خانه » همه » مذهبی » عصبانیت همسر

عصبانیت همسر


عصبانیت همسر

۱۳۹۶/۱۲/۲۱


۷۱۱ بازدید

شوهرم خیلی اخلاق تندی دارد و زود عصبانی می شود، لذا محبتم نسبت به ایشان هر روز کمتر می شود. لطفاً کمکم کنید تا بتوانم چاره ای بکنم آخه زندگیم را خیلی دوست دارم و نمی خام اینجوری ادامه پیدا کنه.

قبل از هر چیز شایسته است به این نکته اشاره نماییم که هیچ یک از رفتارهای انسان بدون علّت نیست و تنها با شناخت صحیح دلایل هر رفتار است که می توان از بروز و ظهور آن با خبر شده و با بررسی علل آن برای حلّش اقدام کرد.

چه بسا تجارب همسرتان از دوران قبل از ازدواج در منزل پدری، مشاهداتی که از نحوه برخورد پدر و مادر خود داشته و نوع رابطه والدینش با خودش و بقیه فرزندان، کمبودها و تنگناهایی که وجود داشته و یا دارد و… در شخصیت وی تأثیر گذاشته باشد که در هر صورت رابطه شما و وی، دارای ظرفیتی است که می توان امیدوار بود از طریق راهکارهایی که در ادامه بدان اشاره خواهد شد، بتوانید در بهتر شدن اخلاق وی اقدامات مؤثری انجام دهید. سعی نمایید:

1. با صبر و تحمّل و به کار گرفتن روش های مناسب سعی در اصلاح وضعیت موجود داشته باشید. سه گروه از زنانند که خداوند عذاب قبر را از آنان برطرف کرده و با فاطمه زهرا (علیهاالسلام) در قیامت محشور خواهند شد؛ یکی از آن سه گروه زنانی هستند که بر بداخلاقی همسرشان صبر می کنند.[ «ثَلَاثٌ مِنَ النِّسَاءِ یَرْفَعُ اللَّهُ عَنْهُنَّ عَذَابَ الْقَبْرِ وَ یَکُونُ مَحْشَرُهُنَّ مَعَ فَاطِمَةَ بِنْتِ مُحَمَّدٍ (صلی الله علیه و آله) امْرَأَةٌ صَبَرَتْ عَلَی غَیْرَةِ زَوْجِهَا وَ امْرَأَةٌ صَبَرَتْ عَلَی سُوءِ خُلُقِ زَوْجِهَا؛ وسائل الشیعه، ج 21، ص 285.]

2. با شناخت بیشتر از روحیات، احساس ها، ویژگی ها، توانایی ها، عدم توانایی ها، نقاط مثبت و نقاط منفی همسر خود بزرگترین گام را به سوی روابطی بهتر و صمیمانه تر با او بردارید.

3. خوبی های همسرتان را برای خود برجسته نمایید؛ زیرا از این طریق انگیزه شما برای تحمّل بدخلقی های او بیشتر خواهد شد. در حقیقت با تفکّر روی خوبی های وی آستانه تحمّلتان در برابر رفتار ناصحیح وی بالا می رود.

4. از طرح موضوعاتی که باعث عصبانیت وی می شود، اجتناب نموده و در عوض سعی کنید راه هایی برای درک و حمایت او بیابید.

5. در هنگام عصبانیت به او تذکّر ندهید؛ زیرا وی در هنگام عصبانیت نمی تواند منطقی فکر کرده و تذکّر شما را تحلیل نمایید.

امیرالمؤمنین علی (علیه السلام)در این زمینه می فرمایند: «شدّت خشم، نحوه سخن گفتن را تغییر داده، ریشه برهان و دلیل را قطع نموده و فهم را از هم می گسلد».[ «شِدَّةُ الْغَضَبِ تُغَیِّرُ الْمَنْطِقَ وَ تَقْطَعُ مَادَّةَ الْحُجَّةِ وَ تُفَرِّقُ الْفَهْمَ؛ بحارالأنوار، ج 68، ص 428.]

6. آرامش خود را حفظ نموده و از مقابله به مثل بپرهیزید؛ زیرا انسان عصبانی آتشدانی برافروخته است که عصبانیت شما می تواند آتش غضب وی را فروزانتر سازد؛ بنابراین شجاعت خود را با خویشتن داری از خشم ثابت نمایید.[ الإمامُ عَلِیٌّ (علیه السلام): الصَّبرُ عَنِ الشَّهوَةِ عِفَّةٌ، و عَنِ الغَضَبِ نَجدَةٌ؛ میزان الحکمه، ص 444.]

7. شنونده خوبی برای همسرتان باشید. علّت عصبانیت بسیاری از افراد عموماً آن است که احساس می کنند اطرافیان، احساسات و صحبت های آنها را درک نمی کنند و یا جدی نمی گیرند؛ بنابراین نشان دهید که شنونده خوبی برای صحبت های همسرتان هستید. به عنوان نمونه در هنگام گفت و گو با وی تماس چشمی برقرار کرده و به چشم های او نگاه کنید. با تکان دادن سر نشان دهید که متوجه گفتار او هستید و حتّی بعضی کلمات او را تکرار کنید تا متوجه شود که به او توجّه دارید.

8. به او محبّت کنید؛ زیرا برقراری رابطه محبّت آمیز با چنین همسرانی تا حدّ زیادی از عصبانیت آنان پیشگیری می کند.

9. عزّت نفس خود را حفظ کنید. زندگی با همسری که همیشه عصبانی است، با فریاد شما را صدا می زند، زود تحریک می شود و… ممکن است خود کارآمدی شما را زیر سؤال ببرد؛ بنابراین لازم است تکنیک های حفظ آرامش و استرس را بیاموزید.

10. عصبانیت تنها یک مشکل اخلاقی نیست؛ زیرا گاهی یک بیماری جسمانی مثل پرکاری یا کمکاری تیروئید یا کمبود برخی ویتامین ها عامل عصبانیت فرد است که با درمان جسمانی، درمان روحی نیز حاصل می شود.

11. عصبانیت یک احساس پیچیده است؛ بنابراین در مواردی که عصبانیت های مکرر موجب اذیت و آزار اطرافیان می شود و نمی توان علّت واقعی آن را بررسی کرد و یا اینکه علّت عصبانیت از حادثه ای است که مدت ها قبل اتفاق افتاده صحبت با یک مشاور مفید است؛ زیرا انسان را سریع تر به نتیجه نزدیک می سازد.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد