیمگیری دشوار مواجه کند.
به گزارش شبکه خبری سیانان، مقامات اطلاعاتی و نظامی غرب باور دارند که جنگ در اوکراین به نقطهای کلیدی و مهم رسیده که میتواند سرنوشت این مناقشه را در بلندمدت تعیین کند.
این لحظه بسیار مهم همچنین میتواند یک تصمیمگیری دشوار را به دولتهای غربی تحمیل کند، دولتهایی که هر روز هزینههای حمایتشان از اوکراین بر اقتصاد و انبارهای تسلیحاتی آنها افزایش مییابد.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا امروز (چهارشنبه) کارگروهی متشکل از ۵۰ کشور را رهبری میکند تا به بررسی بحران اوکراین بپردازند. به گفته یک مقام ارشد دفاعی آمریکا، واشنگتن انتظار دارد تا این کشورها برای اعزام تجهیزات و تسلیحات بیشتر به اوکراین اعلام آمادگی کنند.
در مقابل، مقامات اوکراین ابراز ناامیدی کرده و میگویند این مهمات حیاتی به صورت ذره ذره و تدریجی به کییف تحویل داده میشود. آنها نسبت به سست شدن تعهد غرب در این لحظه حیاتی از جنگ ابراز نگرانی کردهاند.
یک مقام ارشد ناتو گفت: فکر میکنم به زودی به نقطهای میرسیم که یکی از طرفین جنگ پیروز خواهد بود. یا سربازان روس به اسلوویانسک و کراماتورسک میرسند و یا اوکراینیها آنها را همین جا متوقف میکنند. اگر اوکراین بتواند خط را حفظ کند، آن هم در مواجهه با این تعداد سرباز، این از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.
مقامات غربی با دقت سه سناریو را که برای این مناقشه متصور میشوند، دنبال میکنند؛
ممکن است روسیه به پیشرویهای فزاینده در دو منطقه شرقی کلیدی ادامه دهد. یا اینکه ممکن است خطوط نبرد به بنبستی تبدیل شود که ماهها یا سالها ادامه دارد. بنبستی که تلفات بیشماری برای دو طرف در پی داشته و همچنان اقتصاد جهانی را از نفس خواهد انداخت.
مقامات یک سناریوی دیگر را هم در نظر میگیرند، اما احتمال آن را کم میدانند: اینکه روسیه تعریف جدیدی از اهداف جنگی خود ارائه کرده و با اعلام پیروزی، سعی کند تا این نبرد را به پایان برساند. اما به گفته منابع، در حال حاضر این گزینه بیش از حد خوشبینانه است.
مقامات غربی نگران هستند که اگر روسیه بتواند سلطه خود بر برخی از مناطقی که تصاحب کرده را محکم کند، ممکن است نهایتاً از آن مناطق برای پیشروی بیشتر به خاک اوکراین استفاده کند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز سهشنبه گفت: مطمئن هستم که اگر اوکراین به اندازه کافی قوی نباشد آنها بیشتر پیشروی خواهند کرد. ما قدرت خود را به آنها نشان دادهایم و این قدرت باید توسط شرکای ما هم در اتحاد با ما نشان داده شود.
او گفت، اگر متحدان میخواهند جلوی «جاهطلبیهای ارضی روسیه» را بگیرند، کمکهای نظامی غرب باید زودتر به کییف برسد.
رئیس جمهوری فرانسه در اظهاراتی در مرکز نظامی رومانی به حمایت همه جانبه فرانسه از اوکراین در زمینه های سیاسی، مالی، بشردوستانه و نظامی تاکید و از اقدام اتحادیه اروپا از تحریمهای روسیه حمایت کرد.
«امانوئل مکرون» روز چهارشنبه در یک مرکز نظامی در رومانی در حضور رئیس جمهوری این کشور در سخنانی بر موضع فرانسه در حمایت از اوکراین و اراده این کشور به ادامه یافتن تحریم ها علیه روسیه تاکید کرد.
وی رومانی را کشوری مورد حمایت فرانسه خواند و گفت: یادآور کنم دوستی فرانسه در برابر دیگر کشورها یک حمایت خدشه ناپذیر است.
وی افزود: موضع فرانسه و اروپا در برابر جنگ، در مرحله اول اجتناب از آن و بعد از آن تحریم روشن و آشکار مسئولان جنگ است.
وی از اینکه فرانسه در چارچوب اتحایده اروپا توانسته به سرعت و موثر به جنگ اوکراین واکنش نشان دهد و بسته تحریمهایی را علیه روسیه تصویب کند، ابراز خرسندی کرد.
مکرون در ادامه گفت که همتای اوکراینی اش باید در «مقطعی» برای پایان دادن به جنگ، با روسیه مذاکره کند.
نشست ناتو برای ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین
اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) قرار است در نشستی طی امروز و فردا (چهارشنبه و پنجشنبه) درخواست کی یف برای تجیهز به تسلیحات نظامی و نیازهای تسلیحاتی اوکراین را و همچنین وضعیت نظامی اعضای این پیمان با توجه به شرایط شرق اروپا را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهند.
تارنمای خبری روسی «اسپوتینک» با انتشار این خبر نوشت: «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا به همراه دیگر شرکای عضو ناتو قرار است روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (۲۵ و ۲۶ خردادماه) در بروکسل طی نشستی درباره کمک های بیشتر امنیتی (تسلیحاتی) به اوکراین و وضعتیت نظامی قوای متحدان ناتو با توجه به درگیری نظامی حاضر در شرق اروپا، به بحث و گفت و گو بپردازند.
تارنمای این رسانه روسی نوشت: این نشست درحالی قرار است در بروکسل برگزار شود که کنگره آمریکا به تازگی کمک ۴۰ میلیارد دلار به اوکراین را بتصویب رسانده و روسیه در صدد تقویت حضور خود در منطقه دونباس در شرق اوکراین است.
اسپوتنیک درادامه نوشت: نشست موسوم به «گروه تماس دفاعی اوکراین» (UDCG) قرار است روز چهارشنبه (امروز) برگزار شود که شامل نمایندگان ۵۰ کشور جهان که طی این مدت کمک هایی را به اوکراین کرده اند، می باشد؛ دراین نشست قرار است تا کمک های بیشتر امنیتی به اوکراین مورد بازبینی قرار گیرند؛ به گفته «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو، این گروه قرار است درباره تامین «تسلیحات سنگین» به اوکراین گفت و گو کنند.
تارنمای خبری اسپوتنیک نوشت: «جولیان اسمیت» (Julianne Smith) نماینده دائم آمریکا در ناتو دراین مورد گفت آمریکا در صدد برآورد آن است که چه نوع کمک هایی را می توان برای نیازهای اوکراین فراهم ساخت و اینکه دیگر کشورها تا چه اندازه قادر به تامین نیازهای (تسلیحاتی) اوکراین هستند.
اسپوتنیک افزود: پس از نشست گروه تماس دفاعی اوکراین، وزیر دفاع آمریکا روز های چهارشنبه و پنجشنبه، مذاکراتی با وزرای دفاع ناتو و غیر عضو ناتو در راستای درگیری اوکراین، درمورد وضعیت بازدارندگی و دفاعی خواهد داشت.
ادعای انگلیس مبنی بر تسلط روسیه بر مناطق سیورودونتسک
رکن اطلاعات وزارت دفاع انگلیس در تازهترین ارزیابی خود از جنگ در اوکراین مدعی تسلط روسیه بر بیشتر مناطق سیورودونتسک شد.
در بیانیه روز چهارشنبه وزارت دفاع انگلیس که یک نسخه آن در توئیتر منتشر شد آمده است: پس از حدود یک ماه درگیری شدید، نیروهای روسی اکنون کنترل اکثریت سیورودونتسک را در اختیار دارند.
این بیانیه ادعایی میافزاید: تاکتیکهای جنگی روسیه، که متکی به استفاده سنگین از توپخانه است، خسارات جانبی گستردهای را در سراسر شهر ایجاد کرده است.
بر اساس بیانیه یادشده، نیروهای مسلح اوکراین، همراه با صدها غیرنظامی، در پناهگاه های زیرزمینی در کارخانه شیمیایی آزوت، در منطقه صنعتی شهر، پناه گرفته اند. نیروهای روسیه هم احتمالا در آن اطراف مستقر خواهند شد و این احتمالا به طور موقت روسیه را از ماموریت مجدد نیروها برای ماموریت در مناطق دیگر باز می دارد.
طبق ارزیابی وزارت دفاع انگلیس، بعید است که روسیه در طول برنامه ریزی اولیه خود برای حمله به اوکراین، چنین مخالفت شدید یا چنین درگیری فرسایشی و کُند را پیش بینی کرده بود.
این درحالیست که ارتش اوکراین دوشنبه گذشته به عقبنشینی از مرکز سیورودونتسک اذعان کرده بود. ارتش اوکراین در صفحه فیسبوک خود تصریح کرد: «دشمن با پشتیبانی توپخانه، عملیات تهاجمی را در شهر سیورودونتسک انجام داد، موفقیت نسبی داشت و واحدهای ما را از مرکز شهر دور کرد».
تصرف شهر یکصد هزار نفری سیورودونتسک در استان لوهانسک در حالی اتفاق می افتد که این شهر در حال حاضر نقطه کانونی جبهه نبرد دونباس شناخته می شود.
پاپ: جنگ جهانی سوم آغاز شده است
رهبر کاتولیکهای جهان با انتقاد شدید از وضعیت کنونی جهان و جنگها گفت: امروز برای من جنگ جهانی سوم اعلام شده است. چه بر سر بشریتی میآید که در یک قرن سه جنگ جهانی داشته است؟ این برای بشریت بد و یک مصیبت است.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان در گفتوگویی با نشریه «جزیوئت ریویو» با این پرسش مواجه شد که راهکار برای رسیدن به آیندهای مسالمتآمیز چیست و چطور باید جنگ را به تصویر کشید و توصیه او به نحوه گزارشدهی درباره موقعیتی که ما در آن هستیم، چیست.
پاپ گفت: برای پاسخ دادن به این سوال، باید از ذهنیت رایج «شنل قرمزی» دور شویم؛ شنل قرمزی خوب بود و گرگ آدم بد. در اینجا هیچ آدم خوب و آدم بد متافیزیکی به صورت انتزاعی وجود ندارد. امری جهانی در حال ظهور است، با عناصری که از نزدیک با یکدیگر در هم تنیده هستند. چند ماه قبل از شروع جنگ، من با یک رئیس دولت ملاقات کردم – مردی خردمند که خیلی کم صحبت میکند؛ در واقع بسیار عاقل است. بعد از اینکه درباره چیزهایی که او میخواست صحبت کند صحبت کردیم، او به من گفت که درباره نحوه عملکرد ناتو بسیار نگران است. علت را از او پرسیدم و گفت “آنها در دروازه روسیه پارس میکنند و نمیفهمند که روسها امپراتوری هستند و اجازه نمیدهند هیچ قدرت خارجی به آنها نزدیک شود.” او در پایان گفت “این وضعیت میتواند منجر به جنگ شود.” این نظر او بود. در ۲۴ فوریه جنگ آغاز شد. آن رئیس دولت توانست نشانههای آنچه را که در حال رخ دادن بود، ببیند.
رهبر کاتولیکهای جهان ادامه داد: آنچه ما شاهد آن هستیم، وحشیگری و درندهخویی در جنگی است که از سوی نیروهای نظامی، عموماً مزدوران، مورد استفاده روسها انجام میشود. در واقع، روسها ترجیح میدهند چچنیها، سوریها و مزدوران را جلو بفرستند. اما خطر این است که ما فقط این را میبینیم که مهیب و وحشتانگیز است و کل درامی را که پشت این جنگ در حال رخ دادن است و شاید به نوعی یا تحریک شده یا از آن جلوگیری نشده، از دست بدهیم. من همچنین به علاقه به آزمایش و فروش سلاح اشاره میکنم. بسیار غمانگیز است، اما در نهایت این چیزی است که در خطر است.
پاپ گفت: ممکن است در این لحظه یکی به من بگوید، شما طرفدار پوتین هستید! نه نیستم. گفتن چنین چیزی سادهانگارانه و اشتباه خواهد بود. من صرفاً مخالف تبدیل یک موقعیت پیچیده به تمایز بین افراد خوب و بد، بدون در نظر گرفتن ریشهها و منافع شخصی هستم که بسیار پیچیده هستند. در حالی که شاهد وحشیگری و ظلم سربازان روسیه هستیم، نباید مشکلات را فراموش کنیم و باید به دنبال حل آنها باشیم. این هم درست است که روسها فکر میکردند یک هفتهای همه چیز تمام میشود، اما آنها اشتباه محاسبه کردند. آنها با مردمانی شجاع مواجه شدند، مردمی که برای زنده ماندن تلاش میکنند و سابقه مواجهه با درگیری را دارند.
او در صحبتهایش گفت: همچنین باید اضافه کنم که ما آنچه را که اکنون در اوکراین در حال رخ دادن است، به نوع خاصی میبینیم زیرا به ما نزدیکتر است و حساسیتهای ما را بیشتر میکند. اما کشورهای دیگر در دور دستها وجود دارند؛ به برخی از بخشهای آفریقا، شمال نیجریه، شمال کنگو فکر کنید که در آن جنگ ادامه دارد و هیچکس اهمیتی نمیدهد. به روآندای ۲۵ سال پیش فکر کنید. به میانمار و روهینجاها فکر کنید. جهان در جنگ به سر میبرد. چند سال پیش به ذهنم خطور کرد که بگویم ما در حال تجربه یک جنگ جهانی سوم هستیم که تدریجی و تکهتکه شده است. امروز برای من جنگ جهانی سوم اعلام شده است. این چیزی است که باید به ما زمانی برای تامل بدهد. چه بر سر بشریتی میآید که در یک قرن سه جنگ جهانی داشته است؟ من جنگ جهانی اول را از خاطرات پدربزرگم میشناسم. بعد دومی و حالا هم سومی. و این برای بشریت بد است، یک مصیبت است. شما باید به این فکر کنید که در یک قرن سه جنگ جهانی رخ داده که کلی تجارت اسلحه پشت آن بوده است!
رهبر کاتولیکها افزود: همین چهار سال پیش، مراسم بزرگداشت هفتادمین سالگرد حمله نرماندی برگزار شد. و بسیاری از سران کشورها و دولتها آن پیروزی را جشن گرفتند. هیچکس دهها هزار مرد جوانی را که در آن سواحل جان باختند، به یاد نمیآورد. وقتی در سال ۲۰۱۴ برای صدمین سالگرد جنگ جهانی اول به ردیپوگلیا، بزرگترین قبرستان نظامی ایتالیا رفتم، وقتی سن سربازان کشته شده را دیدم، گریستم. وقتی چند سال بعد، در دوم نوامبر به قبرستان آنزیو رفتم، آنجا هم وقتی سن این سربازان کشته شده را دیدم گریه کردم. سال گذشته به قبرستان فرانسویها و بر سر قبر مردان – مسیحی یا مسلمان – رفتم چون فرانسویها هم مردانی را از شمال آفریقا برای جنگ فرستادند که جوان هم بودند، مردانی ۲۰، ۲۲، ۲۴ ساله. وقتی به اسلواکی رفتم، از تعداد زنان پیر و جوان شگفتزده شدم. با این حال، تعداد مردان مسن بسیار کمتر بود. مادربزرگها تنها بودند. جنگ شوهرانشان را گرفته بود.
او تاکید کرد: چرا این چیزها را به شما میگویم؟ چون دوست دارم مجلات شما جنبه انسانی جنگ را هم مطرح کنند. مایلم نظرات شما باعث شود مردم درام انسانی جنگ را درک کنند. ارائه محاسبات ژئوپلیتیکی، مطالعه کامل همه چیز بسیار خوب است. شما باید این کار را انجام دهید، زیرا این کار شماست. اما باید سعی کنید درام انسانی جنگ را هم منتقل کنید. درام انسانی آن گورستانها، درام انسانی سواحل نرماندی یا آنزیو، درام انسانی زنی که در خانهاش به دست نامهرسان زده میشود و نامهای دریافت میکند که از او بابت آنکه یک پسرش را برای کشورش داده، تشکر میکند. او قهرمان سرزمین مادری است… و سپس مادرش تنها میماند. بازتاب آن کمک بزرگی به بشریت و کلیسا خواهد کرد. تاملات سیاسی – اجتماعی خود را انجام دهید، اما از بعد انسانی جنگ غافل نشوید.