خانه » همه » مذهبی » در مورد مسائل رفتاریم همیشه نگران هستم و به هر کاری شک می کنم، چه باید بکنم یا می توانید کتابی به من معرفی کنید که پاسخگویی نیازهای اخلاقیم در مورد روابط اجتماعی باشد.

در مورد مسائل رفتاریم همیشه نگران هستم و به هر کاری شک می کنم، چه باید بکنم یا می توانید کتابی به من معرفی کنید که پاسخگویی نیازهای اخلاقیم در مورد روابط اجتماعی باشد.

جوانان معمولاً در این سنین درباره مسائل مختلف از جمله اعتقادات و باورهاى دینى خود دچار تردید مى شوند و در صدد پیدا کردن دلایل منطقى و پشتوانه قابل قبولى براى آن ها هستند. آنان مى خواهند نظام فکرى و اعتقادى خود را تجدید بنا کنند و به آن استحکام فزون تر بخشند .از آن جا که گاه گمان مى کنند باورهاى دینى شان بر تقلید مبتنى است، تصمیم به اصلاح آن مى گیرند و مى کوشند با تحقیق و موشکافى درباره آن ها به ثبات فکرى دست یابند؛ چنین تردیدهایى که فرد را به تحقیق وا مى دارد به مرحله یقین و علم مى رساند، خوب و پسندیده است؛ ولى به شرط آن که همزمان با پدید آمدن آن، شخص به دنبال پاسخ باشد و در تردید باقى نماند. شک توقفگاه خوبى نیست؛ اما اگر آغاز حرکت باشد، نیکو و شایسته است. اگر تردیدهاى شما از این قبیل است، نگران نباشید. بکوشید با مطالعه و پرسیدن از استادان و کارشناسان، جنبه اعتقادى و فکرى خودرا تقویت کنید و با عمل به دستورهاى دینى(مثل نماز و عبادات دیگر) و پایبندى بیش تر به آن ها، ایمان خود را مستحکم سازید. اگر تردیدهاى شما وسواس گونه است؛ یعنى بدون اختیار و به طور مکرر مطالبى به ذهنتان خطور مى کند – و قادر به قطع آن نیستید – و شما را از فکر کردن درباره چیزهاى دیگر باز مى دارد، اختلالى است که باید درمان شود. این اختلال اصطلاحاً «وسواس فکرى» نام دارد. در ذهن مبتلا یان به این اختلال افکارى بیهوده، شرم آور یا وحشتناک به وجود مى آید و در چرخه اى بى پایان پیوسته تکرار مى شود. اگر تردیدهاى شما درباره مسائل زندگی وکارهای روزمره از این نوع باشد , وسواس فکرى است، نیازمند به پى گیرى و تلاش بیش ترى است و توصیه مى شود با مشاوره اى حضورى با یکى از کارشناسان در این زمینه(روان شناسان بالینى) به حل آن بپردازید. در عین حال در این نوشتار کوتاه نکاتى چند را به عرضتان مى رسانیم، امید است مفید و مؤثر واقع شود. در ابتدا لازم است به آثار و پیامدهاى سوء این نوع افکار و تفکرات وسواس گونه توجه فرمایید و سپس با انجام راهکارهاى ارائه شده در جهت رهایى از آن گام بردارید. بخشى از پیامدهاى سوء وسواس فکرى عبارت است از: 1. اتلاف عمر 2. حواس پرتى و ناتوانى در تمرکز حواس 3. بازماندن از کارهاى اصلى مانند تحصیل علم و مطالعه 4. سست شدن باورهاى دینى با توجه به زیان هاى یاد شده با رعایت دستورالعمل هاى زیر قاطعانه به حل مشکل بپردازید: 1. تلقین: به خود تلقین کنید من به اصول فکرى ام کاملاً ایمان دارم و مى توانم تردیدهایم را رها کنم. 2. تغییر حالت: هرگاه شک و تردید به سراغ شما آمد، مو قعیت خود راتغییردهید و با گفتن ذکرى مثل «لاحول و لا قوة الا بالله» تغییر حالت داده، از آن افکار رهایى یابید و بى درنگ به کارى مشغول شوید یا به موضوعى دیگر بیندیشید. 3. به مچ دستتان کش نازکى ببندید؛ هرگاه افکار تردیدآمیز به ذهنتان آمد و شما را رنج داد، کش را بکشید و رها کنید. با احساس دردى شدید که به شما دست مى دهد، از آن افکار خارج خواهید شد. 4. زمان خاصى، مثلاً ساعت 4/30 تا 4/45 بعداز ظهر را به چنین افکارى، اختصاص دهید و هر گاه در طول روز تردید به سراغ شما آمد، به خودتان بگویید زمان چنین افکارى فلان ساعت است. در آن زمان مشخص به تردیدها فکر کنید و در طول زمان به تدریج(مثلاً روزى یک دقیقه) از زمان اختصاص داده شده بکاهید تا به صفر برسد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد