برای پیگیری این اوضاع با معاون گردشگری میراث فرهنگی خراسان رضوی گفتوگو کردیم، وی نیز نرخ نامه ای برای خبرنگار ما ارسال کرد تا واحدهایی را که از این نرخ نامه تجاوز کرده اند معرفی کنیم، نرخ نامه ای که بر اساس اوج حضور زائر در مشهد تنظیم شده بود و در آن خبری از کف قیمت های مجاز نبود! جالب آن که قیمت گذاری های نرخ نامه مصوب بسیار گران تر از چیزی بود که چه در شرایط عادی و چه در روزهای اوج ورود زائران و ایام دهه کرامت از سوی هتل داران، مسافرخانه ها و مهمان پذیرها تعیین شده است.
به عنوان مثال برای رزرو سوئیت، به هتل ۳ ستاره ای که در شرایط عادی برای سوئیت سه نفره 570 هزار تومان دریافت می کرد، مراجعه کردیم که مدیر هتل گفت برای دهه کرامت و روزهای تعطیل دهه یک میلیون و 45 هزار تا یک میلیون و 110 هزار تومان می گیرد و این در حالی است که این هتل در نرخ نامه مصوب مجاز به دریافت یک میلیون و 770 هزار تومان است!به هتل ۴ ستاره دیگری مراجعه کردیم که در ایام عادی یک میلیون و 842 هزار تومان برای سوئیت 2 نفره دریافت می کرد ولی اجاره ایام دهه کرامت را دو میلیون و 100 هزار تومان اعلام کرد، در حالی که بر اساس نرخ نامه مجاز به دریافت هفت میلیون و 500 هزار تومان است!
درخصوص هتل آپارتمان ها نیز واحد صنفی که می گوید سوئیت دو نفره را در ایام ولادت330هزار تومان به ما اجاره می دهد در نرخ نامه مجاز به دریافت یک میلیون و 420 هزار تومان برای ارائه همین خدمات است. مهمان پذیرها هم همین شرایط را دارند و در بررسی های ما مشخص شد واحد صنفی که سوئیت های دو نفره اش را به قیمت 300هزار تومان اجاره می دهد، در نرخ نامه قیمت دو میلیون و 375هزار تومان برای آن ثبت شده و مثال هایی متنوع از این دست…
با بیدخوری معاون گردشگری میراث فرهنگی استان تماس می گیرم و می پرسم وقتی هتل داران با قیمت های یک چندم نرخ نامه شما، واحد اقامتی را اجاره می دهند، آیا قیمت های شما به معنای دعوت آن ها به گران کردن اسکان زائران و شانه خالی کردن از نظارت بر گران فروشی های دو برابری در هنگام اوج ورود زائران نیست؟ پاسخ میدهد: هتل های چهار ستاره که نزدیک حرم هستند نرخ شان مشابه نرخ نامه است و اصلا قیمت را کم نمی کنند اما هتل هایی که از حرم دور هستند، چون مشتری ندارند مجبورند نرخ را کم کنند.
در پاسخ به این ادعا اسم یکی از هتل های چهار ستاره نزدیک حرم را می آورم که در روزهای عادی یک میلیون و 842 هزار تومان و در دهه کرامت دو میلیون و 100 هزار تومان دریافت می کند اما نرخ مصوب برای آن هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. بیدخوری در جواب میگوید: این هتل هفت میلیون تومان را دو میلیون و ۱۰۰ اجاره میدهد؟! این ها نرخ هایی است که خودشان میگذارند، اما شما باید بروید و این هتل را از نزدیک ببینید، خدماتش را ببینید و بعد بگویید نرخی که گذاشته شده زیاد است یا کم؟ این طوری که نمیشود. شما حرف هایی می زنید که خیلی واقعیت ندارد.وی ادامه می دهد: هتلها مشتری ندارند، خب چکار کنند؟ مجبور هستند با قیمت پایین تر از نرخ نامه واحدها را در اختیار زائران قرار دهند، شما قیمت ها را با شهرهای دیگر مقایسه کنید. قیمت های کیش را می دانید؟ در کیش امکانات این جا را هم نمی دهند و قیمت ها بسیار گران تر است.