خانه » همه » مذهبی » شرح آیات حجاب

شرح آیات حجاب


شرح آیات حجاب

۱۳۹۶/۱۲/۰۸


۱۵۳ بازدید

با تشکر از پاسخ شما با شماره نامه ۳۰۰۵۴۸۹۷۵ / متاسفانه من چند سوال را در یک پرسش مطرح کردم لذا جهت تفکیک سوالات و واضح تر بودن سوال دوباره ارسال میکنم. سوال ۱) آیاتی که در قرآن حد حجاب را تعیین کرده ۵۹ احزاب و ۳۱ نور/ مخاطبش دختران و زنان پیامبر(ص) و زنان مومن است. با توجه به اینکه افراد با توجه به درجه ایمان خود، از الگوی برتر طبعیت می کنند آیا از نظر شما اجبار الگوی برتر حجاب باعث ریا کاری و اجبار به تضاهر به دین نیست؟ زیرا از نظر اینجانب قرآن با دقت مخاطبین خود را مشخص می کند از جمله مسلمین/متقین/ اولوالباب و … همچنین روایاتی از امام صادق(ع) هست مبنی بر اینکه کنیزان نیازی به رعایت این حدود حجاب ندارند. لذا نتیجه گیری من این است که قرآن رسالت خود دانسته که الگوی برتر را برای زنان مومن معرفی کند اما قانون حجاب اجباری همه زنان را مجاب به رعایت الگوی برتر می کند که بالطبع اگر ایمان زنی قوی نباشد در کشورهای دیگر این حدود را رعایت نکرده و این خود ضد تبلیغ دین می باشد. همچنین افراد را به ریا کاری سوق می دهد که خود مذموم است. لطفا علت قانون حجاب اجباری در کشور (ایران) را بر اساس قرآن توجیه کنید و عدم رعایت این قانون بر اساس کدام آیه یا حدیث باید مجازات شود و میزان مجازات چگونه تعیین می شود؟

1) دوست عزیز و محترم، باتشکر از ارتباط دوباره با این مرکز، به نظر میرسد شما در تطبیق نظر شخصی خود بدون مبنا و دلایل لازم، بر قرآن، اصرار دارید. لطفا مبنا و معیار نظرات تفسیری و فقهی خود را بفرمایید.2) شما وضع قانون را وضع شریعت و دین اسلام می پندارید. در حالی که خود نیز می دانید مواد قانون و نص شریعت باهم متفاوتند. برای تفکیک این دو باید به یک متخصص علوم قرآنی مراجعه کنید و صحبت شفاهی و چهره به چهره داشته باشید.3) در سوال قبلی بخاطر تعدد سوالات، بعضاً برخی سوالات ارتباط مفهومی و ارتباط حکمی با هم نداشتند.4) قانون حجاب اجباری غیر از نص و حکم صریح قرآن کریم است. لطفاً برای بررسی دقیق این موضوع به مطالعه کتب مربوط تفسیری ذیل همین آیه، و کتب حجاب معاصر از جمله کتاب مسأله حجاب شهید مطهری، کتاب فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی (غلامعلی حداد عادل)، کتاب حجاب میوه شناخت (دکتر سید آقایی) مراجعه کنید.5) بنده نیز با این نظر موافقم که برخی قوانین موجود افراد جامعه را به سوی ریاکای و نفاق سوق میدهد.
6) برای بررسی علت قانون حجاب اجباری در ایران به مرکز پژوهش های مجلس مراجعه کنید؛ اما حجاب دارای مصالح و حکمت های فراوان ، فردی ، اجتماعی و خانوادگی است و از آنجا مصالح فراوان فردی ، خانوادگی و اجتماعی بر حکم پوشش و حجاب زنان مترتب می باشد و عدم حفظ پوشش زن باعث بسیاری از مفاسد فردی و اجتماعی و اخلاقی می گردد و از طرفی مفاسد اجتماعی این حکم الهی بسیار پررنگ و تاثیر گذار است لذا طبیعی است که مورد دغدغه و اهتمام حکومت اسلامی باشد و نسبت به آن حساسیت نشان دهد.
7) در همه دنیا برای پوشش زنان دانشجو، کارمند، شاغل و … قوانین جبری وضع کرده اند و برخی از کشورها مانند آمریکا رو به تفکیک جنسیتی دانشگاه ها آورده اند!
8) از تاریخ استفاده می شود که آن ها هم نوعی حجاب داشتند. منتها حجاب های آنان با حجاب های مسلمین فرق داشته. شاید این که در روایات اسلامی داریم کنیزها واجب نیست سرشان را بپوشانند، به خاطر این بوده که اینان مسلمان نبودند، تحت حکومت اسلامی آمدند و حجاب را در تمام بدن رعایت می کنند، منتها در موهای سر رعایت نمی کردند. این در حالی است که ما می بینیم بعضی از اهل کتاب هم پوشش سر را رعایت می کردند.
9) واژه ی حجاب به معنای پوشش زنان، اصطلاحی است که بیشتر در عصر ما پیدا شده و اصطلاحی جدید است. آنچه در گذشته ها در این مورد به کار می رفته، به ویژه در اصطلاح فقها، واژه ی ستر است که به معنای پوشش است. حجاب به معنای پوشش مناسب در همه ادیان اللهی وجود داشته است. و اسلام نیز این حکم را تأیید کرد و حجاب از احکام تأسیسی اسلام نیست.
10) اقلیت های مذهبی که در قلمرو حکومت اسلامی زندگی می کنند موظفند مقررات و قوانین کشور اسلامی را رعایت کنند از جمله مواردی که اقلیت های مذهبی در جامعه اسلامی باید رعایت کنند عبارتند از: 1- رعایت کلیه مقررات و قوانین اسلامی ، کشورهای محل اقامت 2- احترام به مقررات و شعائر دینی، 3- عدم تظاهر به منکرات (جواهر الکلام ج 21 کتاب جهاد صفحه 271 و 270 و 269 و 268 شیخ محمد حسن نجفی (ره ) انتشارات دارالکتاب الاسلامیه)
11) میزان تعیین مجازات و علت آن در قانون و ابواب مختلف فقه مانند قضا، تعزیر و حدود بیان شده است . و بعد از طی مراحل امر به معروف و نهی از منکر، معمولا تعزیر صورت می گیرد که بسته به نظر حاکم شرع می باشد.
جهت اطلاع ر. ک: وسایل الشیعه، تحریرالوسیله و … .

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد