خانه » همه » مذهبی » رهبری – مسئولان – مردم

رهبری – مسئولان – مردم


رهبری – مسئولان – مردم

۱۳۹۵/۰۳/۱۷


۷۰۱ بازدید


چرا وقتی مسئولین فرمایشات رهبری را در دستور کار قرار نمی دهند ایشان این مسئله را با مردم در میان نمی گذارند؟

معمولاً در مواردی که مسأله ای برای کشور مهم باشد و مسئولان در آن مورد کوتاهی انجام داده باشند ، مقام معظم رهبری آن را با مردم در میان می گذارند به عنوان نمونه در مورد برخورد با مفاسد اقتصادی به دنبال برخی کم کاریها در این زمینه ایشان بارها مسئولان را متوجه آن نموده و در جلسات عمومی برخورد قاطع با آن را مطالبه کردند از جمله فرمودند: « بنده درباره‌ فساد اقتصادى، به رؤساى قوا نامه دادم. خب، با فساد اقتصادى مبارزه کنید. به زبان گفتن که مطلب تمام نمی شود؛ عملاً با فساد مبارزه کنید. هى بگوئیم مبارزه با فساد اقتصادى. خب، کو؟ در عمل چه کار شد؟ چه کار کردید؟ اینهاست که انسان را متأثر می کند.» (بیانات در دیدار مردم آذربایجان با رهبر انقلاب، 28/11/91)
همچنین ایشان با لحنی تند در نامه به مسئولان کشور در جریان برگزاری همایش ملی ارتقای نظام اداری و مقابله با فساد نوشتند: « نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین می‌کنم، لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزه‌ای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟ با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسئولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمی‌گیرد که نتیجه را همه به طور ملموس مشاهده کنند. توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظه‌ای بگیرند و اجرا کنند.» (خبرگزاری فارس ؛ www.farsnews.com/newstext.php?nn=1393091700094) در جای دیگر نیز فرمودند: «حالا اسم فساد زیاد آورده می شود. حرف زدن راجع به فساد که فایده‌ای ندارد؛ با «دزد دزد» گفتن، دزد از دزدی دست برنمی دارد؛ باید رفت، وارد شد. مسئولان کشور، روزنامه که نیستند که راجع به فساد حرف می زنند. بله، روزنامه راجع به فساد ممکن است حرف بزند، من و شما که مسئول هستیم باید اقدام کنیم؛ حرف دیگر چیست؟ وارد بشوید؛ [ اگر] بلدیم اقدام کنیم، جلوی فساد را به‌معنای واقعی کلمه بگیریم.»(بیانات در دیدار جمعى از کارگران سراسر کشور به‌مناسبت روز کارگر، 9/2/94) همچنین در مورد اقتصاد مقاومتی نیز بارها نارضایتی خود را نسبت به مواجهه دولت با آن مطرح نمودند به عنوان مثال فرمودند: «اسم اقتصاد مقاومتی هم زیاد تکرار می شود… من البتّه خیلی خشنود نیستم از مقدار پیشرفت این فکر و این بنیان مهم در کشور.»([۱] – بیانات در دیدار شرکت‌کنندگان در نهمین همایش ملی «نخبگان فردا» ۱۳۹۴/۷/۲۲)
همچنین فرمودند: « در باب حماسه‌ی اقتصادی کاری که باید انجام بگیرد و توقّع بود که اتّفاق بیفتد، اتّفاق نیفتاد. تلاشهایی انجام گرفت که مورد سپاس است، ولی کار بزرگی که باید در زمینه‌ی حماسه‌ی اقتصادی انجام بگیرد، همچنان در پیش روی ما است و ما موظّفیم که این حماسه را به وجود بیاوریم. مسئله‌ی اساسیِ اقتصاد برای کشور ما و ملّت ما یک مسئله‌ی مهم است؛ در اواخر سال ۹۲ بحمدالله یک زیرساخت فکری و نظری برای حماسه‌ی اقتصادی به وجود آمد؛ سیاستهای «اقتصاد مقاومتی» اعلام شد و زمینه آماده است برای اینکه ان‌شاءالله تلاش لازم در این باب انجام بگیرد» (پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال جدید ۱۳۹3/۱/1)
باز فرمودند: «از روزى که این سیاستهاى اقتصاد مقاومتى اعلام شده است و ذکر آن مکرّر گفته شده است، مسئولین مختلف -دولتى‌ها، مجلس محترم، دستگاه‌هاى مختلف، مسئولان گوناگون- در مقام حمایت و ستایش از این سیاستهاى اقتصاد مقاومتى برآمده‌اند و مکرّر گفته شده، لکن تجربه‌ى بنده به من میگوید که ستایش کافى نیست؛ تعریف کردن کافى نیست؛ حرکت لازم است. بله، افرادى مى‌آیند، مى‌نشینند، در منبرهاى عمومى یا در جلسات خصوصى از مزایاى این اقتصاد مقاومتى مطالبى را بیان میکنند و غالباً هم درست است، امّا خب باید اقدام کرد، عمل کرد.» (بیانات در دیدار نمایندگان مجلس شوراى اسلامى ‌۱۳۹۳/۳/۴)
بنابر این مقام معظم رهبری در مسائل مهم و سرنوشت ساز برای کشور ، هیچگاه کوتاهی و کم کاری مسئولان را از مردم مخفی نگاه نداشته و شفاف و صمیمی این مطلب را با مردم در میان می گذارند. البته ممکن است در مواردی اهمیت و حساسیت مسایل به گونه ای نباشد که لزومی به طرح آن در میان عموم جامعه باشد در این گونه موارد ، ایشان به تذکر ، مطالبه از مسئولان بسنده می کنند و افکار عمومی جامعه را مشوش نکرده و آرامش جامعه را مخدوش نمی کنند .ایشان در این باره فرمودند:« آن جایی که جای تذکر است , تذکر می دهم , اما تذکر به شخص چیزی نیست که از تلویزیون پخش شود . آن مقدار که شما می بینید بنده در سخنرانیها , نماز جمعه و در دیدار با هیات دولت تذکر می دهم و نصیحت می کنم چند برابرش را گاهی با زبانهای بسیار تلخ , در جلسات خصوصی به مسئولان می گویم لیکن بنا نیست که هر چه به مسئولان تذکر می دهیم و می گوییم یا تلخی نشان می دهیم , حتماً پخش شود تا مردم مطلع شوند , هدف این است که آن شخص راهنمایی شود , که خیلی از اوقات اثر می کند و گاهی هم اثر نمی کند و بعد می بینید آن شخص می رود .»( پرسمان , مجموعه پرسش و پاسخ های دانشگاهیان با مقام معظم رهبری , قم: نشر معارف, 1383, ص 193-194)

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد