بسیاری از متخصصین تغذیه بر اهمیت مصرف ماهی و سایر غذاهای دریایی تاکید کرده و پژوهشهای متعددی نشان داده است که مصرف این غذاها برای بدن مفید هستند. در این میان گفته میشود این غذاها تاثیری مضاعف بر مغز و سیستم اعصاب بدن دارند.
این موضوع مطابق با باورهای فرهنگی بسیاری از افراد در سراسر جهان بوده و به همین دلیل مورد استقبال قرار گرفته است اما پژوهشگران اعلام کردند نتایج این مطالعه، محدود و غیر قابل اثبات بوده و برای بررسی این موضوع باید بررسی های بیشتری انجام شود. به همین دلیل تیمی از پژوهشگران مرکز مطالعاتی Cochrane Review که به طور مستقل تمام شواهد موجود را برای بررسی و مراقبت های بهداشتی تجزیه و تحلیل می کند به این موضوع ورود کردند. نتایج به دست آمده نشان می دهد شواهد مربوط به نقش ماهیهای روغنی در سیستم اعصاب و تأثیر آن روی مغز قانع کننده نیست. به عنوان مثال، نتایج یک بررسی در سال ۲۰۱۲ میلادی نشان داد که مصرف روغن ماهی تاثیری در جلوگیری از زوال عقل ندارد.
در یک مطالعه مشابه در سال ۲۰۱۶ نیز مشخص شد که روغن ماهی برای افرادی که قبلاً به بیماری آلزایمر مبتلا بوده اند، تفاوتی ایجاد نمی کند. پژوهشگران این تیم مطالعاتی در پایان بررسی های خود اعلام کردند، در مورد تاثیر مصرف ماهیهای روغنی در بروز افسردگی نیز مدارک بیشتری مورد نیاز است.
بنابراین به نظر می رسد که شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد مصرف ماهی های روغنی عملکرد شناختی را بهبود بخشیده و از بیماری هایی مانند زوال عقل جلوگیری کرده یا مانع بروز افسردگی می شود. البته باید به این مسئله نیز اذعان داشت که برخی مطالعات فوایدی را در این حوزه روی موشها نشان داده اند، بنابراین شاید تحقیقات بیشتری در حوزه تاثیرات انسانی لازم باشد.
با این وجود، کارشناسان توصیه می کنند مصرف ماهیهای روغنی را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم در رژیم غذایی خود بگنجانید زیرا این مواد غذایی برخی از مزایای سلامتی از جمله کاهش خطر بیماریهای قلبی را در بر دارند.
سیناپرس