خانه » همه » مذهبی » مسأله تعدد زوجات پیامبر اکرم(ص) برای بنده قابل هضم نمی باشد. اگر برای مقاصدی مقطعی مربوط به زمان صدر اسلام بوده آیا نباید مصالح آینده در نظر گرفته می شد. چون این مسأله الان باعث ایجاد شبهات بسیار شده و دست آویز دشمنان اسلام شده است. یعنی واقعا اگر پیامبر اکرم(ص) به این تعداد ازدواج نمی کرد یعنی حتی بیش از تعداد مجاز مردم عادی؛ اسلام پایدار نمی ماند؟

مسأله تعدد زوجات پیامبر اکرم(ص) برای بنده قابل هضم نمی باشد. اگر برای مقاصدی مقطعی مربوط به زمان صدر اسلام بوده آیا نباید مصالح آینده در نظر گرفته می شد. چون این مسأله الان باعث ایجاد شبهات بسیار شده و دست آویز دشمنان اسلام شده است. یعنی واقعا اگر پیامبر اکرم(ص) به این تعداد ازدواج نمی کرد یعنی حتی بیش از تعداد مجاز مردم عادی؛ اسلام پایدار نمی ماند؟

در آن زمان تعدد همسر یک امر معمولی و متعارف بود و هیچگونه مشکلی نداشت .این تنها پیامبرنبود که همسر زیاد انتخاب کرده باشد بلکه همه مردم آن عصر همسران متعدد داشتند و برای هیچدام مشکلی نداشت و در میان مردم تعدد همسر کار بدی نبود.ابوبکر,عمر بن خطاب,عثمان ,علی بن ابیطالب و دیگر صحابه زنان متعدد داشتند و این برای آنان عیب به حساب نمی آمد.
مطلب دیگری که باید به آن توجه کرد این است که حضرت محمد صلی الله علیه و آله پیامبر خداست و پیامبر همواره تحت نظر خداست و کارهایش بر اساس دستور خداست و نمی تواند بر پایه هواهای نفسانی عمل بکند.اگر کسی پیامبری آن حضرت را فهمید همه کارهای او را حق خواهد دانست و نسبت به هیچکدام از کار های او اعتراض نخواهد داشت .
اگر کسی در زندگی خود آلوده به گناهان نباشد و خلاف احکام خدا رفتار نکند ,این انسان انسان پاکی است و تنها به خاطر تعدد همسر انسان ناپاک به حساب نمی آید.تعدد همسر جرم نیست ,نه در آن زمان جرم بود و نه در این زمان .
شما فرض کنید ده زن دلشان می خواهد با یک مرد زندگی کنند و آن مرد هم بپذیرد ,کجای این عمل بد است ؟هم زنان راضی هستند و هم مرد.این که بر اساس نظر غربیها و غرب زدگان عین دمکراسی است و به خصوص آنجا که مرد مثل پیامبر باشد وهمه زنان او را از ته دل دوست بدارند .این را بدانید که در آن عصر آن زنها از خدا می خواستند که همسر پیامبر باشندو حتی خواهان همسری آن حضرت آن قدر زیاد شدندکه از سوی خدا دستور رسید که با آنان ازدواج نکن .اینطور نبود که پیامبر به دنبال زن پیدا کردن باشد و یا آن حضرت به فکر هوسرانی باشد .
به این مطلب توجه داشته باشید که تعدد همسران آن حضرت برای بقای اسلام نبود و چنین نبود که اگر آن حضرت زن زیاد انتخاب نمی کرد اسلام نابود می شد و این مساله ربطی به بقای دین ندارد
دشمنان اسلام همواره شبهه ایجاد خواهند کرد و شما هر جوابی بدهید راضی نخواهند شد .آنچه مهم است این است که انسان حق بودن این دین را بفهمدو وقتی که فهمید این حق است پیرو آن خواهد بود .
مطلب دیگری که توجه به آن لازم است این است که تعدد همسران پامبر هرکدام علت خاصی داشت و هر انسان با انصافی اگر به آنها توجه کند قانع می شود و اعتراض نمی کند .
در مسأله ازدواج هاى پیغمبر(ص) عوامل متعددى در کار بوده که بررسى فلسفه هر یک از آنها، بحث مستقلى مى طلبد. برخى از آن زنان به جهت مسلمان شدن، مورد بى مهرى از ناحیه قوم و قبیله و طلاق از سوى همسر خود قرار مى گرفتند. برخى شوهر و سرپرست خود را در جنگ ها از دست داده و مایل به ازدواج با هر کسى هم نبودند. همچنین ازدواج با برخى از آنها، موجب نزدیکى پیامبر(ص) با قبیله او مى شد و مشکلاتى که آنان در راه رسالت آن حضرت ایجاد مى کردند، مرتفع مى گردید و … . اما درباره شبهاتى که مطرح مى شود باید گفت: 1. آن حضرت تا سن 25 سالگى در جامعه اى پر از مفاسد، هیچ گونه ارتباط جنسى نداشته و در طهارت کامل زیسته است.
2. اولین ازدواج آن حضرت با خدیجه بود و تا زمان حیات وى، با هیچ کس دیگر ازدواج نکرد. بنابراین ازدواج هاى متعدد ایشان همگام با عصر رسالت است و از زمانى آغاز مى شود که غریزه جنسى به تدریج رو به کاهش مى رود و از طرف دیگر مشکلات و اشتغالات پیامبر(ص) بسیار زیاد شده است.
3. شیوه هاى رفتار جنسى آن حضرت با همسران خود، به گونه اى است که کاملاً با شیوه انسان هاى شهوتران متفاوت بوده است. از طرف دیگر انسان هاى شهوت ران و تنوع طلب، معمولاً از ازدواج هاى دایم شانه خالى مى کنند و به کامرانى هاى گذرا و آنى مى پردازند؛ در حالى که چنین چیزى در رفتار پیامبر(ص) هرگز مشاهده نشده است. شخصیت پیامبر(ص) و شیوه هاى رفتار جنسى و قراینى که در بالا ذکر شد، همه و همه نافى صدق این فرض مى باشد. روشنى این مسأله تا آنجا است که مستشرقان غربى قرن اخیر، از اینکه پیشینیان آنها پیامبر(ص) را به شهوترانى متهم مى نمودند، پوزش خواسته و خلاف آن را معتقد شدند و در همین راستا، کتاب هاى متعددى نگاشته شد؛ از جمله: «عذر تقصیر به پیشگاه محمد و قرآن» نگاشته جان دیون پورت و…

پاورقی
براى مطالعه بیشتر ر.ک: الف. سبحانى، جعفر، فروغ ابدیت، ج 1، ص 158 و ج 2، ص 528؛ ب. رسولى محلاتى، زندگانى حضرت محمد، صفحه 473 به بعد؛ پ. عقیقى بخشایشى، همسران رسول خدا؛.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد