طلسمات

خانه » همه » خبر » پر بیننده ترین اخبار ایران و جهان » پشت پرده شعار تند علیه رئیس پرحاشیه در نمازجمعه

پشت پرده شعار تند علیه رئیس پرحاشیه در نمازجمعه

انتخاب مهدی تاج به‌عنوان رئیس جدید فدراسیون فوتبال تبدیل به معضلی جدی در فضای ورزش ایران شده است. مخالفانش حضور او در فدراسیون فوتبال را به دلیل داشتن پرونده قضائی، غیرقانونی می‌دانند و می‌گویند که از اساس انتخابات برگزارشده ایراد دارد. هم‌زمان، اما عده زیادی هم تاج را متهم به حیف‌و‌میل‌کردن بیت‌المال می‌دانند. اشاره گروه دوم مربوط به قرارداد بحث‌برانگیزی است که مهدی تاج، پیش‌تر و زمانی که عهده‌دار ریاست فدراسیون فوتبال بود، با مارک ویلموتس، سرمربی بلژیکی تیم ملی ایران بست.

برخلاف ادعای مهدی تاج و نزدیکانش، قرارداد ویلموتس بسیار سنگین بسته شده و نهایتا او به دلیل آنکه اقساطش را از فدراسیون فوتبال نگرفته بود، استعفا کرد و سپس به فیفا برای درخواست غرامت شکایت برد. پس از کش‌وقوس‌های فراوان، حالا رأی دادگاه عالی ورزش هم آمده و فدراسیون فوتبال ایران باید رقم ۳.۲ میلیون یورو غرامت، فقط به ویلموتس بپردازد. این رقم منهای دو میلیون یورویی است که فدراسیون قبلا به این مرد بلژیکی داده و البته بدون درنظرگرفتن بربادرفتن ساختمان فدراسیون فوتبال به دلیل بدهی به شستاست. تمامی این اتفاقات حاصل مدیریت مهدی تاج بود و نهایتا او قلب‌درد را بهانه کرد و برای فرار از فشار‌های احتمالی صندلی ریاست فدراسیون فوتبال را به فرد دیگری واگذار کرد.

مهدی تاج، اما در دوره جدید انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال برگشت و نه‌تن‌ها ابراز پشیمانی از اتفاقات گذشته نکرد، بلکه مدعی شد قرارداد خوبی بسته و ایران در پرونده شکایت ویلموتس موفق هم بوده است! او البته گفته غمی ندارد و پول غرامت ویلموتس را از محل پاداش‌های تیم ملی فوتبال ایران در فیفا می‌پردازد! پاداش‌هایی که قرار بود صرف آماده‌سازی و زیرساخت در فوتبال ایران شود، حالا باید به‌واسطه مدیریت بحث‌برانگیز تاج، به جیب مردی بلژیکی برود که خود تاج او را در مقایسه با کی‌روش فرد بسیار «نجیبی» توصیف کرده بود.

این موارد باعث شد تا نهاد‌های بازرسی اسم مهدی تاج را به دادسرا داده و از او در کنار هفت نفر دیگر از اعضای هیئت‌رئیسه به‌عنوان متهمان اصلی ویلموتس‌گیت نام ببرند. در عین ناباوری، اما مهدی تاج بدون پشت‌سر گذاشتن محرومیت یا حتی دادگاهی رسمی، دوباره به فدراسیون فوتبال برگشته و این‌بار مدعی است که برای نجات این فوتبال بحران‌زده آمده است. در کنار این موضوع، اسم او اخیرا در پرونده جنجالی فولاد مبارکه هم مطرح شده و هنوز مشخص نیست چه سرنوشتی در انتظار رئیس جدید فدراسیون فوتبال باشد. این‌ها منهای نامه‌ای است که حسن کامرانی‌فر، دبیرکل وقت فدراسیون فوتبال ایران مدعی شده بود یک روز قبل از انتخابات به دستش رسیده که در آن خبر از داشتن پرونده قضائی برای یکی از کاندیدا‌ها (مهدی تاج) داده است.

هیچ‌کدام از این موارد، اما مانع از به‌قدرت‌رسیدن مهدی تاج نشد؛ او روز هشت شهریور با کسب ۵۱ رأی از ۸۰ رأی ممکن برای دو سال باقی‌مانده، عنوان ریاست فدراسیون فوتبال را به دست آورده است. از زمانی که تاج رئیس شده، ولی فضا آرام‌تر نشده هیچ، تا حدودی آشفته‌تر هم شده است. منتقدانش از تخلف رخ‌داده کمیته‌های تأیید صلاحیت می‌گویند و از آن بدتر اینکه اخیرا شعار‌های اعتراضی و تندی علیه او در نمازجمعه هم سر داده شده است! در ویدئو‌های منتشرشده مشخص است که مخالفان مهدی تاج در نمازجمعه تهران به سردادن شعار‌های تند رو آورده و از قوه قضائیه خواسته‌اند با او برخورد شود. بخشی از شعار‌ها علیه مهدی تاج این‌گونه بود: «فوتبال ضد ارزش، این تاج بی‌لیاقت،‌ای قوه قضائی، دخالت دخالت». تعدادی از نمازگزاران، اما شعار‌های تند و معنادار دیگری هم سر داده و با کنایه لفظ «غارتگر» را به کار بردند. «.. بر غارتگر بیت‌المال».

فوتبال ایران تا‌به‌حال شاهد رخداد‌های متنوعی بوده و جنجال‌های زیادی را سپری کرده، ولی پای کمتر موضوع فوتبالی به این صراحت به نمازجمعه باز شده است. همین موضوع می‌تواند به‌خوبی بیانگر بحران موجود در این زمینه باشد. مخالفان تاج می‌خواهند قوه قضائیه به تخلفات احتمالی او رسیدگی کند، ولی موافقانش دوباره همان داستان احتمال تعلیق را مطرح کرده و می‌گویند اگر ارگانی بیرونی در امور داخلی فدراسیون فوتبال دخالت کند، فوتبال ایران تعلیق می‌شود.

با‌این‌حال، تجربه سایر کشور‌ها ازجمله کشور‌های توسعه‌یافته نشان می‌دهد در صورت اثبات تخلفِ مثلا مالی، برخورد نهاد‌های قضائی در این زمینه با شخص رئیس خطری برای فوتبال ایران ندارد. نکته مهم، اما اینجاست که آیا عزم و اراده‌ای برای برخورد احتمالی با چنین جریانی وجود دارد یا خیر؟ اگر بله، چرا تا به الان چنین برخورد قضائی صورت نگرفته و اگر خیر، چرا جریان مخالف که بسیاری از آن‌ها افراد نزدیک به دولت هم هستند، در این ماجرا توجیه نشده و همچنان به اعتراض خود ادامه می‌دهند؟ این دو پرسش بخشی از پرسش‌های متعددی است که در پرونده رفت و بازگشت مهدی تاج به صندلی ریاست فدراسیون فوتبال وجود دارد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد