طلسمات

خانه » همه » مذهبی » مشکلات زندگی، حل مساله

مشکلات زندگی، حل مساله


مشکلات زندگی، حل مساله

۱۳۹۵/۰۴/۱۲


۴۵۱ بازدید

سلامچرا بعضی مثل من مشکلات زندگی شون پیچیده تر ه یا من اینطور فکر میکنم ؟من تقریبا از دوازده سالگی شاهد جدال و دعوای والدینم بودم و سال به سال که بزرگتر میشدم جدال و دعواشون حادتر شده و این روی اعصاب و روانم , روابط اجتماعی و خانوادگیم , در تحصیلاتم تاثیر داشته.حالا که این مشکل به نسبه حل شده ،مشکل دیگه ای برام پیش اومده و اون بیماری لاعلاج مادرم ه ، من باید از مادرم که توی بستر ه نگهداری کنم برای همین از درس و فعالیت اجتماعی و روابط بیرون از خانواده ، رفتن به تفریح و… باز موندم. مادرم هم بخاطر بیماریش شبها ناله و فریاد میکنه که همین مسئله باعث فشار عصبی روی من شده.من ارزو داشتم خانه و خانوادم محلی برای آرامشم باشند اما هیچ وقت اینطور نبوده . برای همین دلبستگی ای به خانوادم ندارم و دوست دارم ازشون دور باشم تا بلکه تحت فشار روحی قرار نگیرم.وقتی بعضی دوستام رو میبینم که فعالیت اجتماعی دارن و خواسته هاشون مثل من کوچیک نیست ، حسرت شون رو میخورم . اینکه ایکاش من محیط خانواده ی ارومی میداشتم تا میتونستم بلندتر فکر کنم و آرزو کنم .تا میتونستم کارهای بزرگتری میکردم نه اینکه تمام دغدغم زندگی فردی م باشه.

پرسشگر گرامی ابتدا از اعتماد شما به این مجموعه تشکر می¬کنم و متأسفم که می¬بینم اتفاق ناگواری در زندگی شما افتاده و شما را اینگونه ناراحت کرده است. امیدواریم که بتوانید در مقابل مشکلات همچون کوه، استوار بمانید و زندگی را خود بسازید و لحظات شادی را برای زندگی خود رقم بزنید. قطعا لحظات سختی را پشت سر گذاشه اید، لحظاتی که حتی تحمل یک ثانیه از آن برای امثال من غیر ممکن است.

ای چـــرخ فلک خـــرابی از کینه تــــوست

بیـــدادگـــری شیــوه دیــرینه تـــــــــــوست

پرسشگرگرامی واقعیت های زندگی بر اساس خواست و توقعات ما اتفاق نمی افتد.نباید انتظار داشته باشید که واقعیت های زندگی بر اساس توقعات ما محقق شود، آنچه انسان های موفق و غیر موفق ر ااز هم جدا می کند کم بودن اتفاقات منفی و ناگوار در زندگی آنان نیست بلکه نوع واکنش آنان است. باید نوع نگرش خود را به این اتفاقات تغییر دهید باید به چالش های زندگی خود به عنوان فرصت نگاه کنید فرصتی که به شما این امکان را می دهد که زمینه رشد شما ر افراهم می کند، در این صورت به جای اینکه از مشکلات خسته شوید از مشکلات استقبال می کنید.

انسان ها در برخورد با مشکلات زندگی دو نوع واکنش از خود نشان می دهند؛ الف) واکنش منفعلانه ب ) واکنش فعال .

انسان در برخورد فعال به مقایسه معقول و منطقى، بین خواسته ها و توانمندى ها و شکست ها و پیروزى ها مى پردازد. توقع از خویش را با واقعیات و توانایى هاى فردى و شرایط محیطى و اجتماعى، تنظیم مى کند و با جدّیت، نشاط و روحیه بالا، به فعالیت و تلاش مى پردازد. با توجه به این مطالب برای فائق آمدن بر مشکلات به جای یأس و ناامیدی و افکار غلط باید با توکل بر خدا و بدون ناامیدی و در عین حال به دور از عجله و شتاب و بی‌برنامه‌گی، اقدام کرد. اگر کمی درست دقت کنید یقینا می‌توانید راه‌هایی برای جبران تدریجی شکست وناکامی که با آن مواجه شده‌اید بیابید. شما هم می توانید بر مشکل خود غلبه کنید، به شرط اینکه عاقلانه با مشکل خود برخورد کنید.

پرسشگرگرامی افراد در برخورد با مشکلات زندگی به دو دسته تقسیم می شوند: الف)افراد مساله محور ب)افراد هیجان محور. افراد مساله محور تنها به مشکل و راه های پیش روی خود نگاه می کنند ولی افراد هیجان محور به جای حل مساله، هیجانی می شوند. این افراد بیش از اینکه بتوانند مشکل را حل کنند، مشکل آنان را به باز می گیرد. شما هم برای اینکه در کار خود موفق باشید، نباید حت تاثیر عواطف و احساسات خود قرار بگیرید. باید در برخورد با مشکل خود فعالانه رفتار کنید.انسان در برخورد فعال به مقایسه معقول و منطقى، بین خواسته ها و توانمندى ها و شکست ها و پیروزى ها مى پردازد. توقع از خویش را با واقعیات و توانایى هاى فردى و شرایط محیطى و اجتماعى، تنظیم مى کند و با جدّیت، نشاط و روحیه بالا، به فعالیت و تلاش مى پردازد. با توجه به این مطالب برای فائق آمدن بر مشکلات به جای یأس و ناامیدی و افکار غلط باید با توکل بر خدا و بدون ناامیدی و در عین حال به دور از عجله و شتاب و بی‌برنامه‌گی، اقدام کرد. نباید گرفتار هیجانات منفی خود شوید و تلاش کنید بر احساسات خود غلبه کنید و با دیدی منطقی به بررسی مشکل خود بپردازید.باید مشکل خود را تنها یک مشکل قابل حل بدانید نه اینکه ان را یک چالش غیر قابل حل قلمداد کنید.

برای اینکه بتوانید بر این مشکل غلبه کنید لازم است تا با درایت و بدون اینکه دچار احساسات شوید، موضوع مورد نظر را بررسی کنید و برای آن راه حلی پیدا کنید. برای این کار:

-مشکل خود را به صورت روشن و واضح بر روی کاغذی بنویسید.

-تمام راه حل هایی که به نظرتان می آید را بنوسید. در این مرحله حتی راه حل هایی که غیر منطقی و غیر قابل اجرا است را یاد داشت می کنید و تمام راه حل هایی که به ذهن می آید را یاد داشت می کنید.

-از بین راه حل هایی که در مرحله قبل یاد داشت کردید، راه حل هایی را که قابلیت اجرا را دارند را انتخاب می کنید و با تمام وجود سعی می کنید آن راه حل را به کار گیرید.

– در این مرحله کارایی راه حل هایی که به کار برده اید را بررسی می کنید و چنانچه راه حلی کارایی کمی داشت، آن را حذف می کنید.

پرسشگر گرامی با به کار بردن این تکنیک می توانید مشکل خود را به صورت کامل شناسایی کنید و راه حل های آن را به دست آورید.

پرسشگر گرامی لطفا با دقت راهکارهایی را که برای حل مشکلتان به نظر می رسد را بررسی کنید و این راه کارها را در نامه بعدی با ما در یمان گذارید تا شما را راهنمایی کنیم .

موفق باشید

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد