بین الملل تابناک: تصاویری از آماده شدن کره شمالی برای آزمایش هسته ای، عملیات هلی بورن نیروهای آمریکایی در شمال سوریه، رزمایش ناوگان پنجم دریایی آمریکا و امارات در خلیج فارس، تنش میان آمریکا و چین در تنگه تایوان و احتمال به رسمیت شناختن دولت موقت طالبان توسط روسیه از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در 24 ساعت گذشته بوده اند.
تصاویری از آماده شدن کره شمالی برای آزمایش هسته ای
«بیاند پارالل» (Beyond Parallel) گزارش جدیدی را منتشر کرده که در آن میگوید که تصاویر ماهوارهای جدید احتمالاً نشان میدهد که کره شمالی برای انجام یک آزمایش اتمی جدید در سایت آزمایشگاهی«پونگی-ری» است و این آزمایش احتمالاً در هر لحظه از زمان انجام خواهد گرفت.
شبکه «ان بی سی» در این خصوص گزارش کرد، بیاند پارالل که پروژهای با تمرکز با کره شمالی در مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی است.
این گزارش مدعی شده است که تحلیل تصاویر روز یکشنبه 12 ژوئن (22 خرداد ماه) کار در حال انجام در یک منطقه تونل به نام تونل شماره 3 و ساخت و ساز جدید در منطقه دیگر به نام تونل شماره 4 را نشان میدهد.
به گفته نویسندگان این گزارش، بازسازی و آمادهسازی تونل شماره 3 که تقریباً 4 ماه پیش آغاز شد، به نظر کامل شده است و «آماده برای هفتمین آزمایش هستهای است که اغلب گمانهزنیهایی درباره آن شده بود».
این گزارش همچنین نشان داد که فعالیتهای ساختوساز جدید در تونل شماره 4 به شدت «تلاش برای فعالسازی مجدد آن برای آزمایشهای احتمالی آینده» را پیشنهاد میکند.
در این گزارش آمده است: «زمانبندی هفتمین آزمایش هستهای اکنون تنها در اختیار کیم جونگ اون است».
اوایل این هفته «جین پارک» وزیر امور خارجه کره جنوبی گفت به نظر میرسد کره شمالی آماده آزمایش است. وی گفت: «مشاهده میشود که مقدمات آزمایش هسته ای تکمیل شده است، بنابراین اکنون فقط یک تصمیم سیاسی باقی مانده است».
مقامات آمریکایی همچنین بر این باورند که کره شمالی ممکن است در حال برنامهریزی یک آزمایش هستهای زیرزمینی در ماه جاری باشد.
فعالیت جدید ساخت و ساز در تونل شماره چهار از آخرین گزارش بیاند پارالل در 17 ماه می 2022 از شده است که به گفته نویسندگان نشان میدهد که این کار اخیراً انجام گرفته است.
این گزارش مدعی شده است که این تصاویر نشان می دهد که یک دیوار جدید در حال ساخت و مصالح ساختمانی در نزدیکی ورودی پورتال دیده می شود.
گزارشها نشان میدهد که کره شمالی حداقل ۱۸ دور آزمایش تسلیحاتی در سال جاری انجام داده است که نشان دهنده افزایش ذخایر زرادخانههای هستهای و موشکی این کشور است.
پیش از این، ، «سونگ کیم» نماینده ویژه ایالات متحده در امور کره شمالی پس از هشتمین آزمایش موشک بالستیک کره شمالی که اخیراً انجام گرفت، هشدار داد که پیونگیانگ «هر لحظه» ممکن است هفتمین آزمایش اتمی را انجام دهد.
در هفتههای اخیر، مقامهای آمریکایی در مناسبات مختلف مدعی شدهاند که کره شمالی در شرف انجام یک آزمایش اتمی است به طوریکه «وندی شرمن» قائم مقام وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا روز گذشته (سهشنبه) گفت که هرگونه آزمایش اتمی کره شمالی با «پاسخ سریع و محکم» مواجه خواهد شد.
پیونگ یانگ از سال 2017 تاکنون هیچ آزمایش اتمی انجام نداده است اما تنشها در شبه جزیره کره در ماههای اخیر به شدت افزایش یافته است.
عملیات هلی بورن نیروهای آمریکایی در شمال سوریه
منابع خبری بامداد پنجشنبه گزارش دادند، نیروهای آمریکایی عملیات هلی برن در شمال استان حلب سوریه در نزدیکی مرز ترکیه انجام دادهاند.
به گزارش روسیا الیوم، خبرنگار این شبکه گزارش داد بالگردهای آمریکایی از پایگاه لافارژ (خراب عشک) در حومه منطقه صرین که تحت کنترل شبه نظامیان کُرد (قسد) قرار دارد برخاستند و عملیاتی را در اطراف جرابلس واقع در شمال حلب انجام دادند.
بر اساس این گزارش، بالگردهای آمریکایی به روستای الأحیمر واقع در حومه جرابلس رسیدند و نیروهای آمریکایی عملیاتی را انجام دادند که گفته میشود علیه تعدادی از سرکردههای داعش یا القاعده بوده که در فهرست تروریستی آمریکا قرار دارند.
این گزارش میافزاید، پس از فرود بالگردهای آمریکایی، صدای درگیری ها در اطراف روستای الأحیمر میان گروههای مسلح و نیروهای ائتلاف آمریکایی شنیده شده است.
بنا بر گزارش ها، این عملیات با شکست مواجه شده و سرکردهای که هدف این یورش هوایی آمریکا بوده فرار کرده است.
رزمایش ناوگان پنجم دریایی آمریکا و امارات در خلیج فارس
نیروهای دریایی امارات متحده عربی و ایالات متحده یک رزمایش دریایی ۱۰ روزه را از روز دوشنبه در خلیج فارس آغاز کردند.
به گزارش وبگاه «سنتکام» (تروریستهای آمریکایی حاضر در منطقه) در این رزمایش که «مدافع آهنین» نام دارد، نیروهای اماراتی و آمریکایی بر عملیات امنیتی دریایی، اقدامات مقابله با مینهای و دفاع از بنادر تمرکز میکنند.
مقر تروریستهای سنتکام اعلام کرده است که امارات متحده عربی یک شریک راهبردی دیرینه برای آمریکاست و این رزمایشها فرصتی عالی برای تعمیق روابط دوجانبه و آموزش با شرکای بسیار توانمند است.
مقر تروریستهای سنتکام در بیانیه خود اعلام کرد: «وقتی باهم کار میکنیم قویترهستیم.»
قرار است بیش از ۶۰۰ نظامی آمریکایی از نیروی دریایی، تفنگداران دریایی و گارد ساحلی ایالات متحده در این رزمایش شرکت کنند. ناوهای نیروی دریایی ایالات متحده «یواساس مومسن»، «یواساس لویس» و دیگر کشتیهای جنگی این کشور در این رزمایش ۱۰ روزه شرکت کنند.
مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا وابسته به تروریستهای سنتکام در شهر«منامه» در بحرین است. امارات متحده روابط گرم نظامی با آمریکا دارد و هرساله میزبان نظامیان این کشور برای برگزاری رزمایش است.
ایران نیز اخیرا رزمایشی را با نام «رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲» در منطقهای به وسعت ۱۷ هزار کیلومتر مربع و با حضور یگان های سطحی و پروازی نیروهای دریایی ارتش، سپاه و یگان های شناوری نیروی دریایی کشورهای چین و روسیه با شعار «باهم برای صلح و امنیت» در شمال اقیانوس هند برگزار کرد.
در این رزمایش کشتیهای ناوگان دریایی اقیانوسیه نیروی دریایی روسیه از جمله ناو شکن موشکی «واریاژ»، قایقهای جنگی «ادمیرال تریبوتس» و نفتکش «بوریس بوتوما» مشارکت داشتند. نیروی دریایی چین نیز با ناوشکن موشک انداز «ارومچی» و کشتی لجستیکی «تایهو» در این رزمایش حاضر بودند.
تنش میان آمریکا و چین در تنگه تایوان
علیرغم هشدارهای پکن به آمریکا درباره دخالت نکردن در امور تایوان، واشنگتن اما همچنان به اقدامات تنشآفرین در آبهای جنوب چین ادامه میدهد.
وزارت خارجه آمریکا در جدیدترین اظهارات تحریکآمیز، از موضع تایوان مبنی بر اینکه تنگه جداکننده این جزیره از چین یک آبراه بینالمللی است، حمایت کرد و ادعای حاکمیت پکن بر آن را رد کرد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، در سالهای اخیر، کشتیهای جنگی آمریکا و گاهاً کشتیهای کشورهای متحد آنمانند انگلیس و کانادا، از این تنگه عبور کردهاند و خشم پکن را برانگیختهاند.
روز دوشنبه، وزارت خارجه چین گفت که این کشور «کنترل، حقوق حاکمیت و صلاحیت قضایی بر تنگه تایوان دارد» و بینالمللی دانستن این آبراه را ادعاهای نادرست و غیرقانونی میداند.
«ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اما به رویترز گفت: «تنگه تایوان یک آبراه بینالمللی است، به این معنی که تنگه تایوان منطقهای است که در آن آزادیهای دریای آزاد، از جمله آزادی دریانوردی و پرواز در حریم هوایی آن، بر اساس قوانین بینالمللی تضمین شده است».
طبق این گزارش، پرایس در اینباره توضیح داد: «جهان تمایل دائمی به صلح و ثبات در تنگه تایوان دارد و ما این موضوع را برای امنیت و شکوفایی گستردهتر منطقه هند و اقیانوس آرام مهم میدانیم».
وی نگرانیهای آمریکا در مورد «لفاظیهای ستیزهجویانه و فعالیتهای نظامی چین در مورد تایوان» را تکرار کرد و گفت که واشنگتن «به پرواز، کشتیرانی و عملیات در هر کجا که قوانین بینالمللی اجازه دهد، از جمله عبور از تنگه تایوان، ادامه خواهد داد».
«سو تسنگ چانگ» نخست وزیر تایوان نیز با بیان اینکه این تنگه «به هیچ وجه دریای داخلی چین نیست»، اظهار داشت: «جاهطلبی چین برای بلعیدن تایوان هرگز متوقف یا پنهان نشده است؛ تنگه تایوان یک منطقه دریایی برای ناوبری آزاد بینالمللی است».
این در حالی است که پیشتر «وو کیان» وزیر دفاع چین در گفتوگوی رو در رو با همتای آمریکایی خود تهدید کرده بود اگر تایوان اعلام استقلال کند، پکن در آغاز جنگ تردید نخواهد کرد.
احتمال به رسمیت شناختن دولت موقت طالبان توسط روسیه
نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان اعلام کرد، مسکو احتمالا دولت موقت طالبان را به رسمیت خواهد شناخت.
ضمیر کابالوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان در مصاحبه با شبکه دولتی کانال یک روسیه گفت: معاون وزیر تجارت دولت موقت طالبان به مسکو سفر خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، وی افزود: افغانستان برای خرید برخی از محصولات به روسیه درخواست داد و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اجازه داد که غلات برای افغانستان ذخیره شود.
کابالوف درباره احتمال به رسمیت شناخته شدن دولت طالبان در افغانستان از سوی روسیه گفت: چنین احتمالی وجود دارد. شرایط این امر توسط رئیس جمهور و وزیر امور خارجه روسیه مشخص شده است.
وی همچنین تاکید کرد: روسیه در به رسمیت شناختن دولت موقت طالبان دنبالهرو آمریکا و دیگر کشورها نیست. طالبان خواستار همکاری با روسیه است و با قوانین بینالمللی پذیرفته شده در این راستا تلاش میکند.