طلسمات

خانه » همه » مذهبی » حضرت زهرا سلام الله علیها الگوی امام عصر علیه السلام

حضرت زهرا سلام الله علیها الگوی امام عصر علیه السلام


حضرت زهرا سلام الله علیها الگوی امام عصر علیه السلام

۱۳۹۲/۱۲/۲۴


۴۱۸ بازدید

حضرت زهرا سلام الله علیها الگوی امام عصر علیه السلام

وجود الگوی مناسب در دوران حیات انسان اهمیت به سزایی در شخصیت و شاکله وجودی انسان دارد .

خداوند متعال برای ما الگوی معرفی میکند و میفرماید :

لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه .

بهترین الگو براى انسانها در تمام زندگى، شخص پیامبر ص است.

روحیات عالى او، استقامت و شکیبایى او، هوشیارى و درایت و اخلاص و توجه به خدا و تسلط او بر حوادث، و زانو نزدن در برابر سختیها و مشکلات، هر کدام مى تواند الگو و سرمشقى براى همه مسلمین باشد.

حضرت زهرا سلام الله علیها الگوی امام عصر علیه السلام

وجود الگوی مناسب در دوران حیات انسان اهمیت به سزایی در شخصیت و شاکله وجودی انسان دارد .

خداوند متعال برای ما الگوی معرفی میکند و میفرماید :

لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه .

بهترین الگو براى انسانها در تمام زندگى، شخص پیامبر ص است.

روحیات عالى او، استقامت و شکیبایى او، هوشیارى و درایت و اخلاص و توجه به خدا و تسلط او بر حوادث، و زانو نزدن در برابر سختیها و مشکلات، هر کدام مى تواند الگو و سرمشقى براى همه مسلمین باشد.

این ناخداى بزرگ به هنگامى که سفینه اش گرفتار سخت ترین طوفانها، مى شود کمترین ضعف و سستى و دستپاچگى به خود راه نمى دهد، او هم ناخدا است هم لنگر مطمئن این کشتى، هم چراغ هدایت است، و هم مایه آرامش و راحت روح و جان سرنشینان.

همراه دیگر مؤمنان، کلنگ به دست مى گیرد، خندق مى کند، با بیل جمع آورى کرده و با ظرف از خندق بیرون مى برد، براى حفظ روحیه و خونسردى یارانش با آنها مزاح مى کند، و براى گرم کردن دل و جان آنها را به خواندن اشعار حماسى تشویق مى نماید، مرتبا آنان را به یاد خدا مى اندازد و به آینده درخشان و فتوحات بزرگ نوید مى دهد.لذا یکی از بایدهای زندگی بشری وجود الگوی مناسب و فرهیخته است .

آرى او بهترین مقتدا و اسوه مؤمنان در این میدان و در همه میدانها است.

پیغمبر نه تنها خود یک الگوی کامل بود بلکه الگو هم تربیت میکند.

یکی از افرادی که در دامن پیامبر بزرگ شده و اخلاق پیامبر و روحیات پیامبر را داراست حضرت فاطمه زهرا س است که امام زمان عج میفرماید :

فِی ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ ص لِی أُسْوَةٌ حَسَنَة

این بیان نورانی مضامین بسیار بلندی دارد که این حقیر به یک کلمه ان فقط اشاره میکنم وان اینکه چرا امام زمان فرمودند دختر رسول الله برای من الگوی خوبی است و نفرمودند مادرم ؟!

دلیل اینکه امام عصر از تعبیر دختر رسول الله استفاده کردند میخواهند اشاره کنند به جایگاه حقوقی حضرت زهرا س !

برای روشن شدن این مطلب به طور اختصار به چند نکته باید اشاره شود :

عایشه از جایگاه ام المومنین بودن سوء استفاده کرد و اسلام را از بین برد واختلافاتی ایجاد کرد .عایشه با ابن عنوان علیه امیر المومنین علی ع قیام کرد و با این عنوان جنگ جمل را براه انداخت .اگر عایشه نبود و عنوان ام المومنین نبود کسی جرأت نداشت در مقابل حضرت علی ع قیام کند .جنگ جمل اولین جنگ مسلمان با مسلمان بود که در اسلام سابقه نداشت که این بدعت و اختلاف عمیق را عنوان ام المومنین پدید اورد .

این عنوان بود که عثمان را به خلافت کشاند !عنوان ام المومنین بود که عثمان را به کشتن داد و خون اورا به گردن امیر المومنین علی ع انداخت ! همین عنوانی بود که گروهی را به اسم خوارج تاسیس کرد و امیر المومنین علی ع را به شهادت رساند .

تمام این مفاسد در جامعه اسلامی ان روز بخاطر سو استفاده از عنوان ام المومنین بود .

در این بین عنوانی معتبر و والا به اسم ابنة الرسول وجود دارد .افرادی که ان روز هلاک خلافت و ریاست بودند حاضر بودند هر عنوانی را منکر شوند وتمام موانع را از سر راه خود بردارند تا به خواسته نامشروع خود برسند .لذا عناوین حضرت علی ع را به راحتی منکر شدند و علی را خانه نشین کردند ولی تنها عنوانی را که نمیتوانند منکر شوند عنوان ابنة الرسول است .که نمیتوانند این عنوان را منکر شوند .

لذا یا باید از زهرا سلام الله علیها به عنوان دختر رسوالله بیعت بگیرند یا اینکه از سر راه خود بردارند .حضرت زهرا در دامن پیامبر بزرگ شده و دست از یاری امام زمانش بر نمیدارد و با ظالمین بیعت نمیکند .

در تاریخ میبینیم حضرت زهرا س بعد از رحلت پیامبر گریه میکند ! گریه حضرت زهرا برای از دست دادن پیامبر نیست بلکه برای اگاهی مردم است حضرت گریه میکرد و در لابلای گریه از غاصبین شکایت میکرد به پدرش .این شکایتها را زنان میشنیدند و واین شکایتها و درد دل حضرت زهرا توسط زنان به گوش مردان و بعد به کوچه خیابان میامد ! .گفتند زهرا نباید گریه کند حضرت رفت بقیع زنها دوباره رفتند بقیع و حرف حضرت زهرا را میشنیدند و دوباره این موج به مردم شهر میرسید و مردم فهمیدند که اشتباه کردند و برگشتند طرف اقا امیر المومنین .

پیغام فرستادند برای حضرت زهرا که علی خانه تو را مرکز مخالفت با حکومت قرار داده و به علی بگو تعطیل کند .حضرت فرمودند خانه ؛خانه علی است .در نتیجه امدند پشت در خانه و در خانه را به اتش کشیدند واتفاقاتی که رخ داد ……

بعد از این قضایا ابوبکر خواست بیاید برای عیادت که حضرت اجازه ندادند.انقدر ابوبکر و گروهی که خواستند بیایند برای عیادت معطل شدند که همه مردم فهمیدند که زهرا اجازه ورود به این افراد را نمیدهد .امام علی علیه السلام را واسطه کردند اقا امیر المومنین به خانم فاطمه زهرا فرمودند اجازه میدهید بیایند عیادت ؟

حضرت فرمود یا علی البیت بیتک، خانه ، خانه توست .لذا حضرت قبول کرد که ابوبکر و چند نفری بیایند عیادت ولی به شرطی که گروهی از زنان هم حضور داشته باشند .

وارد خانه شدند فسلم علیها به حضرت زهرا سلام کردند و لم ترد علیهما ولی حضرت جواب ندادند یعنی اینکه شما مسلمان نیستید !

حضرت زهرا فرمودند ابوبکر شنیدی که پدرم میفرمود فاطمه بضعة منی ؟ ابوبکر گفت بله

فرمودند شنیدی پدرم فرمود ان الله یرضی لرضا فاطمه و یغضب لغضب فاطمه ؟

گفت بله شنیدم

حضرت دست به آسمان بلند کرد و فرمود خدایا تو شاهد باش من از اینها راضی نیستم .حضرت چادر کشید روی سر مبارک و ساکت شد !!!

این خبر توسط زنها بین مردم پخش شد که زهرا از اینها ناراضیه !!!

دیدند کارشون خرابتر شده گذاشتند که در تشییع جنازه زهرا شرکت کنند و بتوانند جبران کنند . حضرت زهرا وصیت کرد علی جان غسلنی بالیل کفّنی بالیل دفنی بالیل لا تعلن علی قبری احدا منهم!!!!!

عاقبت زهرا مرضیه س با تمام سرمایه و جانش از ولایت و امام زمانش دفاع کرد و با هیچ ظالمی بیعت نکرد .

لذا تعبیر امام عصر عج که میفرمایند فِی ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ ص لِی أُسْوَةٌ حَسَنَة دختر رسول الله برای من اسوه خوبی است . وتعبیر به دختر رسول الله میکند بیان جایگاه حقوقی حضرت زهرا س است .یعنی همانطوری که دختر پیغمبر با هیچ ظالمی بیعت نکرد من امام زمان هم با هیچ ظالمی بیعت نمیکنم و از هیچ ظالمی بیعت قبول نمیکنم واین حرکت برای من اسوه و الگو است .

به امید انتخاب الگوهای مناسب در زندگی و شناخت امام زمان و دفاع ازولایت و امامت .

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد