شهدا حرم-عشق شهدا حرم به خانواده- غیرت- انواع غیرت- عیرت دینی- غیرت ناموسی- غیرت ملی
۱۳۹۵/۰۵/۲۰
–
۶۸۰ بازدید
چرا مستشاران نظامی ایرانی درسوریه باوجود اینکه می دانند شهید می شوند ازدواج می کنند فرزند دار می شوند وآنان رارها می کنند پس غیرت کجاست
پیش از پرداختن به موضوع غیرت وانواع ان درابتدا امرخدمت شما عرض نماییم که عزیزان ودلاورانی که هدف انها دفاع از کیان دین واسلام وارزشها واصول و… میباشد تا امنیت واسایش وارامش مردمان کشورش وناموس شیعه راحفظ نماید ایا بی غیرتی ست؟انهاجانشان را بخطر مباندازند بخاطر دین واسلام،بخاطرمردان وزنان این مرزوبوم حتی فراتر از ان مردان وزنان سایر کشورهامسلمان ومظلوم ،شیعه وسنی(عراق وسوریه و…) این دلاوران حتی بخاطر برخی اندک شماراز مردان بیغیرت وزنان بی حجاب و… جان فشانی میکنند.
انها از همه وابستگی های دنیوی ومادی خودمیگذرند، حتی از زن وبچه خود تا علاوه بران اززن وبچه های این مرزو بوم حفاظت کنند.
رهبر معظم انقلاب دردیدار با جمعی از خانوادههای شهدای مدافع حرم در ضمن تجلیل مقام این شهدا فرمودند: «هدف دشمنان، همه مقدسات است. هدفشان جمهوری اسلامی است. هدفشان مردمان مؤمناند. هرکس در مقابل آنان میایستد در واقع از همه این مقدسات دفاع میکند و ارزش این خیلی زیاد است».
همچنین ایشان در مورد شهدای مدافع حرم فرمودند: :« دقیقا هم شهدای شما، هم خانواده ها، پدران، مادران و فرزندان آنان، حق بزرگی بر گردن همه ملت ایران دارند. این شهدا امتیازاتی دارند؛ یکی این است که اینها از حریم اهل بیت(ع) در عراق و سوریه دفاع کردند و در این راه به شهادت رسیدند. امتیاز دوم این شهدای شما این است که اینها رفتند با دشمنی مبارزه کردند که اگر اینها مبارزه نمی کردند این دشمن می آمد داخل کشور… اگر جلویش گرفته نمی شد ما باید اینجا در کرمانشاه و همدان و بقیه استان ها با اینها می جنگیدیم و جلوی اینها را می گرفتیم. در واقع این شهدای عزیز ما جان خودشان را در راه دفاع از کشور، ملت، دین، انقلاب اسلامی فدا کردند.امتیاز سوم هم این است که اینها در غربت به شهادت رسیدند. این هم یک امتیاز بزرگی است. این هم پیش خدای متعال فراموش نمی شود.»(www.tasnimnews.com/fa/news/1394/11/16/991703)
معنای غیرت وانواع ان
غیرت یکی از صفات و ویژگی های طبیعی انسان است و هر کس به صورت غریزی و فطری از آن برخوردار است از آن رو اهل لغت در ترجمه این واژه گفته اند:
غیرت عبارت است از نفرت طبیعی انسان از مشارکت دیگران در چیزی که محبوب او است (مجمع البیان، واژه غیرت).
وجود این صفت باعث آن می شود که آدمی از آنچه را که دوست می دارد و یا وظیفه محافظت از آن بدو سپرده شده است نگاهبانی نماید.
در روایات اسلامی آمده است که خدای تعالی دارای صفت غیرت است و انسان های غیور را دوست دارد و به دلیل وجود همین صفت بود که کارهای زشت را حرام نموده است. «قال الصادق(ع): ان الله غیور یحب کل غیور و من غیرته حرم الفواحش» (میزان الحکمه، ح 15263).
در روایتی از رسول خدا(ص) نقل شده است که نسبت به یکی از اصحاب خود فرمود: «سعد غیور است، من از سعد غیورترم و خدای سبحان از من غیورتر است».
و در کتاب «علم اخلاق اسلامی» درباره کسانی که از این صفت کمالی برخوردارند آمده است: غیرت نتیجه شجاعت، بزرگی و قوت نفس است. این صفت در حقیقت از صفات و ملکات شریف نفس آدمی است و مردانگی به آن تحقق می یابد، کسی را که صاحب غیرت نیست نمی توان در شمار مردان محسوب نمود (علم اخلاق اسلامی، ج 1، ص 324).
از آنچه تاکنون متذکر شده ایم بر می آید که غیرت در درجه اول ریشه در طبیعت و فطرت آدمی دارد و انسان، غیور آفرینش شده است و درجه دوم این صفت برآیند ملکات اخلاقی بزرگی همچون شجاعت، کرامت و نیرومندی نفس است و مایه اصلی مردانگی در مردان.
انواع غیرت عبارت است از: غیرت در دین، غیرت در ناموس، غیرت در اولاد، غیرت در اموال، غیرت نسبت به سرزمین.
در نتیجه، غیرت به سه نوع: دینی، ناموسی و ملّی تقسیم می شود.
الف ـ غیرت دینی
منظور از غیرت دینی، این است که انسان مسلمان نسبت به کیان اسلام و آنچه بدان مربوط می شود حسّاس باشد، با تمام توان در اثبات و اجرای آن بکوشد و از کوچکترین خدشه و تعرّضی نسبت به آن جلوگیری کند. بر این اساس، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر، سفارش به حق و صبر، تعلیم و تعلم و… می تواند در راستای غیرت دینی قرار گیرد، چرا که هر یک از موارد یاد شده از یکسو، در تحکیم احکام اسلام مؤثر است و از سوی دیگر، با ضدّ آن سرستیز دارد.
قرآن مجید با لحن تحریک آمیزی از مسلمانان می خواهد که ضمن تقویت غیرت دینی خویش در موارد لزوم، آن را به کار گیرند و از اسلام و مسلمانان بی یاور دفاع کنند:
«وَ ما لَکُمْ لا تُقاتِلوُنَ فی سَبیلِ اللهِ وَ الْمُستَضْعَفینَ مِنَ الرِّجالِ و النِساءِ وَ الْوِلْدانِ»(نساء / سوره۴، آیه ۷۵. )
شما را چه شده که در راه خدا و مردان و زنان و کودکان مستضعف نمی جنگید؟
پیام این آیه نشانگر آن است که جنگیدن در راه خدا و تلاش در رهاسازی مستضعفان خواستِ خدا و لازمه مسلمانی است که اگر انجام نپذیرد، دور از انتظار و مورد اعتراض خدا قرار می گیرد.
امیرمؤمنان ـ علیه السلام ـ نیز غیرت را عین دیانت دانسته، فرمود:
«غَیْرَهُ الرَّجُلِ ایمانٌ» ( شرح غررالحکم، ج ۴، ص ۳۷۷.)
غیرت مرد (عین) ایمان است.
همه غزوه ها و سریه های پیامبر ـ صلی الله علیه و آله ـ جنگ های سه گانه امیرمؤمنان ـ علیه السلام ـ مبارزه و صلح تحمیلی امام مجتبی ـ علیه السلام ـ و حماسه جاوید عاشورا و مبارزات بی امان پیشوایان معصوم ـ علیهم السّلام ـ و علمای دردآشنا در طول تاریخ، جملگی رنگ «غیرت دینی» دارد، خداوند می فرماید حتی پیامبر ـ صلی الله علیه و آله ـ از اینکه مردم ایمان نمی آورند، نزدیک بود هلاک شود.
«لَعَلَّکباخِعٌ نَفْسَکاَلّا یَکُونوُا مُؤْمِنینَ» (شعرا / سوره۲۶، آیه ۳. )
گویا از اینکه ایمان نمی آورند. می خواهی جانت را از دست بدهی!
امام علی ـ علیه السلام ـ از این که مسلمانان نسبت به اجرای احکام اسلام و جهاد در راه خدا، بی تفاوتی نشان می دادند، دلش چرکین بود و از خدا مرگ طلب کرد.
«… قاتَلَکُم اللهُ لَقَد مَلَاتُم قَلْبی قَیحاً وَ شَحَنْتُم صَدری غَیظاً…» ( نهجالبلاغه، خطبه ۲۷، ص ۹۶.)
خدا مرگتان دهد که دلم را چرکین کردید و سینه ام را از خشم آکندید!
ب ـ غیرت ناموسی
حمایت و حفاظت از ناموس، ارتباطی تنگاتنگ با شرف و مردانگی شخص مسلمان دارد و اسلام با تأکید از او خواسته که از ناموس خود و هم کیشانش در برابر هر گونه گزند داخلی و خارجی به شدت دفاع کند و کمترین مسامحه ای از خود بروز ندهد، حتی روایت شده که:
«اگر کسی ببیند که مرد بیگانه ای با همسرش نزدیکی می کند، می تواند هر دو را بکشد»(وسائل الشیعه، ج ۲۸، ص ۱۴۹. )
فتوا ی امام راحل (قدس سرّه) نیز چنین است:
اگر به ناموس کسی ـ خواه همسرش باشد یا دیگران ـ به قصد تجاوز حمله شود، واجب است به هر وسیله ممکن آن را دفع کند گرچه به کشتن مهاجم بیانجامد، بلکه اگر قصد آبروریزی به کمتر از تجاوز هم داشته باشد، به ظاهر حکمش همین است.» (تحریر الوسیله، امام خمینی، ج ۱، ص ۸۷.)
همچنین، مسلمانان وظیفه دارند که در میان خود ـ در روابط اجتماعی و خانوادگی ـ عفت شخصی و عمومی را رعایت کنند. زنان با حجاب کامل اسلامی و رعایت شؤون اجتماعی، از هر گونه خودنمایی و تحریک مردان امتناع ورزند و مردان نیز با متانت و حفظ امانت نسبت به پاکدامنی خود و دیگران همت گمارند. نیز ناموس خویش را از رفت و آمدهای غیرضروری، پوشیدن لباسهای جلف و زننده، هر گونه خودآرایی در اجتماع، سخن گفتن و روبرو شدن با نامحرم و… باز دارند تا زمینه های ناامنی ناموسی محو شده، جای خود را به امنیت و عفت بدهد.
ج ـ غیرت ملی
مراد از «غیرت ملّی» احساس مسؤولیت در برابر تمامیت ارضی کشور اسلامی و دلسوزی و حمایت از مسلمانان و عزت و شرف آنان است که به شکلی با «غیرت دینی» و «غیرت ناموسی» نیز پیوند دارد.
ناگفته مشخص است که «ملّی گرایی» به معنای امروزی از نظر اسلام محکوم و نامعقول است؛ ولی وطن دوستی و مشارکت در دفاع از میهن و هم میهنان مسأله ای است که با سرشت انسانی عجین و از سوی اسلام نیز به رسمیت شناخته شده است و روایت زیر گواه آن می باشد:
«حُبُّ الْوَطَنِ مِنَ الْایمانِ»( سفینه البحار، قمی، ج ۱۰،ص ۳۷۵،)
وطن دوستی از ایمان است.
پس از جنگ صفین و فتنه حکمیت، نیروهای معاویه یک سلسله عملیات ایذایی در نوار مرزی و شهرهای تحت فرمان امیرمؤمنان ـ علیه السلام ـ انجام داند، آن حضرت از چنین جسارتی بسیار دلگیر شد و با جدّیت از نیروهای خویش خواست که به این حملات پاسخ دهند و پس از آنکه شنید ضحاکبن قیس به زائران خانه خدا حمله کرده و اموالشان را به غارت برده است، به مردم فرمود:
«… لایُدرَکالْحَقُّ الّا بِالْجِدّ اَیَّ دارٍ بَعْدَ دارِکُمْ تَمْنَعُونَ وَ مَع اَیّ اِمام بَعْدی تُقاتِلُونَ» (نهجالبلاغه، خطبه ۲۹، ص ۱۰۳.)
حق، جز در سایه تلاش و کوشش به دست نمی آید، پس از (تصرف و غارت) این میهن از چه دیاری دفاع خواهید کرد و بعد از من، همراه کدام پیشوا خواهید جنگید؟
امام خمینی (قدس سرّه) در این باره چنین فتوا داده است:
«اگر دشمنی به کشور اسلامی یا مرزهای آن حمله کند و اسلام و جامعه اسلامی مورد خطر قرارگیرد، بر مسلمانان واجب است که به هر وسیله ممکن و با بذل جان و مال از آن دفاع کنند.»( تحریرالوسیله، ج ۱، ص ۴۸۵)
درانتها خدمت شما عرض نماییم که در صورت اطلاع واگاهی از عشق این شهدا به خانواده خود و همچنین رضایتمندی و افتخارات همسران و فرزندان شهدای مدافع حرم میتوانید سلسله برنامه هایی که از رسانه ملی پخش میشود ملاحظه فرمایید.بطورنمونه مستند «ملازمان حرم» به گفت وگو با همسران شهدای مدافع حرم اهل بیت(ع) اختصاص دارد؛ دکتر پیرانی همسر شهید رضایی نژاد اجرای این گفت وگوها را بر عهده دارد و در هر قسمت به سراغ همسر یکی از شهدا می رود. این برنامه پنجشنبه شبها ساعت21 وتکراران جمعه ها ساعت 10:30 و14:30 ویکشنبه ها ساعت22از شبکه افق پخش میگردد.
اطلاعات بیشتر:
عاشقانههای یک همسر شهید مدافع حرم: از وصیتنامه
http://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/01/19/1041791/عاشقانه-های-یک-همسر-شهید-مدافع-حرم-از-وصیت-نامه-پیش-از-شهادت-تا-آخرین-غروب-عاشقی
همسر اولین شهید مدافع حرم: هنوز با «محرم ترک» زندگی میکن
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/532592/همسر-اولین-شهید-مدافع-حرم-هنوز-با-محرم-ترک-زندگی-میکنم
شهید مدافع حرم «امین کریمی چنبلو» به روایت همسر/2 من خوش تیپم!/با …
www.farsnews.com/newstext.php?nn=13941015000583
وداع جانسوز شهید مدافع حرم با فرزندانش از پشت بی سیم
http://www.yjc.ir/fa/news/5593328/وداع-جانسوز-شهید-مدافع-حرم-با-فرزندانش-از-پشت-بی-سیم-صوت
نامه فرزند شهید حرم برای پدرش
http://www.seratnews.ir/fa/news/299025/نامه-فرزند-شهید-حرم-برای-پدرش-عکس
انها از همه وابستگی های دنیوی ومادی خودمیگذرند، حتی از زن وبچه خود تا علاوه بران اززن وبچه های این مرزو بوم حفاظت کنند.
رهبر معظم انقلاب دردیدار با جمعی از خانوادههای شهدای مدافع حرم در ضمن تجلیل مقام این شهدا فرمودند: «هدف دشمنان، همه مقدسات است. هدفشان جمهوری اسلامی است. هدفشان مردمان مؤمناند. هرکس در مقابل آنان میایستد در واقع از همه این مقدسات دفاع میکند و ارزش این خیلی زیاد است».
همچنین ایشان در مورد شهدای مدافع حرم فرمودند: :« دقیقا هم شهدای شما، هم خانواده ها، پدران، مادران و فرزندان آنان، حق بزرگی بر گردن همه ملت ایران دارند. این شهدا امتیازاتی دارند؛ یکی این است که اینها از حریم اهل بیت(ع) در عراق و سوریه دفاع کردند و در این راه به شهادت رسیدند. امتیاز دوم این شهدای شما این است که اینها رفتند با دشمنی مبارزه کردند که اگر اینها مبارزه نمی کردند این دشمن می آمد داخل کشور… اگر جلویش گرفته نمی شد ما باید اینجا در کرمانشاه و همدان و بقیه استان ها با اینها می جنگیدیم و جلوی اینها را می گرفتیم. در واقع این شهدای عزیز ما جان خودشان را در راه دفاع از کشور، ملت، دین، انقلاب اسلامی فدا کردند.امتیاز سوم هم این است که اینها در غربت به شهادت رسیدند. این هم یک امتیاز بزرگی است. این هم پیش خدای متعال فراموش نمی شود.»(www.tasnimnews.com/fa/news/1394/11/16/991703)
معنای غیرت وانواع ان
غیرت یکی از صفات و ویژگی های طبیعی انسان است و هر کس به صورت غریزی و فطری از آن برخوردار است از آن رو اهل لغت در ترجمه این واژه گفته اند:
غیرت عبارت است از نفرت طبیعی انسان از مشارکت دیگران در چیزی که محبوب او است (مجمع البیان، واژه غیرت).
وجود این صفت باعث آن می شود که آدمی از آنچه را که دوست می دارد و یا وظیفه محافظت از آن بدو سپرده شده است نگاهبانی نماید.
در روایات اسلامی آمده است که خدای تعالی دارای صفت غیرت است و انسان های غیور را دوست دارد و به دلیل وجود همین صفت بود که کارهای زشت را حرام نموده است. «قال الصادق(ع): ان الله غیور یحب کل غیور و من غیرته حرم الفواحش» (میزان الحکمه، ح 15263).
در روایتی از رسول خدا(ص) نقل شده است که نسبت به یکی از اصحاب خود فرمود: «سعد غیور است، من از سعد غیورترم و خدای سبحان از من غیورتر است».
و در کتاب «علم اخلاق اسلامی» درباره کسانی که از این صفت کمالی برخوردارند آمده است: غیرت نتیجه شجاعت، بزرگی و قوت نفس است. این صفت در حقیقت از صفات و ملکات شریف نفس آدمی است و مردانگی به آن تحقق می یابد، کسی را که صاحب غیرت نیست نمی توان در شمار مردان محسوب نمود (علم اخلاق اسلامی، ج 1، ص 324).
از آنچه تاکنون متذکر شده ایم بر می آید که غیرت در درجه اول ریشه در طبیعت و فطرت آدمی دارد و انسان، غیور آفرینش شده است و درجه دوم این صفت برآیند ملکات اخلاقی بزرگی همچون شجاعت، کرامت و نیرومندی نفس است و مایه اصلی مردانگی در مردان.
انواع غیرت عبارت است از: غیرت در دین، غیرت در ناموس، غیرت در اولاد، غیرت در اموال، غیرت نسبت به سرزمین.
در نتیجه، غیرت به سه نوع: دینی، ناموسی و ملّی تقسیم می شود.
الف ـ غیرت دینی
منظور از غیرت دینی، این است که انسان مسلمان نسبت به کیان اسلام و آنچه بدان مربوط می شود حسّاس باشد، با تمام توان در اثبات و اجرای آن بکوشد و از کوچکترین خدشه و تعرّضی نسبت به آن جلوگیری کند. بر این اساس، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر، سفارش به حق و صبر، تعلیم و تعلم و… می تواند در راستای غیرت دینی قرار گیرد، چرا که هر یک از موارد یاد شده از یکسو، در تحکیم احکام اسلام مؤثر است و از سوی دیگر، با ضدّ آن سرستیز دارد.
قرآن مجید با لحن تحریک آمیزی از مسلمانان می خواهد که ضمن تقویت غیرت دینی خویش در موارد لزوم، آن را به کار گیرند و از اسلام و مسلمانان بی یاور دفاع کنند:
«وَ ما لَکُمْ لا تُقاتِلوُنَ فی سَبیلِ اللهِ وَ الْمُستَضْعَفینَ مِنَ الرِّجالِ و النِساءِ وَ الْوِلْدانِ»(نساء / سوره۴، آیه ۷۵. )
شما را چه شده که در راه خدا و مردان و زنان و کودکان مستضعف نمی جنگید؟
پیام این آیه نشانگر آن است که جنگیدن در راه خدا و تلاش در رهاسازی مستضعفان خواستِ خدا و لازمه مسلمانی است که اگر انجام نپذیرد، دور از انتظار و مورد اعتراض خدا قرار می گیرد.
امیرمؤمنان ـ علیه السلام ـ نیز غیرت را عین دیانت دانسته، فرمود:
«غَیْرَهُ الرَّجُلِ ایمانٌ» ( شرح غررالحکم، ج ۴، ص ۳۷۷.)
غیرت مرد (عین) ایمان است.
همه غزوه ها و سریه های پیامبر ـ صلی الله علیه و آله ـ جنگ های سه گانه امیرمؤمنان ـ علیه السلام ـ مبارزه و صلح تحمیلی امام مجتبی ـ علیه السلام ـ و حماسه جاوید عاشورا و مبارزات بی امان پیشوایان معصوم ـ علیهم السّلام ـ و علمای دردآشنا در طول تاریخ، جملگی رنگ «غیرت دینی» دارد، خداوند می فرماید حتی پیامبر ـ صلی الله علیه و آله ـ از اینکه مردم ایمان نمی آورند، نزدیک بود هلاک شود.
«لَعَلَّکباخِعٌ نَفْسَکاَلّا یَکُونوُا مُؤْمِنینَ» (شعرا / سوره۲۶، آیه ۳. )
گویا از اینکه ایمان نمی آورند. می خواهی جانت را از دست بدهی!
امام علی ـ علیه السلام ـ از این که مسلمانان نسبت به اجرای احکام اسلام و جهاد در راه خدا، بی تفاوتی نشان می دادند، دلش چرکین بود و از خدا مرگ طلب کرد.
«… قاتَلَکُم اللهُ لَقَد مَلَاتُم قَلْبی قَیحاً وَ شَحَنْتُم صَدری غَیظاً…» ( نهجالبلاغه، خطبه ۲۷، ص ۹۶.)
خدا مرگتان دهد که دلم را چرکین کردید و سینه ام را از خشم آکندید!
ب ـ غیرت ناموسی
حمایت و حفاظت از ناموس، ارتباطی تنگاتنگ با شرف و مردانگی شخص مسلمان دارد و اسلام با تأکید از او خواسته که از ناموس خود و هم کیشانش در برابر هر گونه گزند داخلی و خارجی به شدت دفاع کند و کمترین مسامحه ای از خود بروز ندهد، حتی روایت شده که:
«اگر کسی ببیند که مرد بیگانه ای با همسرش نزدیکی می کند، می تواند هر دو را بکشد»(وسائل الشیعه، ج ۲۸، ص ۱۴۹. )
فتوا ی امام راحل (قدس سرّه) نیز چنین است:
اگر به ناموس کسی ـ خواه همسرش باشد یا دیگران ـ به قصد تجاوز حمله شود، واجب است به هر وسیله ممکن آن را دفع کند گرچه به کشتن مهاجم بیانجامد، بلکه اگر قصد آبروریزی به کمتر از تجاوز هم داشته باشد، به ظاهر حکمش همین است.» (تحریر الوسیله، امام خمینی، ج ۱، ص ۸۷.)
همچنین، مسلمانان وظیفه دارند که در میان خود ـ در روابط اجتماعی و خانوادگی ـ عفت شخصی و عمومی را رعایت کنند. زنان با حجاب کامل اسلامی و رعایت شؤون اجتماعی، از هر گونه خودنمایی و تحریک مردان امتناع ورزند و مردان نیز با متانت و حفظ امانت نسبت به پاکدامنی خود و دیگران همت گمارند. نیز ناموس خویش را از رفت و آمدهای غیرضروری، پوشیدن لباسهای جلف و زننده، هر گونه خودآرایی در اجتماع، سخن گفتن و روبرو شدن با نامحرم و… باز دارند تا زمینه های ناامنی ناموسی محو شده، جای خود را به امنیت و عفت بدهد.
ج ـ غیرت ملی
مراد از «غیرت ملّی» احساس مسؤولیت در برابر تمامیت ارضی کشور اسلامی و دلسوزی و حمایت از مسلمانان و عزت و شرف آنان است که به شکلی با «غیرت دینی» و «غیرت ناموسی» نیز پیوند دارد.
ناگفته مشخص است که «ملّی گرایی» به معنای امروزی از نظر اسلام محکوم و نامعقول است؛ ولی وطن دوستی و مشارکت در دفاع از میهن و هم میهنان مسأله ای است که با سرشت انسانی عجین و از سوی اسلام نیز به رسمیت شناخته شده است و روایت زیر گواه آن می باشد:
«حُبُّ الْوَطَنِ مِنَ الْایمانِ»( سفینه البحار، قمی، ج ۱۰،ص ۳۷۵،)
وطن دوستی از ایمان است.
پس از جنگ صفین و فتنه حکمیت، نیروهای معاویه یک سلسله عملیات ایذایی در نوار مرزی و شهرهای تحت فرمان امیرمؤمنان ـ علیه السلام ـ انجام داند، آن حضرت از چنین جسارتی بسیار دلگیر شد و با جدّیت از نیروهای خویش خواست که به این حملات پاسخ دهند و پس از آنکه شنید ضحاکبن قیس به زائران خانه خدا حمله کرده و اموالشان را به غارت برده است، به مردم فرمود:
«… لایُدرَکالْحَقُّ الّا بِالْجِدّ اَیَّ دارٍ بَعْدَ دارِکُمْ تَمْنَعُونَ وَ مَع اَیّ اِمام بَعْدی تُقاتِلُونَ» (نهجالبلاغه، خطبه ۲۹، ص ۱۰۳.)
حق، جز در سایه تلاش و کوشش به دست نمی آید، پس از (تصرف و غارت) این میهن از چه دیاری دفاع خواهید کرد و بعد از من، همراه کدام پیشوا خواهید جنگید؟
امام خمینی (قدس سرّه) در این باره چنین فتوا داده است:
«اگر دشمنی به کشور اسلامی یا مرزهای آن حمله کند و اسلام و جامعه اسلامی مورد خطر قرارگیرد، بر مسلمانان واجب است که به هر وسیله ممکن و با بذل جان و مال از آن دفاع کنند.»( تحریرالوسیله، ج ۱، ص ۴۸۵)
درانتها خدمت شما عرض نماییم که در صورت اطلاع واگاهی از عشق این شهدا به خانواده خود و همچنین رضایتمندی و افتخارات همسران و فرزندان شهدای مدافع حرم میتوانید سلسله برنامه هایی که از رسانه ملی پخش میشود ملاحظه فرمایید.بطورنمونه مستند «ملازمان حرم» به گفت وگو با همسران شهدای مدافع حرم اهل بیت(ع) اختصاص دارد؛ دکتر پیرانی همسر شهید رضایی نژاد اجرای این گفت وگوها را بر عهده دارد و در هر قسمت به سراغ همسر یکی از شهدا می رود. این برنامه پنجشنبه شبها ساعت21 وتکراران جمعه ها ساعت 10:30 و14:30 ویکشنبه ها ساعت22از شبکه افق پخش میگردد.
اطلاعات بیشتر:
عاشقانههای یک همسر شهید مدافع حرم: از وصیتنامه
http://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/01/19/1041791/عاشقانه-های-یک-همسر-شهید-مدافع-حرم-از-وصیت-نامه-پیش-از-شهادت-تا-آخرین-غروب-عاشقی
همسر اولین شهید مدافع حرم: هنوز با «محرم ترک» زندگی میکن
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/532592/همسر-اولین-شهید-مدافع-حرم-هنوز-با-محرم-ترک-زندگی-میکنم
شهید مدافع حرم «امین کریمی چنبلو» به روایت همسر/2 من خوش تیپم!/با …
www.farsnews.com/newstext.php?nn=13941015000583
وداع جانسوز شهید مدافع حرم با فرزندانش از پشت بی سیم
http://www.yjc.ir/fa/news/5593328/وداع-جانسوز-شهید-مدافع-حرم-با-فرزندانش-از-پشت-بی-سیم-صوت
نامه فرزند شهید حرم برای پدرش
http://www.seratnews.ir/fa/news/299025/نامه-فرزند-شهید-حرم-برای-پدرش-عکس