خانه » همه » مذهبی » وجوب نماز در قرآن

وجوب نماز در قرآن


وجوب نماز در قرآن

۱۳۹۶/۰۵/۳۱


۲۲۴ بازدید

درکدام ازسوره های قرآن آمده نماز خواندن و روزه گرفتن اجباری است؟

سور و آیات قرآن که دلالت بر وجوب نماز می کنند ، بسیارند که ما به بعضی از آنها اشاره می کنیم و در ادامه به چند آیه در سوره بقره که به وجوب گرفتن روزه دلالت دارد نیز اشاره داریم: 1 ـ « وَ أَقیمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ وَ ارْکَعُوا مَعَ الرّاکِعینَ » (1) و نماز را برپا دارید و زکات را ادا کنید ؛ و هر کار خیری را برای خود از پیش می فرستید ،آن را نزد خدا در سرای دیگر ) خواهید یافت… . 2ـ « حافِظُوا عَلَی الصَّلَواتِ وَ الصَّلاةِ الْوُسْطی … » (2) در انجام همه نمازها به خصوص نماز وسطی =نماز ظهر کوشا باشید!… 3 ـ « … فَأَقیمُوا الصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ کانَتْ عَلَی الْمُؤْمِنینَ کِتابًا مَوْقُوتًا » (3) ، نماز را به طور معمول انجام دهید، زیرا نماز وظیفه ثابت ومعینی برای مؤمنان است! 4 ـ «… وَ أَقیمُوا الصَّلاةَ وَ بَشِّرِ الْمُؤْمِنینَ » (4) ، ونماز را بر پا دارید! و به مؤمنان بشارت ده که سر انجام پیروز میشوند! 5 ـ « أَقِمِ الصَّلاةَ لِدُلُوکِ الشَّمْسِ إِلی غَسَقِ اللَّیْلِ …» (5) ، نماز را از زوال خورشید هنگام ظهر تا نهایت تاریکی شب نیمه شب) بر پا دار ؛… . 6ـ «… أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِکْری » (6) ، نماز را برای یاد من بپا دار ! 7ـ « وَ الَّذینَ هُمْ عَلی صَلَواتِهِمْ یُحافِظُونَ » (7) ، و آنها = مؤمنان) بر نمازهایشان مواظبت می نمایند 8 ـ « … وأَوْحَیْنا إِلَیْهِمْ فِعْلَ الْخَیْراتِ وَ إِقامَ الصَّلاةِ وَ إیتاءَ الزَّکاةِ … » (8) ، و انجام کارهای نیک و بر پا داشتن نماز و ادای زکات را به آنها وحی کردیم ؛…
9 ـ« وَ أَقیمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ … » (9) ، و نماز را بر پا دارید، و زکات بدهید، و رسول خدا) را اطاعت کنید تا مشمول رحمت او) شوید.
10- « … وَ أَقیمُوا الصَّلاةَ وَ لا تَکُونُوا مِنَ الْمُشْرِکینَ » (10) ، و نماز را بر پا دارید و از مشرکان نباشید.
*آیات قرآن که دلالت بر وجوب روزه می کنند به بعضی از آنها اشاره می کنیم:
1ـ « یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَی الَّذینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ…»؛(11) اى افرادى که ایمان آورده اید! روزه بر شما نوشته شده، همان گونه که بر کسانى که قبل از شما بودند نوشته شد؛ تا پرهیزکار شوید.
2ـ « أَیَّاماً مَعْدُوداتٍ فَمَنْ کانَ مِنْکُمْ مَریضاً أَوْ عَلی سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَیَّامٍ أُخَرَ وَ عَلَی الَّذینَ یُطیقُونَهُ فِدْیَةٌ طَعامُ مِسْکینٍ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَیْراً فَهُوَ خَیْرٌ لَهُ وَ أَنْ تَصُومُوا خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ…»، (12) ، در روزهایى چند روزه بگیرید ؛ پس هر که از شما بیمار یا در سفر باشد به تعداد روزه هاى قضا شده از روزهاى دیگر را روزه بگیرد ؛ و بر آنان که روزه گرفتن طاقت فرساست ، طعام دادن به یک نیازمند به جاى هر روز کفاره آن است . و هر که به خواست خودش افزون بر کفاره واجب ، بر طعام نیازمند بیفزاید ، برایش بهتر است و روزه گرفتن هر چند دشوار باشد اگرفضیلت و ثوابش را بدانید براى شما بهتر است. .
3ـ « شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ هُدیً لِلنَّاسِ وَ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدی وَ الْفُرْقانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ وَ مَنْ کانَ مَریضاً أَوْ عَلی سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَیَّامٍ أُخَرَ یُریدُ اللَّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَ لا یُریدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَ لِتُکْمِلُوا الْعِدَّةَ وَ لِتُکَبِّرُوا اللَّهَ عَلی ما هَداکُمْ وَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ…»، (13) ماه رمضان ماهی است که قرآن در آن نازل شده برای هدایت بشر و برای راهنمایی و امتیاز حق از باطل ، پس هر که دریابد ماه رمضان را باید آن را روزه بدارد ، و هر که ناخوش یا در سفر باشد به شماره آنچه روزه خورده است از ماهای دیگر روزه دارد ، که خداوند برای شما حکم را آسان خواسته و تکلیف را مشکل نگرفته ، و خواسته تا اینکه عدد روزه را تکمیل کرده و خدا را به عظمت یاد کنید که شما را هدایت فرمود ، باشد که از این نعمت بزرگ سپاسگزار شوید.
پی نوشت:
(1)سوره بقره ، آیه 110 .
(2) سوره بقره، آیه 238 .
(3) سوره نساء، آیه 103.
(4) سوره یونس، آیه 87.
(5) سوره اسراء، آیه 78.
(6) سوره طه، آیه 14.
(7) سوره مؤمنون، آیه 9.
(8) سوره انبیاء، آیه 73.
(9) سوره نور، آیه 56.
(10) سوره روم، آیه 31.
(11) سوره بقره ، آیه۱۸۳.
(12) سوره بقره، آیه 184.
(13) سوره بقره، آیه 185.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد