طلسمات

خانه » همه » مذهبی » با توجه به این هجمه فراگیر فرهنگی دشمنان ایران اسلامی در کلیه زمینه ها که باعث شده قشر عظیمی از ملت از پیر و جوان را با ترفندهای مختلف نسبت به آرمان های عظیم نظام بی تفاوت یا کم تفاوت و حتی دلسرد کند با چه راهکارهایی می توان به روحیه انقلابی، باورهای اعتقادی و ارزش های دینی و آرمان های امام و رهبری را پر رنگتر کرد تا سپر دفاعیمان در این جنگ فرهنگی مستحکم گردد؟

با توجه به این هجمه فراگیر فرهنگی دشمنان ایران اسلامی در کلیه زمینه ها که باعث شده قشر عظیمی از ملت از پیر و جوان را با ترفندهای مختلف نسبت به آرمان های عظیم نظام بی تفاوت یا کم تفاوت و حتی دلسرد کند با چه راهکارهایی می توان به روحیه انقلابی، باورهای اعتقادی و ارزش های دینی و آرمان های امام و رهبری را پر رنگتر کرد تا سپر دفاعیمان در این جنگ فرهنگی مستحکم گردد؟

در پاسخ به سوال باید بگوییم که راهکارهای حفظ روحیه انقلابی و ارزشهای دینی را می‌توان به دو قسمت تقسیم کرد :
-اول راهکارهای اجرایی است که انقلاب در اجرا و عمل به آرمانهای خود نائل شود یعنی برقراری عدل و قسط و خدمت به مردم در بهترین نحو انجام گیرد و فساد اداری و کاغذبازی و پارتی و غیره که احیانا مردم مشاهده می‌کنند از میان برداشته شود از طرفی انقلاب بتواند از شر فشارهای بیرونی مانند جنگ هشت ساله و تبعات آن و تحریمها و فشارهای چند قدرت مستکبر رها شود تا مردم شیرینی انقلاب را بچشند و مسئولین نیز با فراغت خاطر به خدمت به مردم بپردازند. تقسیم عادلانه یارانه ها و کمکهای دولت نیز از این قسم است به هر حال شرایطی مهیا شود که مردم نتایج انقلاب را بطور روز افزون احساس کنند گرچه بسیاری از مردم که اهل تعقل بوده و زمان طاغوت را درک کرده اند چنین احساسی دارند اما سخن این است که بهتر از این نیز ممکن است. این قسمت با توجه به سوال شما مورد سوال شما نیست پاسخگویی به آن نیز از عهده ما بیرون است.
– دوم کار فرهنگی است این قسم از کارها نیز در هر شرایطی لازم ا ست چه انقلاب در نهایت توان به آرمانها نزدیک شود و شعارهای خود را محقق سازد و چه ضعفها و کاستی هایی را داشته باشد زیرا در فرض تحقق عملی تمام آرمانها نیز ممکن است گروهی با سخت جلوه کردن شرایط و سیاهنمایی کارنامه انقلاب و تغییر ارزشها و آرمانهای مردم به کم کردن رضایت مردم از انقلاب بپردازند.
برای رسیدن به این هدف کارهای فرهنگی:
1. اطلاع رسانی به مردم از برنامه ها و موفقتها و ثمره انقلاب اسلامی تا مردم از کارهای انجام گرفته توسط انقلاب و حکومت اسلامی آگاه شوند.
2. کار فرهنگی بصورت روشنگری و آگاه سازی مردم و حفظ ارزشها و مقابله با تهاجم فرهنگی.
این کار عظیم چیزی نیست که بر عهده گروهی خاص باشد و یا به محدوده ای مشخص محدود گردد بلکه عرصه گسترده امور فرهنگی از قبیل آموزش و پرورش، معلمان، نویسندگان، حوزه های علمیه، روزنامه نگاران، فیلم سازان، گویندگان، روشنفکران و حتی تهیه کنندگان لباس و مد و هر کسی که به نحوی می‌تواند در افکار مردم و جوانان تاثیرگذار است در این کار سهیم است. و می‌تواند در قلمرو خود از ارزشهای انقلاب و اسلام دفاع کند و مسائل را برای مردم تشریح کند اما بطور کلی برای کسی که می‌خواهد کار فرهنگی انجام دهد راهکارهایی ارائه می‌شود که امیدواریم سودمند واقع شود:

– مهمترین کار تقویت آگاهیهای دینی و اعتقادی مردم است که ریشه انقلاب اسلامی ایران و مقصد آن نیز همان اسلام ناب و توحید است هیچگاه فراموش نکنیم که انقلاب ایران برای اسلام و به امر ا سلام بوده است انقلاب ایران با انقلاب فرانسه و روسیه و … فرق دارد آنها فقط برای دنیا و امور دنیوی خود انقلاب کردند اما انقلاب ایران در راه تاسیس حکومتی بود که علاوه بر دنیا سعادت ابدی و رستگاری مردم را نیز تامین و تسهیل کند. بنابراین انقلاب را باید از بالا به پایین شناخت یعنی از خود اسلام شروع کرده و بنیانهای عقیدتی مردم و جوانان را بر پایه های محکم استوار ساخت. اگر عقائد اسلامی در جان مردم رسوخ کرده باشد هرگز شرایط سخت و دشوار مانع از ایمان آنها به آرمانها و ارزشها نخواهد بود. و اقبال در زمان خوشی ها و ادبار در زمان ناگواریها پیش نخواهد آمد. عوض شدن رجال نامی و تغییر عقیده و انحراف آنان خللی در عقائد پایدار مردم ایجاد نمی‌کند چنین مردمی اسلام خود را بر تعقل و دلیل و برهان بنیانگذاری کرده اند نه اینکه آنرا از زبان بزرگان و ا فراد موردقبول خودشنیده باشند امیرالمومنین علی (علیه السلام) در این باره می‌فرمایند «قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ (علیه السلام) مَنْ أَخَذَ دِینَهُ مِنْ أَفْوَاهِ الرِّجَالِ أَزَالَتْهُ الرِّجَالُ وَ مَنْ أَخَذَ دِینَهُ مِنَ الْکِتَابِ وَ السُّنَّةِ زَالَتِ الْجِبَالُ وَ لَمْ یَزُل» هر کس دین خود را از زبان رجال شنیده باشد رجال دیگری می‌توانند آن دین را از بین ببرند اما اگر از کتاب و سنت گرفته باشند اگر کوهها نیز از بین روند دین او زائل نخواهد شد وسائل الشیعه ج27 ص132 . در جای دیگر حضرت می‌فرماید حق را با افراد نشناس که با رفتن آنها نظر تو نیز عوض شود اول حق را بشناس سپس کسانی را که از آن تبعیت می‌کنند بشناس «و قال أمیر المؤمنین (علیه السلام) الحق لا یعرف بالرجال اعرف الحق تعرف أهله» بحار ج40 ص126 بنابراین اگر اعتقادات مردم بر اساس بنیانهای فکری قوی و عقلی ا ستوار شود نه شرایط دشوار آنها را سست خواهد کرد و نه تغییر در افکار دیگران رخنه ای در عقاید آنها ایجاد خواهد کرد.

– شناخت و آگاهی درباره انقلاب اسلامی ایران در جهت اهداف اسلامی و انسانی در این زمینه تاریخ انقلاب ا سلامی مخصوصا برای جوانان و نیز تاریخ پس از انقلاب و دشواریهایی که انقلاب از آنها رد شده است ضروری است.

– شناساندن هویت اسلامی و ایرانی جوانان به آنها و تقویت روحیه خودباوری و خود اتکایی
استاد مطهری از قول اقبال در اینباره چنین می‌گوید: هر جامعه ای که ایمان به خویشتن و احترام به کیان ذات و کرامت ذات خویشتن را از دست بدهد محکوم به سقوط است . اقبال معتقد است که جامعه اسلامی در حال حاضر در برخورد با تمدن و فرهنگ غربی دچار بیماری تزلزل شخصیت و از دست دادن هویت شده است ، خود این جامعه و خویشتن اصیل این جامعه و رکن رکین شخصیت این روح جمعی ، اسلام و فرهنگ اسلامی است ، نخستین کار لازمی که مصلحان باید انجام دهند بازگرداندن ایمان و اعتقاد این جامعه به خود واقعی او یعنی فرهنگ و معنویت اسلامی است. «استاد مطهری و روشنفکران»

– غرب شناسی و شناسایی و شناساندن ماهیت غرب و سابقه استکبار و سلطه جویی آن تبعات فرهنگی غرب در جامعه و خانواده و حتی نسل بشری و سعادت اخروی مردم. ونیز شناساندن طرفندهای دشمن و نقشه های آن

– غنی سازی جوانان بلحاظ فکری و نظری و نیز پر کردن اوقات فراغت آنها بطوری که در معرض سموم تهاجم فرهنگی قرار نگیرند.

– پاسخگویی به سوالات چه سوالاتی که در ذهن جوانان بروز پیدا می‌کند چه شبهاتی که توسط افراد معاند و دشمنان ایجاد می‌شود زیرا پاسخ نگفتن به آنها کم کم از درجات یقین و ایمان آنها کاسته و عقائد را سست خواهد کرد.

– حفظ و تقویت روحیه معنوی و دینی و جنبه های اخلاقی در بین مردم مقام معظم رهبری در این باره می‌فرمایند:
«آنجایی که معنویت و ارتباط و اتصال با خدا باور به فضل الهی و تسلیم و خضوع و تضرع در مقابل خدا هست دیگر ضعف و ترسی وجود ندارد» فرهنگ و تهاجم فرهنگی ص173

– تأمین خواسته های طبیعی مردم و از بین بردن زمینه های فساد مانند بیکاری و مسئله ازدواج

– ایجاد فضاهای سالم فکری و مطالعاتی و نیز تولید اندیشه برای مقابله با اندیشه های وارداتی در جهت رشد و تعالی فکری مردم این مسئله شامل کتابهای رمان و داستان سالم و نیز بازیهای سالم کامپیوتری و نرم افزاری نیز می‌شود.

– هوشیاری و بیدار در مقابل انحراف معنوی جامعه اسلامی و احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر

– تقویت و حفظ و ارائه بینشهای تئوری و شناساندن پشتوانه های تئوریک انقلاب اسلامی

برای مطالعه بیشتر رجوع کنید به کتابهای:

1. فرهنگ و تهاجم فرهنگی، برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری، سازمان مدارک فرهنگی انقلاب اسلامی
2. انقلاب و ارزشها، علی ذو علم، موسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر
3. انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن، آیت الله مصباح یزدی
4. رویکرددینی درتهاجم فرهنگی، اصغر افتخاری و علی اکبر کمالی، سازمان مدارک فرهنگی انقلاب اسلامی
5. دنیای اسلام و تهاجم فرهنگی غرب، محمد مهدی آصفی، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
6. پنج گفتار در باب تهاجم فرهنگی، دفتر نشر برگزیده
7. ستیز با تهاجم فرهنگی غرب، دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا
8. شبیخون فرهنگی، منصور میرزائی، انتشارات احرار تبریز
9. تهاجم فرهنگی گردآمده از سخنرانیهای استاد مصباح یزدی، انتشارات موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره)

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد