خانه » همه » مذهبی » شک در دین

شک در دین


شک در دین

۱۳۹۴/۰۲/۱۴


۵۴۶ بازدید

باسلام و خسته نباشید…من دختری ۲۳ساله میباشم ک دچار شک در مورد وجود خداوند ودروغ بودن قران شده ام و همیشه به هر بهانه کوچکی در مورد خدا ب وجودش شک میکنم و افکار خاصی به ذهنم می اید..همش به این فکر میکنم ک چون از بچگی ب ما گفتن خدا خدا واسه همینه ک ما فک میکنیم خدا وجود داره..اصلا چرا نمازمون عربیه و…صدها سوال اینچنینی…من دوست ندارم تو این دوگانگی قرار بگیرم دوست دارم اگه یه مسلمون میشم یه مسلمونی بشم ک تزلزلی تو من نباشه و اگه خدایی هم وجود نداره چرا من نماز میخونم….لطفا راهنماییم کنین…فکر کنین ک دارین واسه ادمی ک هیچ تصور ذهنی از خدا نداره رو بهش خدارو اثبات کنین…بعضی وقتها قصه حضرت ادم و حوا و سایر قصه مسخره بنظرم و میاد و تخیلی … بعضی کارهابرام نامفهوم به نظر میرسه و احساس میکنم ک داریم اشتباهات دین رو یه جوری توجیه میکنیم مثلا وقتی یکی از اییمه با وجود معصوم بودن داره استغفار میکنه زود میگیم ک داره واسه مایاد میده درحالی ک به نظر من یه نوع توجیه و دلیلی بر اینکه دین اسلام یه دین مثل سایر ادیان ک وجود نداره و چون ماتو مملکت اسلامی زندگی میکنیم کسی حقیقت رو به ما نمیگه…لطفا نگین کافرشدم ایناسوالاتی هستن ک توذهن اکثر جوونا هست و ترس از سوال کردن اونو دارن..مثلا وقتی تو قران چند جمله تکرار شده و بعدش مفسرا میگن ک این به خاطر تاکیده یا مثلا این ایه واسه تفسیر یه ایه دیگه اومده میگن ک دارن توجیه میکنن……..راستش من حجابم رو خوب رعایت میکنم و حتی نماز وقران میخونم ولی میخوام ک من بعد اگه قراره مسلمون بشم یه مسلمون حرفه ای بشم نه یه مسلمون شناسنامه ای… .

جوانان، نسبت به مسائل مختلف از جمله اعتقادات و باورهاى دینى خود دچار شک و تردید مى شوند و درصدد پیدا کردن دلایل منطقى و پشتوانه قابل قبولى براى آنها هستند. آنان مى خواهند نظام فکرى و اعتقادى خود را تجدید بنا کنند و به آن استحکام بیشترى بخشند. از آن جا که گاهى گمان مى کنند، باورهاى دینى شان مبتنى بر تقلید است، تصمیم به اصلاح آن مى گیرند. ازاین رو سعى مى کنند با بررسى، تحقیق و موشکافى درباره آنها، به ثبات فکرى دست یابند گرچه فطرت و سرشت پاک، آنان را به اصول کلى اعتقادى و اخلاقى و باورهاى دینى سوق مى دهد ولى گاهى دچار شک و شبهه مى شوند. چنین تردیدهایى- که فرد را به تحقیق و کنکاش وامى دارد و سپس او را از مرحله شک به مرحله یقین و علم مى رساند- خوب و پسندیده است ولى به شرط آن که به محض ایجاد شک و شبهه، شخص به دنبال پاسخ و حل آن باشد، و با یافتن جواب قانع کننده اى، در حالت تردید باقى نماند زیرا شک توقفگاه خوبى نیست. اما اگر آغازگر حرکت باشد، نیکو و شایسته است. بنابراین اگر شک و تردیدهاییاز این قبیل نگران کننده نیست. ولى باید با مطالعه درباره آنها و پرسیدن از اساتید و کارشناسان، جنبه اعتقادى و فکرى خود را تقویت نمود. و با عمل کردن به دستورات دینى (مثل نماز و عبادات دیگر) و پاى بندى بیشتر به آن، ایمان خود را تقویت کرد. اما اگر شک و تردیدها وسواس گونه شدو بدون اختیار و به طور مکرر، موضوع و مطالبى به ذهنتان خطور کند و شخص قادر به قطع آن نباشد و او را از فکر کردن درباره چیزهاى دیگر باز مى دارد، اختلالى است که باید درمان شود و اصطلاحاً به آن «وسواس فکرى» گویند. در ذهن مبتلایان به آن، افکارى بیهوده، شرم آور یا وحشتناکى به وجود مى آید و در یک چرخه اى بى پایان، آن را به طور مرتب تکرار مى کنند. در هر صورت برای رفع این شکها و به دست آوردن یقین سه راه پیشنهاد مى شود:1) یافتن یک شخص متخصصّ در امور اعتقادى حتماً باید متخصص باشد نه صرفاً مطلع و تماس مداوم داشتن با وى به مدّت طولانى. اگر چنین موردى را در محلّ زندگى یا تحصیل خود بیابید بهترین گزینه خواهد.2) مطالعه کتب اعتقادى معتبر، نظیر مجموعه آثار شهید مطهرى. این راه، افزون بر رفع بسیارى از مشکلات اعتقادى، ثمرات بسیار زیادى نیز در پى خواهد داشت، براى مثال اگر حضرت عالى تنها موفق به مطالعه جلد اوّل یا دوم مجومه آثار شهید مطهرى شوید، در مباحث اعتقادى، خود را بسیار تواناتر و سرآمدتر از همسالان خود خواهید یافت که پیامد مثبت آن پدید آمدن حسّ خودباورى، خودشکوفایى و علاقه به مطالعه و تحقیق و… است. البته باید توجه داشت که در خواندن کتب غیر درسى اصرارى بر فهم کامل مطالب کتاب نیست. لذا نباید در مطالعه غیر درسى دچار وسواس شد. خواندن چندین کتاب غیر درسى در یک موضوع یا چند موضوع، معمولاً پرثمرتر از خواندن چندباره ى یک کتاب است. آنچه در این باره لازم است جدّى گرفته شود مستمرّ بودن مطالعه است نه دقّت زیاد چون در اثر کثرت مطالعه، قدرت حفظ و درک مطالب نیز خود بخود بالا خواهد رفت. کسى که در پى حقیقت است باید مدّت قابل توجّهى را به مطالعه اختصاص دهد و با برنامه ریزى معقول و به دور از افراط خود را ملزم به مطالعه کتب مفید بکند.
3) در کنار مطالعه، روشن کردن سؤالت جزئی و خاص و ارتباط با افراد متخصص و یا ماکزی مثل مرکز مشاوره نهاد نمایندگى ولى فقیه در دانشگاهها، جهت حل مورد به مورد شبهات و اشکالات
این نحوه عمل و مطالعه در عین اینکه بسیارى مجهولات را حلّ مى کند سوالات جدیدى نیز پدید مى آورد، که در پى جواب آنها بودن باعث رشد و تکامل آدمى خواهد بود.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد