طلسمات

خانه » همه » مذهبی » تفاوت انفال و انفاق

تفاوت انفال و انفاق


تفاوت انفال و انفاق

۱۳۹۲/۰۵/۰۵


۱۳۷۲ بازدید

فرق انفال وانفاق درچیست.؟

در پاسخ به نکاتی توجه کنید . 1.      انفال انفال جمع نفل (بر وزن فرس) به معنى غنیمت و هبه و زیادت است، جمع آن انفال می باشد مثل سبب و اسباب . . راغب در مفردات می گوید: گفته اند نفل بعینه غنیمت است لیکن باعتبار آنکه با فتح بدست آمده غنیمت و باعتبار آنکه عطائى است از جانب خدا بدون استحقاق، نفل گفته می شود . قاموس قران ؛ ماده نفل
در تفسیر نمونه در این باره آمده است :
انفال در اصل از ماده نفل (بر وزن نفع) به معنى زیادى است، و این که به نمازهاى مستحبّ نافله گفته مى شود چون اضافه بر واجبات است، و همچنین اگر نوه را نافله مى گویند به خاطر این است که بر فرزندان افزوده مى شود، نوفل به کسى گفته مى شود که بخشش زیاد داشته باشد.
و اگر به غنائم جنگى نیز انفال گفته شده است، یا به جهت این است که یک سلسله اموال اضافى است که بدون صاحب مى ماند و به دست جنگجویان مى افتد در حالى که مالک خاصى براى آن وجود ندارد، و یا به این جهت است که جنگجویان براى پیروزى بر دشمن مى جنگند، نه براى غنیمت، بنا بر این غنیمت یک موضوع اضافى است که به دست آنها مى افتد.
                        تفسیر نمونه، ج 7، ص: 81
2. انفاق
نفق (بر وزن فرس) و نفاق (بفتح نون) به معنى خروج یا تمام شدن است.در مجمع البیان ذیل آیه نَفَقاً فِی الْأَرْضِ  انعام: 35. فرموده: اصل نفق به معنى خروج است. و در ذیل آیه 3 بقره فرموده: انفاق اخراج مال است «انفق ماله» مال خویش را از ملکش خارج کرد. در لغت آمده: نفقت الدّابَّة نفوقا: مات و خرج روحها».
راغب می گوید: «نفق الشّى ء:مضى و نفد» یعنى شى ء رفت و تمام شد در صحاح گوید: «نفق الزّاد نفقا: نفد» توشه تمام شد. زمخشرى از یعقوب نقل کرده: «نفد الشّى ء و نفق واحد» یعنى هر دو به یک معنى است.
2. بنا بر این   انفاق را از آن جهت انفاق گویند که شخص مال را بدان وسیله از دستش خارج می کند و یا فانى مى نماید. وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ خَیْرٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِیمٌ  بقره: 273. آنچه از مال در راه خدا خرج میکنید خدا بآن دانا است قُلْ لَوْ أَنْتُمْ تَمْلِکُونَ خَزائِنَ رَحْمَةِ رَبِّی إِذاً لَأَمْسَکْتُمْ خَشْیَةَ الْإِنْفاقِ  اسراء: 100. بگو اگر مالک خزائن رحمت پروردگارم بودید آنوقت از خرج کردن امساک میکردید از ترس آنکه خرج کنید تمام شود، راغب آن را لازم و  به معنى تمام شدن دانسته است .
قاموس قران ماده نفق
 

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد