خانه » همه » مذهبی » مهارت نماز خواندن

مهارت نماز خواندن


مهارت نماز خواندن

۱۳۹۶/۰۹/۱۳


۴۵۲ بازدید

چرا یکسری افراد به این نتیجه رسیدند که وقتی نماز میخونیم نماز بهمون نمیچسبه یا اینکه وقتی میخونند نمی فهمند که جی دارند مبخونند؟؟

دوست گرامی. نماز یک وسیله و ابزار ارتباطی و اتصال روح انسان با خدا است. این اتصال و ارتباط کار آسانی نیست و نیاز به آموزش و مهارت دارد. در حقیقت نماز یک عمل سلوکی است که انسان برای اتصال با خداوند و کسب فیض و هدایت از او از آن بهره می برد.
یک مثال بزنیم تا مطلب کمی روشن شود. در اینترنت اطلاعات فراوانی وجود دارد که شما برای استفاده از این اطلاعات باید به آن وصل شوید و خوب همین وصل شدن و کسب اطلاعات خودش نیاز به مهارت فراوانی دارد و بدون این مهارت امکان پذیر نیست.
فرض کنید خدای متعال مانند همان اینترنت است که همه کمالات در او است و شما برای بهره برن از کمالات الهی و نعمت ها و هدایت های او باید ابتدا به آن وصل شوید و نماز کار این اتصال را انجام می دهد. البته نماز فواید و آثار فراوانی دارد در بعد فردی و اجتماعی ولی مهمترین کارکرد نماز رابطه با خدا و اتصال به خدا است.
حال این وصل شدن بدون مهارت های لازم امکان پذیر نیست و با یک نماز سرسری و تند و بدون توجه و حضور قلب و عدم آشنایی با احکام و آداب و اسرار آن امکان تحقق این اتصال وجود ندارد.
انسان در نماز از این اتصال و رابطه هست که هم فیض دریافت می کند هم لذت سرشاری نصیبش می شود. منتهی همه این آثار در صورتی است که اتصال و ارتباط برقرار شود و روح انسان با خدای متعال ارتباط برقرار نماید و این اتفاق اگر بخواهد بیافتد نیاز به مهارت فراوان دارد.
کسانی که از نماز لذت و بهره نمی برند به خاطر این است که این مهارت را ندارند و نمی توانند از نماز بهره برداری لازم را بکنند. مانند کسی که کامپیوتر دارد و اینترنت هم دارد اما راه استفاده از آن را نمی داند و عملا قادر نیست به آن وصل شود.
اهل معرفت که عاشق نماز هستند به خاطر این است که نماز خواندن را بلد هستند و مهارت های لازم را دارند و وقتی نماز می خوانند به قول معروف سیمشان وصل می شود و از نماز بهره های معنوی و معرفتی فراوانی نصیبشان می شود.
خوب برای هر مبتدی هم به همان دلیل که عرض شد امکان نماز خواند واقعی نیست و اگر بخواهد از این امکان استفاده کند باید مقداری خودش را بالا بکشد و سیر و سلوک داشته باشد و مراتب علمی و عملی سلوک را طی کند تا به این مهارت بسیار مهم دست یابد و از نماز بهره و لذت ببرد.
بسیاری از علوم و اطلاعات حقیقی که اهل معرفت به آن دست می یابن از طریق نماز است و در نماز به ان می رسند و خوب طبیعی است کسی که نمی تواند نماز حقیقی بخواند از این علوم و اطلاعات معرفتی هم محروم می ماند.
یکی از اهداف مهم سیر و سلوک همین است که انسان به مهارت لازم برای عبادت و ارتباط با خدا برسد و بتواند از او کسب فیض نماید و به کمالات دست یابد.
موفق باشید.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد