طلسمات

خانه » همه » مذهبی » سلام به دختران

سلام به دختران


سلام به دختران

۱۳۹۵/۰۳/۲۳


۱۲۱ بازدید

باعرض سلام و خسته نباشید.درسایت شما مطلبی درمورد سلام کردن به دخترجوان خواندم که براساس آن،نامحرم اگر جوان باشد،بهتراست سلام نکنیم تا به گاه و لغزش نیفتد.
این موضوع با سخن امام علی(علیه السلام) هم مطابقت دارد.
ما در جامعه ای هستیم که ارتباط بین دختروپسر در جوانی غیرقابل نفی است.منظورمن این است که نمی شود این دو جنس را بخصوص در محیط دانشگاه از هم تفکیک کرد.
انسان وقتی چند بار با کسی برخورد دارد و ارتباط برقرار میکند،نوعی آشنایی بین دوطرف ایجاد می شود بطوریکه طرف مقابل انتظار دارد که مورد بی احترامی قرار نگیرد و از نظر یک شخص عادی،سلام نکردن نوعی بی احترامی به حساب می آید!
از طرف دیگر،هرکسی وقتی درمحیطی با دختر یا زنی که نسبت فامیلی باایشان دارد روبرو میشود،سلام نکردن را مخالف ادب می داند حال آنکه میزان ارتباط و روبروشدن من نوعی با دختران هم رشته ای و همکلاسی،به مراتب بیشتر از زنهای فامیل است!
بنابر این موضوعاتی که مطرح شد،میخواستم حکم سلام کردن به نامحرم بدون قصد لذت و گناه را بدانم.
خیلی ممنون

در مورد سلام کردن به نامحرم به نظر همه مراجع اگر بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد، اشکال ندارد.العروة الوثقى، ج 2، النکاح، م 39 و 41. اما به دلایلى چند چنین کارى ـ به ویژه ازسوى دختران جوان ـ پسندیده نیست؛ زیرا آن افرادى که قلبشان بیمار است تلقى نادرست از این سلام یا پاسخ صمیمی پیدا مى کنند و فکر مى کنند آن دختر آمادگى خود را براى ایجاد رابطه اعلام مى دارد. چنین برخورد و تصور نادرست چه بسا زمینه و موجب مزاحمت را فراهم مى سازد. اگر هم سلام کننده یا پاسخ دهنده پسر باشد، گرمی سلام یا پاسخ، ممکن است دختر مخاطب را به توهم و تخیل بیندازد و احساسات او را تحت تأثیر بی‌مورد قرار دهد.
اصولاً شرع مقدس اسلام به زنان و مردان با ایمان توصیه مى کند بدون ضرورت و دلیل منطقى از ارتباط و سخن گفتن غیر ضرورى با نامحرمان اجتناب نمایند که براى پاکى قلب آنان و دیگر افراد بهتر است. آنچه به طور معمول پسندیده است، سلام به استاد و یا اقوام و خویشان مى باشد ولى سلام به همکلاسى نامحرم ممکن است زمینه هایى را فراهم کند و انحرافاتى را پدید آورد. ازاین رو اگر چه دانشجویان، قشر فرهیخته و برگزیده جامعه مى باشند، اما شیوه بزرگان و حتى معصومان رعایت حریم ها و دورى از زمینه هاست. چنان که در داستان حضرت موسى(علیه السلام) مى خوانیم: آن هنگام که دختر شعیب حضرت موسى را به سوى منزل راهنمایى مى کرد موسى تصمیم گرفت جلوتر راه برود تا پشت سر آنان قرار نگیرد. بنابر این در محیط هاى جمعى سلام بر جمع مانعى ندارد، ولى بهتر است از سلام هاى خصوصى، که نوعا زمینه ساز فتنه است، اجتناب شود. از امیرالمؤمنین(علیه السلام) روایت شده است که فرمودند: «من به زن جوان سلام نمى کنم؛ زیرا مى ترسم درقلبم چیزى خلجان کند که مطلوب پروردگار نیست». رعایت این نوع رفتار از سوی پسر و دختر شایسته و بایسته است و می تواند بعنوان فرهنگ اسلامی وحفظ هویت ملی در داخل و خارج از کشور شناخته شود و تصور بی احترامی یا گوشه گیری از آن نشود بلکه نشانه وقار و پایبندی به آموزه های فرهنگی و مذهبی باشد. پس با تمام انرژی معنوی و عقلی خود به درستی این مسیر معتقد و استوار باشید و از بدگویی دیگران نهراسید.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد