طلسمات

خانه » همه » خبر » پر بیننده ترین اخبار ایران و جهان » نفت ونزوئلا بعد از دو سال و با مجوز آمریکا راهی اروپا شد

نفت ونزوئلا بعد از دو سال و با مجوز آمریکا راهی اروپا شد

فرارو- خبرگزاری رویترز از حرکت نخستین نفتکش ایتالیایی به ظرفیت ۶۵۰ هزار بشکه نفت از ونزوئلا به مقصد اروپا خبر داده است.

این نخستین محموله نفتی است که پس از حدود دو سال از ونزوئلا راهی اروپا می‌شود.

به گزارش بی بی سی، اوایل ماه جاری میلادی رسانه‌ها از موافقت آمریکا با این کار خبر داده بودند و هدف دولت جو بایدن را «تلاش برای کاهش وابستگی اروپا به نفت روسیه و تشویق نیکلاس مادورو به گفتگو با مخالفان» اعلام کرده بودند.

بنا بر این گزارش، وزارت خارجه آمریکا به شرکت نفتی ایتالیایی «اینی» (Eni) و شرکت نفتی اسپانیایی رپسول (Repsol) اعلام کرده با وجود تحریم هرگونه تجارت نفتی با کاراکاس (که از دو سال پیش و با دستور دونالد ترامپ آغاز شده بود) این دو شرکت اجازه خواهند داشت نفتکش‌ها را به سوی ونزوئلا روانه کنند.

آن طور که رویترز نوشته وزارت خارجه آمریکا از سر گرفتن صادرات نفت ونزوئلا به اروپا را در قالب برنامه «نفت در برابر بدهی» مجاز دانسته و قرار است درآمد ناشی از این محموله‌ها پاسخگوی بخشی از میلیارد‌ها دلار بدهی دولت نیکلاس مادورو به کشور‌های اروپایی شود.

روز شنبه – ۱۸ ژوئن – خبرگزاری رویترز به نقل از اطلاعات حرکت نفتکش‌ها و همچنین مدارک مربوط به معاملات نفتی روز جهان نوشت قرار است یک ابرنفتکش دیگر به ظرفیت ۲ میلیون بشکه به نام پانتاناسا که از سوی شرکت اینی ایتالیا اجاره شده هم به زودی در بنادر ونزوئلا پهلو بگیرد و تا اوایل ماه آینده – ژوئیه – حدود ۲ میلیون بشکه نفت سبک ونزوئلا را از شرکت نفت دولتی این کشور بارگیری کند.

آن طور که وبسایت ایکان موسسه رویترز (دنبال‌کننده لحظه به لحظه معاملات نفتی) اعلام کرده این دو محموله را شرکت اینی ایتالیا حمل خواهد کرد، اما اجازه خواهد داشت که بخشی از آن را به شرکت نفتی اسپانیایی رپسول تحویل دهد.

روزنامه اسپانیایی «ال پاییس» اوایل ماه ژوئن جاری از موافقت کاخ‌سفید با از سرگیری برنامه «صادرات نفت ونزوئلا در برابر بدهی‌های این کشور» خبر داده و نوشته بود: «تغییر موضع واشنگتن و موافقت با از سرگیری تجارت کمپانی‌های نفتی اروپایی با ونزوئلا، با هدف تشویق دولت نیکلاس مادرو برای از سرگیری گفتگو‌ها با مخالفان دولت صورت گرفته است. چراغ سبز واشنگتن برای از سرگیری صادرات نفت ونزوئلا به اروپا می‌تواند حمایت سمبولیک از مادورو تلقی شود».

مادورو هم ضمن تایید این اخبار از «مذاکرات مثبت» با واشنگتن خبر داده بود. با این حال، همزمانی این چرخش موضع در واشنگتن با بحران اوکراین و افزایش ناگهانی بهای انرژی در جهان بسیاری را متقاعد کرده است که نیت اصلی دولت جو بایدن کمک به اروپا برای مقابله با روسیه است.

نیتی که مبنای سفر ماه آینده بایدن به عربستان سعودی هم ارزیابی شده است و در هر دو مورد با واکنش منفی فعالان حقوق بشری روبرو شده است که معتقدند عقب‌نشینی واشنگتن از مواضع خود در برابر کاراکاس و ریاض می‌تواند هم به دولت نیکلاس مادورو قدرتی دوباره ببخشد و هم ریاض را از انزوای نسبی که پس از قتل جمال خاشقجی نصیب محمد بن سلمان شده بود بیرون آورد.

در برابر، وزارت خارجه آمریکا می‌گوید موافقت فعلی با از سرگیری فعالیت دو شرکت نفتی اروپایی، تنها با هدف تسویه بدهی کاراکاس با این کمپانی‌ها است و از محل این صادرات پولی نصیب دولت مادورو نخواهد شد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد