طلسمات

اولین باتری شنی جهان

فرارو-تیمی از محققان فنلاندی به تازگی اولین باتری شنی در مقیاس تجاری را راه‌اندازی کرده اند. این باتری به منظور ذخیره‌سازی برق تولید شده از منابع تجدیدپذیر طراحی شده است و می‌تواند چندین ماه مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش فرارو، محققان به دنبال راه‌های جدیدی برای ذخیره انرژی‌های تجدیدپذیر در طولانی مدت هستند. درست مانند سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی معمولی، انرژی تولید شده از طریق منابع تجدیدپذیر نیز به سمت باتری‌های شنی هدایت می‌شوند. به جای تلاش برای انتقال الکترون‌ها از یک الکترود به الکترود دیگر یا پمپ‌های نیرو برای ارسال آب به مخزن بالاتر، یک باتری شنی از گرمایش مقاومتی برای افزایش دمای هوا استفاده می‌کند و سپس از طریق یک مبدل حرارتی به ماسه منتقل می‌شود.

1264028 941 - اولین باتری شنی جهان

یک برج شنی به دلیل دمای ذوب ماسه در صد‌ها درجه سانتیگراد، پتانسیل بالایی برای ذخیره انرژی دارد. مهم‌تر از آن، شن و ماسه قادرند این انرژی را برای مدت چندین ماه ذخیره کرده و  راه حل ذخیره سازی قابل دوام و طولانی مدتی را ارائه می‌دهند. شرکت Polar Night Energy برای اولین بار در نیروگاه کوچکی در شهر کانکانپَه فنلاند اولین باتری شنی را در مقیاس تجاری ساخته است. یک سیلو خاکستری بلند حدود ۱۰۰ تن شن و ماسه مورد استفاده در ساخت و ساز را در خود جای داده است که جایگزین نسبتا ارزانی برای لیتیوم، کبالت و نیکل مورد نیاز برای باتری‌های دیگر است.

در حال حاضر، باتری‌ها انرژی سیستم‌های گرمایشی را تامین می‌کنند. می‌توان از هوای گرم موجود در باتری برای گرم کردن آب استفاده کرد و سپس آن را به ادارات و منازل پمپاژ کرد. یک باتری شنی که بتواند با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر نیاز‌های صنعتی را برآورده کند، می‌تواند یک سیستم آسان و مقرون به صرفه برای پیاده سازی باشد.

منبع: interestingengineering

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد