خانه » همه » مذهبی » روش‌های تشخیص چای مرغوب

روش‌های تشخیص چای مرغوب

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - روش‌های تشخیص چای مرغوب
عصراسلام: به همین منظور در ادامه به روش‌های تشخیص چای مرغوب اشاره می کنیم :

۱- رنگ چای خشک

چای سیاه تیره از انواع روشن بهتر است

۲- رنگ ندادن در آب سرد

می توانید مقداری از چای را داخل نصف لیوان آب سرد بریزید. اگر به راحتی چایرنگ پس می دهد نشانه کیفیت پایین چای و اضافه کردن افزودنی به آن است. در حالی که یک چای مرغوب هیچ وقت با آب سرد تغییر رنگ نمی دهد.

۳- بزرگی برگ‌های خشک چای

شما می توانید با توجه به اندازه برگ چای خشک شده، مرغوب بودن آن را شناسایی کنید.اگر اندازه برگ چای بزرگ و درشت بود، گزینه خوبی برای انتخاب شماست.

۴- رنگ چای دم‌کشیده

هاگر یک چای دم کشیده در استکان رنگ قرمز و خاصی داشت نشانه تأیید کیفیت است. پس از این‌که چای را در یک فنجان ریختید، حدود یک ساعت به آن زمان بدهید تا چای با هوای محیط در تماس باشد. اگر رنگ چای پس از گذشت این مدت تیره شد ، حاوی مواد شیمیایی و رنگی است اما اگر بعد از یک ساعت رنگ چای بدون هیچ تغییری ثابت و خوش رنگ باقی ماند، چای مرغوب است.

جالب است که بدانید چای دارای افزودنی شیمیایی بعد از گذشت مدتی یک لایه چربی شکل در استکان تشکیل می دهد و البته این نکته را در نظر داشته باشید که کیفیت آب آشامیدنی که چای را تهیه می کنید در رنگ و طعم چای موثر است .

روش صحیح دم کردن چای

۱- برای دم‌کردن چای ابتدا باید آب داخل کتری یا دستگاه چای ساز کاملا به جوش آید.

۲- بعد از جوش آمدن آب، شعله باید بسیار کم باشد تا حالت جوش آب از بین برود.

۳- یک سوم قوری را از آب جوش پر می‌کنیم .

۴- باید قسمتی از قوری خالی باشد و بعد از آن روی حرارت ملایم چای را دم می‌کنیم.

۵- قوری چینی بهترین نوع قوری برای دم کردن چای است.

بهترین زمان برداشت چای

چای در سه فصل اول سال یعنی بهار ، تابستان و پاییز برداشت می‌شود و بهترین، مرغوب ‌ترین و خوش‌طعم‌ ترین چای مربوط به چای بهاره است و چای تابستان و پاییز در رتبه های بعدی قرار می گیرد.

چای مانده نخورید

هرچه چای تازه ‌دم تر باشد، خوش‌‌بو و خوش ‌طعم‌ است و هر چه بماند بو و مزه آن تغییر می‌کند و دیگر رفع کننده خستگی نیست. ( کافئین آن با مواد دیگر ترکیب می‌شود و خواص اش را از دست می‌دهد)

چای‌ خوب، چای سنتی

اگر می‌خواهید از چای دم کشیده و خوش‌طعم لذت ببرید، از روش سنتی جوش آوردن آب یا از دستگاه چای‌ساز و کتری برقی استاندارد استفاده کنید تا چای خوش طعم و خوش عطر داشته باشید.

مدت زمان دم‌کشیدن چای 

چای به طور متوسط به ۱۵ دقیقه زمان نیاز دارد تا دم بکشد و رنگ و عطر آن آشکار شود. چای به هیچ وجه نباید تلخ باشد، رنگی هم که چای پس از دم کشیدن پیدا می‌کند، باید شفاف و درخشان باشد.

معرفی انواع چای ایرانی

در مرحله آماده سازی و بسته بندی ، چای‌ها به انواع مختلف چای سرگل، ممتاز، قلم، شکسته، باروتی و خاک چای تقسیم می‌شود. این تقسیم بندی، مربوط به مرغوب بودن چای ایرانی است. مرغوب‌ترین چای کشور، سرگل است. کیفیت این چای بسیار بالاست و عطر و طعم آن گس است. در نواحی چایخیز، برداشت چای هر ساله از نیمه دوم بهار با آماده شدن و رسیدن برگ ها برای برداشت آغاز می گردد. چای خشکی که از برداشت اولین چین چای از برگ های بالایی گیاه چای که سبز و لطیف هستند را حاصل می شوند با نام چای سرگل یا چای زرین می نامند. این چای تنها متعلق به فصل بهار بوده و در سایر برداشت ها این چای را نخواهیم داشت. 
مشخصات چای سرگل
به دلیل استفاده از برگ های جوان این چای کاملا نرم و لطیف و ترد می باشد.
رایحه بالاتری را نسبت به چای های دیگر دارا است.
رنگپذیری خوب اما کمتری را به چای تابستان و پاییز دارد.
طعم گس موجود در این چای به دلیل عدم دستکاری و وجود مواد مغذی فراوان در برگ‌های جوان است.
به دلیل استفاده از برگ های جوان و غنچه میانی زر چای را می‌توان در این چای شاهد بود.
به دلیل عدم دادن دمای بالا به برگ های جوان و احتمال سوختگی چای تکه های کوچک برگ های سبز چای را می توان در آن مشاهده نمود.
همانند سایر چای‌های ایرانی دیر دم خوانده می شود.پس از دمکشیدن رنگ زلال و شفافی را در فنجان دارد.
چون برگ‌ها و ساقه‌های چای ترد و جوان هستند. شما ساقه های ریزی را در چای مشاهده می کنید که مزیت رایحه بالا را به چای می بخشند.

خراسان

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد