خانه » همه » مذهبی » محاکمه عاملان حمله به کوی دانشگاه

محاکمه عاملان حمله به کوی دانشگاه


محاکمه عاملان حمله به کوی دانشگاه

۱۳۹۵/۰۲/۱۳


۱۴۶۷ بازدید

چرا عاملان حمله به کوی دانشگاه محاکمه نشدند؟

پیرامون حوادث اتفاق افتاده در کوی دانشگاه در سالهای 78 و 88 و نتیجه بررسی های صورت گرفته در این زمینه گفتنی است: حوادث تلخ سالهای 78 و 88 حوادثی به معنای واقعی کلمه فتنه گون بودند که در آن متاسفانه راست و دروغ ، حق و باطل و … همه در هم آمیخته و جلوه های یک فتنه واقعی را به نمایش گذاشته بود و تحلیل دقیق این قضایا تنها در زمانی امکان پذیر خواهد بود که به قول مقام معظم رهبری غبار فتنه ها فرو بنشیند. در این قضایا متاسفانه شاهد افراط ها و تفریط های فراوانی بودیم که با کمال تاسف، ضرباتی که توسط افراطیون هر دو طرف وارد می شد بر پیکر نظام جمهوری اسلامی وارد می شد . چه آنان که در صف فتنه گران با اقدامات ضد انقلابی خود در صدد ضربه زدن مستقیم به نظام اسلامی بودند و چه کسانی که در صف مقابل قصد دفاع از نظام اسلامی را داشتند اما با اقدامات غیر معقول خود ناخواسته به تخریب وجهه نظام پرداخته و در عمل در مسیر فتنه گران حرکت کردند . با این تفاوت که در صف ضد انقلاب و فتنه گران ، آنان تمام قد در برابر تمامی اقدامات افراط جویانه یاران و هواران خود به دفاع ایستادند و در مواردی نیز که اقدامی به هیچ وجه قابل دفاع نبود سکوت محض اختیار کردند تا مبادا بدنه فتنه از دست آنان ناراحت گردد . اما در این سو ، رهبران نظام که اعتقادی به حرکت های افراطی نداشتند در عین مقابله با تهاجمات فتنه گران ، به اقدامات خودی هایی که به نام دفاع از ولایت و انقلاب به خودسری ها و افراط هایی دست زده بودند واکنش نشان داده و ضمن ابراز مخالفت خود با این قبیل اقدامات خواستار رسیدگی به این قبیل اقدامات می شدند .
مقام معظم رهبری به دنبال حمله به کوی دانشگاه تهران در سخنانی در جمع دانشجویان و اقشار مختلف مردم چنین فرمودند: «حرفهاى گفتنى زیاد است؛ اما مطلبى که از نظر من مهمتر از همه است و ذهن مرا مشغول کرده، حمله به خوابگاه جوانان و دانشجویان است. این حادثه تلخ، قلب مرا جریحه‌دار کرد؛ حادثه غیرقابل قبولى در جمهورى اسلامى بود. حمله به منزل و مأوا و مسکنِ جمعى – بخصوص در شب یا در هنگام نماز جماعت – به هیچ وجه در نظام اسلامى قابل قبول نیست. جوانان این کشور – چه دانشجویان و چه غیر دانشجویان – فرزندان من هستند و هرگونه چیزى که براى این مجموعه‌ها مایه اضطراب و ناراحتى و اشتباه در فهم باشد، براى من بسیار سخت و سنگین است. هرکسى بوده، فرق نمى‌کند؛ چه در لباس نیروى انتظامى، چه در غیر آن. مسلماً با کسانى‌که در نظام جمهورى اسلامى تخلّف مى‌کنند، باید برخورد شود؛ اما با کسى که تخلّفى نکرده است؛ کسى‌که در خانه خود در حال استراحت است، آن هم در محیط جوان دانشجویى، کار بسیار خطا و ناروایى است اگر برخورد شود.
این که صد نفر یا دویست نفر از کوى دانشگاه خارج شدند و حرفهایى زدند و شعارهایى دادند، بهانه و مجوّزى نمى‌شود براى این‌که کسانى، در هر لباس و با هر نامى، وارد آن محیط شوند و کارهاى ناروایى انجام دهند؛ بخصوص وقتى که نام مقدّس نیروى انتظامى در میان مى‌آید، عملى که موجب شود نیروى انتظامى بدنام گردد، قضیه را سخت‌تر مى‌کند. شما مى‌دانید که امروز نیروى انتظامى در اطراف کشور، در جاده‌ها، در مرزها، در برخورد با اشرار، چه جانفشانیهایى مى‌کند و چه زحماتى مى‌کشد. چقدر از اینها براى حفظ امنیت ما، جان خود را از دست مى‌دهند. با این حال، به‌وسیله چند نفر عملى انجام شود که چهره این خدمتگزاران در نظر بعضى تیره گردد؛ آیا این انصاف است؟! یا آن طورى که نقل کرده‌اند، بعضى با آوردن نام مقدّس «یا حسین» و «یا زهرا» وارد اتاق دانشجوى بسیجى یا دانشجوى جانباز شوند و او را از خواب بپرانند، یا آن‌طور حوادثى را به‌وجود آورند؛ آیا این درست است؟! اینها قلب را مى‌فشارد. این همه جوان مؤمن، عاشقان امام حسین، عاشقان فاطمه زهرا، در همه جاى کشور، در خدمت اسلام، در خدمت کشور، در طول دوران دفاع مقدّس، در هر خطرى که این کشور را تهدید کند، سینه سپر مى‌کنند و وارد مى‌شوند؛ اما بعد کسانى با استفاده از این نامها حوادثى را به‌وجود آورند. براى من، حادثه خیلى تلخى بود. البته من تأکید کردم که اطراف این حادثه تحقیق شود و بروند حادثه را درست بسنجند. قرار شد رئیس جمهور محترم و مسؤولان، هیأت تحقیقى را تعیین کنند؛ من هم ممکن است خودم کسى را در این هیأت بگذارم…. این‌گونه حرکاتى که ملاحظه شد کسانى به دانشگاه حمله کنند، ناشى از بى‌انضباطى است؛ با هر نامى انجام گیرد، غلط و محکوم است. اگر با نام دفاع از دین هم انجام گیرد، غلط است؛ اگر با نام دفاع از ولایت هم انجام گیرد، غلط است. مگر من بارها نگفته‌ام در اجتماعات کسانى که مخالفند، هیچ کس نباید رفتار خشونت‌آمیز داشته باشد؛ چون این، دشمن را خوشحال مى‌کند. »( http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=2959 )
ایشان همچنین به دنبال حوادث تلخ فتنه 88 و برخی اقدامات غلط از جمله حمله مجدد به کوی دانشگاه تهران مجددا واکنش نشان داده و در نماز جمعه تاریخی 29 خرداد در کنار حوادث تلخی که توسط فتنه گران رقم زده می شد اشاره ای هم به موضوع حمله به کوی دانشگاه نموده و این قضیه را هم محکوم کرده و فرمودند : « انسان دلش خون میشود از بعضى از این قضایا؛ بروند توى کوى دانشگاه، جوانها را، دانشجوها را – آن هم دانشجوهاى مؤمن و حزب‌اللهى را، نه آن شلوغ‌کن‌ها را – مورد تهاجم قرار بدهند، آنوقت شعار رهبرى هم بدهند! دل انسان خون میشود از این حوادث. »( http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=7190 )
اما از همه اینها جالب تر این بود که در هر دو مورد مقام معظم رهبری خواستار رسیدگی به پرونده ها شدند که در هر دو مورد هم به این پرونده ها رسیدگی و حکم نیز صادر شد که آخرین مورد آن مربوط به حمله به کوی دانشگاه تهران بود که طبق سخنان حجت الاسلام محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه، حکم متهمان پرونده صادر شده است. بر این اساس سخنگوی قوه قضائیه با اعلام اینکه حکم متهمان کوی دانشگاه صادر شده گفت: ‌40 نفر از این متهمان به حبس، جزای نقدی و پرداخت خسارت وارده محکوم شده اند. پرونده کوی دانشگاه و ساختمان سبحان در دادگاه بررسی و حکم برای متهمان صادر شد. این پرونده 50 متهم داشت که 40 نفر آنان به حبس، جزای نقدی و پرداخت خسارت وارده محکوم شدند. محسنی اژه‌ای با بیان اینکه این پرونده به دلیل وسعت شاکیان و خسارت وارده بسیار سنگین بود، گفت: برخی از شاکیان از شکایت خود صرفنظر کردند. همچنین شناسایی برخی از متهمان به دلیل آنکه صورت خود را پوشانده بودند مشکل بود. برخی از این متهمان از خارج دانشگاه وارد کوی شده بودند و برخی در داخل دانشگاه اقدامات مجرمانه داشتند.(بسیاری از سایت ها و خبرگزاری ها ، تاریخ 19 اردیبهشت 1390)
بنابر این در جریان حوادث تلخ فتنه 78 و 88 ، خود نظام اصلی ترین مدعی بر علیه کسانی بود که به اقدامات خلاف قانون و یا افراطی حتی به نام انقلاب و بسیج دست زده بودند و به همین دلیل به رسیدگی در این زمینه پرداخته و در هر موردنیز حکم مقتضی صادر شده است .
اما در این میان تذکر یک نکته بسیار ضروری است و آن اینکه هم نظام جمهوری اسلامی و هم بسیج، در این حوادث واقعا مظلوم واقع شدند. نظام جمهوری اسلامی که از سویی ناجوانمردانه آماج تیر انواع فتنه ها از جانب دشمنان قسم خورده و نیز دوستان ساده دل فریب خورده قرار گرفته بود و از سویی بسیج که بیشترین تهمت ها را از سوی دشمنان و حتی خودی ها متحمل شد در حالی که در همین قضایا خسارتهای فراوانی در راه تامین امنیت مردم بر جای گذاشت به گونه ای که افرادی همچون امیر حسام ذوالعلی، حسین غلام کبیری و چندین شهید دیگر را تقدیم نمود.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد