۱۳۹۲/۱۰/۲۶
–
۴۹۳ بازدید
باسلام. حدود ۳سال است که به انحراف جنسی(خود ارضایی) دچار هستم و چندین بارسعی در ترک آن داشته ام اما ب طور کامل موفق نشدم. هرچه مقاله دراین باره وجود دارد را مطالعه کردم اما تاثیر چندانی نداشته.لطفا مرا راهنمایی کنید چگونه از دام شیطان رها شوم؟ و آیا عوارض آن مثل ریزش مو پس از ترک از بین میروند؟
سلام
خوشحالیم مخاطبمان فردی است که :
– دغدغه دینی و مذهبی دارد و می خواهد بر روی مدار دین و دستوراتش حرکت کند و رضایت خدا را به دست آورد ؛ در غیر اینصورت این گناه روح پاکش را آزرده نمی کرد و به فکر مقابله با آن نمی افتاد.
– راه زیبای مشورت را برای مشکلاتی که با آن ها روبرو می شود انتخاب می کند.
– به وجود مشکلش اقرار می کند و سعی در حل آن دارد (اقرار به وجود مشکل قدم اول در حل آن است).
این ها تنها بخشی از ویژگی های مثبت شماست؛ ویژگی هایی که هر جوانی باید آرزوی داشتن آن ها را بکند و خوشبختانه شما آن ها را دارید. این نوع نگاه به زندگی، بی شک فرد را به مسیر الهی و صحیح هدایت می کند. به خاطر این ذهن زیبا و فکر مترقی به شما تبریک می گوییم و مطمئنیم با توکل به خدا و استعانت از او و همچنین اراده و همتی که به خرج خواهید داد و با کاربست مطالبی که خدمتتان ارائه خواهیم کرد می توانید بر این مشکل فائق آیید.
بنابراین مطمئن باشید مشکل خودارضایی قابل درمان است برای اینکه با آگاهی بیشتری به مبارزه با این عادت ناپسند بپردازید لازم است بدانید که :
انسان تا زمانی که دچارتحریک جنسی نگردد، به دنبال ارضاء این غریزه نخواهد بود، بنابراین اگر فردی گرفتار شهوت و ارضاء غیر صحیح آن باشد، این به این معنی است که او در معرض تحریکات شدید جنسی قرار گرفته است. از سوی دیگر انسان هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روانی می تواند تحریک گردد. این تحریکات گاهی ناخودآگاه و گاهی خودخواسته اند. معمولا افرادی که دوری از گناه برایشان مهم است مانند شما، دچار تحریکات خود خواسته وعمدی نمی گردند و خودشان عمدا به سوی شهوت حرکت نمی نمایند. بنابراین ما در ادامه به تحریکات غیر عمدی می پردازیم. همانطور که اشاره شد، ممکن است این تحریکات از ناحیه حواس یعنی چشم، گوش، لامسه، … باشد و یا ممکن است از ناحیه فکر وخیال و یا اینکه در اثر برهم خوردن تعادل شیمیایی بدن به علت بدکاری غدد و یا تغذیه نامناسب باشد. درهر حالت فردی که حواس، فکر یا جسم خود را کنترل ننماید، حتما دچار تحریکات شدید خواهد شد و مقاومت در برابر این گونه تحریکات شدید معمولا سخت و در برخی موارد سبب شکست فرد خواهد گردید.
به عنوان نمونه اگر فردی فکر و خیال خود را آزاد بگذارد و اجازه دهد تا این نیروی با ارزش در هر لحظه به هرآنچه که خواست مشغول باشد، از آنجا که تصور و خیال پردازی در زمینه های شهوانی طبعا می تواند همراه با لذت باشد، به احتمال زیاد یکی از افکار و تصوراتی که ذهن فرد به آن مشغول خواهد شد، پرداختن به مسائل جنسی خواهد بود و ادامه دادن و همچنین تکرار این تفکرات و خیال پردازی ها حتما فرد را از لحاظ جنسی به شدت تحریک خواهد کرد. همچنین مدیریت نکردن حواس خصوصا چشم و گوش نیز می تواند عوارضی مشابه را به دنبال داشته باشد. به عنوان نمونه فردی که یک فیلم یا عکس غیر اخلاقی را می بیند، به طور طبیعی تحریک خواهد گردید و یا فردی که در نگاه کردن به نامحرم برای خود محدودیتی قائل نیست، با این نگاه ها حتما زمینه تحریک را در وجود خود فراهم خواهد کرد، زیرا به علت لذت بخش بودن اینگونه تصاویر در ذهن، حتی اگر فرد در همان لحظه در خود تغییر حالتی را حس نکند، به علت ماندگاری بالای اینگونه تصاویر در ذهن، درحقیقت خوراک فکری و خیالی او برای دیگر اوقات فراهم گردیده است و نتیجه آن تحریک و …
اما از لحاظ جسمی نیز اگر فردی با مشکلاتی پزشکی مواجه باشد و یا در اثر تغذیه نا صحیح یعنی خوردن غذاهای محرک و همچنین پرخوری موجبات تحریکات فیزیولوژیک جنسی را فراهم نماید، نتیجه ای مشابه با آنچه که در بالا ذکر کردیم برای او نیز حاصل خواهد شد.
عامل دیگری که می تواند یک جوان را به سمت این گناه بکشاند، وجود هیجانات زیاد و منفی می باشد. فردی با فشارهای روانی زیاد، که توان تخلیه آنها را به صورت صحیح ندارد، ممکن است که ناخودآگاه و یا آگاهانه این هیجانات را به این شیوه غلط و ناقص ازخود دفع نماید، که نه تنها در بلند مدت این تخلیه هیجانی به صورت کامل صورت نمی گیرد، بلکه پس از مدتی فرد گرفتار عوارض دیگری خواهد شد، که این نیز دردی بر روی دردهای قبلی او خواهد بود. به عنوان مثال جوانی که مشکلات خانوادگی یا مالی یا تحصیلی دارد و از سوی دیگر کسی را ندارد که این دردها را با او درمیان بگذارد و یا از او کمک بخواهد، ممکن است در خلوت وتنهایی خود به این سمت حرکت نماید.
اکنون با توجه به آنچه که گفته شد، شما وضعیت وموقعیت خود را بررسی نمایید، و دقت نمایید که علت انجام این عمل مضر، به چه علتی می باشد و سعی نمایید آن علت را رفع نموده و دوباره با یک توبه حقیقی به سوی پاکی ها و نور بازگردید.
علت انجام این عمل هر یک از زمینه های مذکور که باشد، راه حل خاص خود را دارد، که شما می توانید در آن زمینه به خصوص با ما صحبت نمایید، اما اولین راهکار در مورد هر یک ازعوامل گفته شده، برطرف کردن آن عامل و زمینه می باشد.
اما لازم است در مواردی دقت بیشتری داشته باشید تا زمینه انجام این عمل ناپسند فراهم نشود. به همین دلیل نکاتی را در این زمینه برای شما بیان می کنیم:
تنظیم برنامه خواب: خواب و استراحت کافى و نظام مند علاوه بر جهات درمانى اش، داراى ابعاد پیش گیرانه اى نیز هست و در سلامت انسان نقش مهمى ایفا مى کند. نظام مند بودن خواب تأثیر خوبى در پیش گیرى از انحرافات دارد. اگر بتوانید ترتیبى انخاذ نمایید که اوایل شب به رخت خواب بروید و صبح زود از جاى خود بلند شوید، بسیار مفید است; بخصوص اگر پس از خستگى و تلاش روزانه به رخت خواب بروید. طبیعى است که اگر شما با خستگى به رخت خواب نروید، به ناچار مدت زمانى را در بستر بیدار خواهید ماند تا به تدریج، به خواب روید و چون افکار و اندیشه هاى شهوانى و تحریک آمیز معمولا در این مواقع به سراغشما مى آیند، نوعى تنظیم خواب و استراحت منظّم براى شما، ضرورت دارد.
بدین روى، بهتر است شما در میانه روز و یا بعد از ظهرها، حتى المقدور نخوابید تا در اثر تلاش ها و فعالیت هاى روزانه، شب را زودتر و بهتر به استراحت بپردازید. دماى اتاق خوابتان نباید زیاد گرم باشد و بهتر است با باز کردن پنجره اى، ضمن استفاده از هواى آزاد و مناسب، تهویه اتاق صورت گیرد.
کیفیت خواب: کیفیت خواب و بستر خواب مى تواند در تحریکات بدنى و جنسى تأثیر داشته باشد.سعى کنید به پشت بخوابید و از دمرو (به صورت) خوابیدن اجتناب نمایید. شما باید عادت کنید به پشت بخوابید، در رخت خواب بسیار گرم و نرم نخوابید (در جاى معمولى بخوابید); زیرا رخت خواب گرم و نرم و به رو خوابیدن از جمله عوامل تحریک و انحراف جنسى است. وحتی سعی کنید با وضو بخوابید، به سمت قبله بخوابید، به محاسبه اعمالتان بپردازید و…
استحمام:
حمام یکی از جاهایی است که تحریک جنسی و تبعات بعدی آن در آن جا فراهم است. چون در زمان حمام رفتن، شخص تنهاست و یکی از علل خودارضایی، تنهایی است. بعضی از اشخاص به بهانه تمیزی و یا به علت داشتن وسواس، وقت زیادی را در حمام میگذرانند که بسیار غلط است، بهتر است برای حمام رفتن، به نکات زیر توجه نمایید و آنها را به کار ببندید:1- مدت حمام تا جایی که ممکن است کوتاه باشد و در صورت امکان از15 دقیقه بیشتر نشود.2- در حمام به طور کامل عریان نشوید و لباس زیر را تا لحظه آخر بر تن داشته باشید.3- از دست ورزی و بازی کردن با اعضای بدن، به ویژه ناحیه آلت تناسلی خودداری نمایید.4- به هیچ عنوان به بدن خود، به ویژه ناحیه آلت تناسلی نگاه نکنید، (نه به طور مستقیم و نه در آینه).5- زود زود اقدام به ازاله ی موهای زاید نکنید ودر صورت نیاز به از بین بردن موهای زائد بدن، به جای تیغ از پودرهای ¬ بهداشتی موبر استفاده نمایید. همچنین سعی کنید به هیچ وجه در جایی ولو برای چند دقیقه تنها نمانید.
شناسایی زمان خودارضایی:
وقتی که شما بفهمید چه موقع به سراغ این کار میروید ،میتوانید با برنامه ریزی جلوی آن را بگیرید
برنامهریزی برای کار مداوم: جوانان و نوجوانان از نیروی سرشار و فوقالعادهای برخوردارند. این نیرو اگر در زمینههای دیگر مورد اساتفاده قرار نگیرد و به صورت مطلوب از آن استفاده نشود، با توجه به شرایط سنی آنها در قالب امور جنسی و شهوانی ظاهر خواهد شد. اگر جوانان و نوجوانان به کار مداوم عادت کنند و نیرو و توان خود رادر این زمینه به مصرف برسانند تا حدودی از انحرافات اخلاقی و شهوت و غریزة جنسی در آنان پیشگیری میشود. کارهای بدنی موجب تعادل جسم و روان میشود. اگر نیک بنگریم افرادی که به کار مداوم مشغول هستند و نیرو و استعدادشان را در زمینههای مثبت و سالم به کار میاندازند، کمتر دچار انحرافات اخلاقی و بحرانهای روحی میشوند. کار موجب میشود نیرو و انرژی جوان قبل از آن که به چربیهای اضافی تبدیل گردد و اختلالاتی در ساز و کار اندامهای بدن ایجاد گردد، از طریق سوخت و ساز مفید و سالم به مصرف برسد.
دوری از محیطهای آلوده و ناسالم:یکی از علل و عوامل انحرافات جنسی و به طور کل انحرافات اخلاقی، محیط آلوده و محرکهای شهوانی است. محیط از طریق وارد نمودن عناصر محرک در گرایشهای انحرافی، منجر به طغیان غریزة جنسی در جوان میشود. مسایلی از قبیل بدحجابی، روابط ناسالم و آزاد دختر و پسر، برخی از سریالهای تلویزیونی و فیلمهای خارجی و هم چنین استفادة نادرست از اینترنت در تحریک شهوت و غریزة جنسی جوان مؤثر است شاید برای برخی زا نوجوانان یادآوری و تذکر مسایل دینی و اخلاقی چیزی بیهوده و غیر ضروری تلقی شود، زیرا آنها نه در فکر سلامت خویش هستند و نه مسایل اخلاقی و دینی را میپذیرند، اما برای شما که روحیة مذهبی قوی دارید و همین مسأله باعث شد تا نگران آیندهتان باشید، گفتن این مسایل مهم و ضروری است. اگر واقعاً میخواهید از جوانیتان به خوبی استفاده کنید و در راه درست و سالم گام بردارید، سعی کنید از محیطهای آلوده و دیدن عوامل تحریک کننده، جداً پرهیز نمایید.
– استفاده درست و مطلوب از اوقات فراغت:یکی از زمینههای پیدایش انحرافات در جوانان و نوجوانان، استفادة نادرست آنها از اوقات فراغت است. اوقات فراغت طولانی و بیبرنامه نوجوانان را عاصی و سرگردان میکند. آنها به تدریج سرخورده و مأیوس میشوند و در نتیجه به دنیای درون خویش پناه میبرند و در کنج خلومت و انزوا راهی برای مشغولیت خود میجویند.
– پیشگیری از روابط ناسالم: جوانان و نوجوانانی که روابط نامطلوب و ناسالم دارند و با افراد منحرف و بیبند و بار دوست و رفیق هستند، کم کم به انحرافات کشیده میشوند و تحت تأثیر امور شهوانی قرار میگیرند. نفوذپذیری جوانان از دوستان و همسالان بیش از سایر گروهها است. در سنین بلوغ صحبتهای آهسته و در گوشی بین نوجوانان بیشتر میشود و محور این گفتگوها، غالباً مسایل جنسی و امور شهوانی است که به صورت مخفیانه و به دور از انظار بزرگترها طرح میشود. برای پیشگیری از انحرافات اخلاقی سعی کنید از دوستیهای آلوده و مشکوک جداً پرهیز نموده و با افراد سالم و مذهبی ارتباط برقرار نمایید.
– پرورش تقوا و معنویت در وجود خویش: همة آنچه بیان شد، به نحوی میتوانند در پیشگیری از انحرافات اخلاقی و طغیان شهوت و غریزة جنسی نقش داشته باشند، اما آن چه بیش از همه ضروری است و به صورت زیربنایی در شخصیت و رفتار جوان مؤثر است. پرورش معنویت و تقویت ایمان و تقوای الهی است. ما در عصری زندگی میکنیم که جهان به شدت در مادیات فرو رفته و یک سره غرق در جاذبههای نفسانی و امور شهوانی گردیده است. در شرایط کنونی، خلأ عظیم و هولناکی از اخلاق و معنویت پدید آمده و تمامی مشکلات انسانها نیز از همین جا ناشی شده است.
اگر با تقویت ایمان و نیروی اراده، باورها و اعتقادات نوجوانان تقویت گردند، بدون شک بخشی از مشلکات آنان به ویژه در زمینة مسایل اخلاقی و شهوت و غریزة جنسی درمان میشود.
اگر نوجوان از ته دل باور نمود که تمام اعمال و رفتار او را خدا میبیند و بر اساس عملکرد افراد به آنها پاداش میدهد و اساساً سعادت و خوشبختی انسان به دست خودش میباشد، در این صورت احتمال اینکه مرتکب گناه نشود بسیار زیاد است.
یقین داشته باشید، تا زمانی که نیروی ایمان و تقوا در وجود انسان بارور و تقویت نگردد، هیچ ضمانتی از شهوت و انحرافات اخلاقی وجود ندارد. به خصوص در وضعیت کنونی که عوامل تحریک کنندة بسیار زیاد است. بنابراین قبل از هر چیزی سعی کنید نیروی ایمان و تقوا را در وجود خویش بارور کنید. اگر فکر و ذهن شما متوجه خدا باشد و همیشه نماز خود را اول وقت انجام دهید، خداوند شما را یاری میکند تا از هر گناهی مصون بمانید و تحت تأثیر شهوت و غریزة جنسی قرار نگیرید. خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «ان الصلوة تنهی عن الفحشاء و المنکر» به درستی که نماز انسان را از هر گونه آلودگی و عمل زشت و گناه دور نگه میدارد. نماز واقعی نه تنها والاترین عامل کنترک شهوت و دفاع در برابر هجوم انحرافات اخلاقی تلقی میشود، بلکه عامل تهاجمی علیه انحرافات و شهوتها نیز محسوب میگردد.
تقویت اراده: تا زمانی که خودتان واقعا نخواهید و تصمیم قطعی برای ترک آن نگیرید میتوان با قاطعیت گفت درمان امکان ندارد.ولی اگر خودتان بخواهید و اراده کنید میتوانید بر هر مانعی غلبه کنید.گاهی اوقات افراد تمام راه های پیشگیری را میروند ولی اراده شان برای ترک خودارضایی ضعیف است.آنقدر اراده شان ضعیف شده که نمیتوانند تصمیم جدی برای ترک بگیرند شاید تصمیم بگیرند ولی تصمیم را عملی نمیکنند و نمیتوانند به آخر برسانند.پس شما باید اراده تان را قوی کنید.
برای تقویت اراده راهکارهای زیر را به شما پیشنهاد میکنم:
1- تلقین جملاتی که به شما انرزی مثبت بدهد.سعی کنید این جملات را در ذهنتان مرور کنید.جملاتی مثل باید موفق شوم، هیچ چیز نمیتواند اراده من را متزلزل کند، من اراده لازم را برای کارهایم دارم و…
2- از پراکنده کاری و آشفتگی در کارهایتان پرهیز کنید.پس باید به کارهایتان انسجام دهید و سعی کنید کارهایی که بر عهده میگیرید ناتمام رها نکنید
3- هرگز در کارها ناامید نشوید و تا جایی که میتوانید تلاش کنید.
4- ترک گناه و مخالفت با وسوسه های شیطان است . سعی کنید به عادت های بد ، نه بگویید.
5- هر روز سعی کنید چند آیه قرآن همراه با ترجمه بخوانید و همیشه به خدا توکل کنید.
6- از شکست خوردن نترسید و بدانید که هر شکست پلی به سوی موفقیت و پیروزی است.
7- سعی کنید کارهایی را که بر عهده می گیرید، ناتمام رها نکنید و آن ها را تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه دهد. کارهای نیمه تمام باعث می شوند، فرد خودش را انسانی بی اراده و یا دارای ضعف اراده تصور کند و دیگر قدرت برعهده گرفتن فعالیت ها و مسؤولیت های مختلف را نداشته باشد. قبل از انجام هر کاری کمی درباره آن کار و توانایی ها و استعدادهای خودش بیاندیشید و اگر توانایی اتمام آن کار را ندارید، از اول آن را بر عهده نگیرد.
8- پس از تدبیر و مشورت از عواقب تصمیم های خود هراسناک نباشد و به خدا توکل کند و در تمام امور از او کمک بخواهد.
9- باور کنید همانند دیگر انسان ها از توانمندی های بسیار برخوردار است و از دیگران کمتر نیستید. فراموش نکنید نقاط قوت انسان از نقاط ضعفش بیشتر است و نباید خود را دست کم بگیرد. تصمیم خوب در پرتو تکیه بر قوت ها، جبران ضعف ها و احساس توانمندی ها شکل می گیرد.
10- مدتی برنامه ریزی و تصمیمات خود را با فردی ذی صلاح در میان بگذارد و از وی بخواهد مراقب باشد تا در او دودلی پیش نیاید و همچنین اجرای تصمیماتش را به تأخیر نیاندازد.
11- با کسانی که روحیه و اراده ای قوی دارند دوست شوید تا اراده شما نیز قوی گردد.
12- تصمیمات به جا و پر ارزش گذشته خودش را به یاد آورید و توجّه کنید که چون گذشته برای انجام دادن کارهای مهم آمادگی دارید.
13) با تصمیم های آسان در کارهای ساده، به تدریج خود باوری و توانمندی را در خویش پدید آورید و راه را برای تصمیم گیری در امور پیچیده و مشکل هموار سازید.
14) سرگذشت افراد سخت کوش و با اراده را مطالعه نمایید.
– تشویق و تنبیه خود: تشویق باید چیزی باشد که به شما انگیزه بدهد.شما باید به خود بگویید اگر یک ماه این کار را انجام ندادم خودم را تشویق میکنم.دفعه بعد زمان پاک بودنتان را بیشتر کنید و بگویید اگر2ماه پاک بودم خودم را تشویق میکنم و همینطور دفعات پاک بودن را زیادتر کنید.
تنبیهی که برای خود انتخاب میکنیدباید قدرت بازدارندگی بالایی داشته باشد، به طوری که اگر خواستید خودارضایی کنید تلخی تنبیه به ذهنتان بیاید و همین امر مانعی در برابر خودارضایی شود.البته تنبیه و تشویق نباید به گونه ای باشد که شما از انجام آن ناتوان باشید و کم کم از کارایی بیفتید.و نوع تنبیه و تشویق در افراد متفاوت است.
– توجه به ارزش و اهمیت انسان: اگر شما به ارزش و منزلت خود پی ببرید و بدانید که خدا برای چه هدفی شما را آفریده و شما دارای چه مقامی هستید ، کمتر دست به این کار میزنید.
– اجتناب از تنهایى: شما باید سعى کنید تا مدتى طولانى، در مکان هاى خلوت و تنها سپرى نکنید زیرا تنهایى، خود عامل مهمى براى تحریک خودارضایى و زمینه ساز ارتکاب این عمل است. بنابراین بیشتر سعی کنید در محیط صمیمی خانواده قرار بگیرید.
تذکرات پایانی:
توجه داشته باشید که تنها رعایت تمام این امور، بدون کم و کاستى و به صورت مستمر، نتیجه بخش خواهد بود. نباید توقع داشته باشید که این عادت ناگهان قطع و درمان شود, به هر میزان که بتوانید دفعات آن را به تدریج کم کنید, موفقیت محسوب می شود.
2. در صورت تکرار از رحمت واسعه الهی ناامید نشوید و بدانید که هر گناهی قابل توبه است و خداوند خود فرموده است : «إن الله یغفر الذنوب جمیعا; خداوند همه گناهان را می آمرزد» و نشانه قبولی توبه شما این است که پشیمان هستید و از تکرار آن متنفرید. همین قدر که تکرار آن کم شود نشانه پیشرفت به سوی اطاعت خداوند است.
3. در تمام حالات از خداوند براى حفظ پاکى استعانت بجویید.
4. مطمئن باشید این مشکل قابل حل و درمان است؛ ولى مشروط به تصمیم گیرى قاطع و پشتکار کافى در راه انجام دستورالعمل هاى ارائه شده.
5. اگر این عادت ترک شود، ترک این عمل خود بزرگترین مداوا برای عوارض ناشی از آن خواهد بود؛
منتظر مکاتبات بعدی شما هستیم