به گزارش خبرآنلاین، بعد از امضای بیانیه شورای همکاری خلیج فارس توسط شیجینپینگ که در آن بندهایی در تضاد با تمامیت ارضی و منافع ایران وجود داشت موجی از انتقادات کاربران ایرانی در فضای مجازی شکل گرفت و برخی نیز با زیر سوال بردن رویکرد نگاه به شرق جمهوری اسلامی و هجمه به قرار داد ۲۵ساله حد اعلای واکنش منفی به امضای این بیانیه توسط رئیسجمهور چین را نشان دادند.
در این اتفاق نیز مانند موارد بی شمار دیگر انگشت اتهام به سمت دولت قبل نشانه رفت. یکی از روزنامه های کشور در سرمقاله خود با اتهام زنی به دولت قبل، فرمان چرخش به سمت غرب گرایی را تا حدی تند دانست که سراشیبی سقوط را در مسیر سیاست خارجی می دهد.
بی توجهی به سفر شی جینپینگ رئیس جمهوری چین به تهران در ماه های ابتدایی امضای برجام از جمله اتهاماتی بود که در این روزنامه مطرح شد. در این مقاله ادعا شده که پینگ بعد از دیدار با ظریف و اقامت در اتاق هتلی که از داشتن سرویس بهداشتی مناسب نیز بیبهره بود و او را ناگزیر به استفاده از سرویس بهداشتی عمومی هتل مینمود، سفر ۳ روزه خود را به ۲ روز کاهش داد و احتمالا با دلخوری تهران را ترک کرد. دلخوریای که چهبسا یکی از مهمترین دلایل برای گردش روابط منطقهای چین به سمت عربستان باشد.
بیشتر بخوانید:
خبرگزاری دولت: فرستاده چین به ایران، «مقام برکنارشده» نیست
در این مقاله ادعا شد: روحانی، محمدجواد ظریف را به دیدار با رئیسجمهور چین فرستاد و خود مهیای سفر به فرانسه شد. سفری که در آن انبوهی از قراردادهای تجاری ازجمله خرید ایرباس به امضا رسید اما درنهایت هواپیمایی وارد ایران نشد. دولت دوازدهم برای آنکه نشان دهد برای تعامل همهجانبه با غرب وارد میدان شده همه پالسها از جمله بیاحترامی به ابرقدرت اقتصادی آینده جهان را نیز ارسال کرد. پالسی که نشان داد دولت دوازدهم همه تخممرغهای خود را در سبد اروپا و آمریکا چیده و نسبت به سیاست خارجه متوازن با کشورهای شرق و غرب جهان بیتوجه است.
ادعای کذبی که سریع برملا شد!
بهمن حسینپور، معاون وقت مراسم و تشریفات دفتر رئیسجمهور و گروه بررسی سفر آن موقع شی جینپینگ به تهران، در گفتگویی با رد ادعاهای مطرح شده گفت: پیش از انجام سفر رئیسجمهور چین، همچون دیگر سفرهای رسمی در این سطح، هیات مقدماتی ۱۵ تا ۲۰ نفره چینی به ریاست همتای او به تهران آمد و تمام ملاحظات و تشریفات سفر از اقامت تا پذیرایی در آن بررسی و توافق شد؛ حتی هتل محل اقامت شی جین پینگ نیز توسط هیات چینی انتخاب شد.
حسین پور با تاکید بر اینکه پروتکل استقبال از رئیسجمهور چین در فرودگاه نیز همانند سفرهای دیگر سران به تهران بود گفت: از دورههای قبل ریاستجمهوری، استقبال رئیسجمهور از همتای خود در فرودگاه منتفی شده بود که مطابق آن یکی از وزرا به استقبال مهمان میرود و هیات چینی پیش از انجام این سفر از آن مطلع بود. اصولا قوانین مراسم و تشریفات مدون و غیرقابل تغییر است، بنابراین با تغییر رؤسایجمهور اصول تشریفات قابل تغییر نیست و از قبل هم به کشورهای مهمان اطلاع داده میشود.
معاون وقت مراسم و تشریفات دفتر رئیسجمهور افزود: «در جریان اقامت هیچ مشکلی پیش نیامد و ادعاها درباره استفاده رئیسجمهور چین از سرویس بهداشتی عمومی هتل به دلیل نامناسب بودن سرویس بهداشتی اتاق هتل نیز نادرست است؛ چراکه اصول امنیتی و سختگیری تیمهای حفاظتی هم چنین اجازهای نمیدهد که مهمانی در سطح سران کشورها از سرویس بهداشتی عمومی یک هتل استفاده کند.»
حسین پور با اشاره به اینکه برنامه سفر رئیسجمهور چین طبق برنامه زمانی اعلام شده انجام شد و به پایان رسید گفت: طبق برنامه اعلامشده توسط سخنگوی وزارت امور خارجه چین، سفر شی جین پینگ روز سهشنبه ۱۹ ژانویه ۲۰۱۶ آغاز شد و پس از دیدار رسمی از عربستان سعودی و مصر، در پایان سفر ۵ روزه منطقهای خود راهی ایران شد و مطابق زمانبندی تعیینشده از تهران به پکن بازگشت.
اتهام زنی ها و سرزنش ها علیه دولت قبل در حالی ادامه دارد و به موضوع روابط ایران و چین رسیده است که به گفته حسین پوردستاورد مهم سفر سال ۹۴ پینگ، امضای ۱۷ سند همکاری میان تهران – پکن و تبادلنظر درباره سند جامع همکاریهای ۲۵ ساله بود. بلافاصله پس از آن، وانگ ئی، وزیر امور خارجه چین، سفر رئیسجمهور کشورش به ایران را مفید ارزیابی کرد و گفت که این سفر به تقویت روابط دوجانبه بسیار کمک کرده است و خبرگزاری رسمی چین (شینهوا) با پایان سفر، آن را گامی به جلو در مسیر دوستی ۲۰۰۰ ساله ایران و چین عنوان کرد.
در پایان اینکه با عضویت ایران در پیمان شانگهای و تاکید دولت سیزدهم در تقویت روابط با شرق، هنوز دستاورد ملموسی از روابط تهران و پکن و امضای سند جامع همکاری ها در دولت روحانی، هنوز انتظارها از روابط تهران و پکن در دولت کنونی محقق نشده است.
۳۱۱۳۱۱