به گزارش «تابناک»؛ احمد وحیدی در حاشیه جلسه ستاد فرماندهی عملیات پاسخ به بحران حادثه ساختمان متروپل، در خصوص روند کار به خبرنگاران گفت: تقسیم کار شده است و کارها با شدت، پیرو دستورات مقام معظم رهبری و تاکید ریاست محترم جمهور انجام میشود. بحث اول ما آواربرداری است و بحث دوم خطرزدایی و رسیدگی به خانوادههای داغدار، که الان در این مرحله هستیم و مراحل بعدی بنا به بررسیهای کارشناسان و متخصصان است.
وی افزود: متاسفانه در حادثه متروپل، نه تنها تعلل، بلکه جرم بزرگی اتفاق افتاده است و باید به آن رسیدگی شود. من فکر میکنم دستگاه قضا باید با اشد مجازات با مسببین و کسانی که غفلت کردهاند برخورد کند. مردم هم مطمئن باشند که دستگاه قضا در خصوص کسانی که عامل بروز فاجعه تلخی بودهاند، رسیدگی محکمی خواهد کرد.
پایان بخش سخنان وزیر کشور با خبرنگاران هم، اظهاراتی بود که در این روزها مدام از زبان بسیاری از مسئولان و حتی امدادگران شنیده میشود و به رغم آنکه شب گذشته ندید گرفتن آن به بروز مشکلاتی جدی هم منجر شد، هنوز نیاز به طرح آن احساس میشود؛ موضوعی که وحیدی این گونه بیانش کرد: «از محبت همه مردم آبادان تشکر میکنم و از ایشان میخواهم به محل حادثه نزدیک نشوند.»
به گزارش فارس، در حال حاضر تعداد ماشینآلات سنگین، بیلهای مکانیکی، لودرها و ادوات دیگر در محل ساختمان متروپل افزایش یافته و سرعت آواربرداری بیشتر شده است.
همچنین تعدادی از ساختمانهای اطراف ساختمان متروپل برای افزایش سرعت آواربرداری و دسترسی به بخشهای دیگر، تخریب شدهاند.
رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری تهران گفت: با کشف دو جسد دیگر، تعداد جانباختگان حادثه ریزش ساختمان در آبادان تا به ۲۶ نفر رسید.
به گزارش فارس، قدرت الله محمدی رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری تهران و فرمانده عملیات آواربرداری ساختمان متروپل در خصوص روند عملیات گفت: انواع مصالح سنگین کار آواربرداری را دچار مشکل کرده است و احتمال دارد باقیمانده ساختمان ریزش کند. امروز فاز جدید آواربرداری با استفاده از دستگاههای مکانیزه شروع شده است.
وی افزود: تا دو روز دیگر اتمام مرحله اول آواربرداری به پایان میرسد و در مرحله بعد آواربرداری کامل سازههای موجود انجام میشود.
جلسه فرماندهی عملیات پاسخ به بحران حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان امروز جمعه ششم خردادماه در پنجمین روز حادثه ساختمان متروپل آبادان برگزار شد.
به گزارش ایسنا، این جلسه با حضور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور، احمد وحیدی وزیر کشور، صادق خیلیان استاندار خوزستان، رئیس جمعیت هلال احمر کشور، سردار خادم سیدالشهدا فرمانده قرارگاه کربلا در جنوب غرب کشور، سردار شاهوارپور فرمانده سپاه حضرت ولیعصر(عج) و دیگر مسئولان برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالنبی موسویفرد، نماینده ولی فقیه در خوزستان در خطبههای نماز جمعه اهواز، حادثه تأسف بار آبادان را به همه کسانی که مصیبت دیدهاند، تسلیت گفت و افزود: از روز دوشنبه که این اتفاق افتاده است، وزیر کشور شب و روز آنجا اوضاع را مدیریت میکند. مسئولان استانی آنجا هستند. معاون اول رئیس جمهور امروز با یک هیئت وارد آبادان شد و در حال پیگیری موضوع است. حقیر مکرر آنجا بودم. در حوادث این چنینی برخی تصور میکنند که صد یا صد و پنجاه جوان از مردم عادی مشغول کار هستند. کار این جوانان در خور تقدیر است، اما بدانید کسانی که زیر آوار هستند یک درصد احتمال وجود دارد که زنده باشند.
وی افزود: وقتی با برخی از جوانان صحبت میکنیم میگویند از ساعتهای اولیه فقط ما آنجا بودیم و کسی نبود. از ساعتهای اول که این اتفاق افتاد، امکانات زیادی، از کامیون و جرثقیل از شهرهای مختلف به آنجا آمدند. التماس کردیم کنار بروند. برای در آوردن یک جنازه باید ده ساعت کار کنند تا آن را در بیاورند. این ابزارها آماده است که میتواند کار ۵ هزار نفر را بکنند، اما برخی اجازه نمیدهند و میگویند که خانوادههای داغدار ناراحت میشوند. ما به این خانوادهها تسلیت عرض میکنیم.
امام جمعه اهواز در ادامه گفت: برخی که ما را میبینند میگویند آمدهاند عکس بگیرند و بروند. باور کنید دولت تمام قد ایستاده است. آقای مخبر الان در آبادان است و وزیر نیز آنجا است، اما یک تعداد میگویند هیچ امکاناتی نیست. تقاضای بنده این است که حال که جنازهها زیر آوار است، کنار بروید تا بتوانند در چند ساعت آنها را در بیاورند. آنجا به مردم التماس میکنیم که کنار بروند، غالبا کنار میروند، اما برخی حرف گوش نمیکنند. راههای منتهی به پاساژ جمعیت جمع میشود. میخواهم بگویم طولانی شدن برخی چیزها به دست خودمان است. خیابانهای اطراف آن ساختمان مملو از ابزارهایی است که از شهرهای تهران، شیراز و چند استان دیگر با افراد تجربه آمدهاند. ابزارهای پیشرفتهای هستند که در چند ثانیه میتوانند یک ستون را ببرند.
نماینده ولی فقیه در خوزستان ادامه داد: موضوع دیگر این است که مسئولان وقتی زبان باز میکنند، چالش درست نکنند؛ مثلاً میگویند فلان فرد را گرفتیم و بعد میگویند که فلان فرد مرده است. این تناقضها چیست؟ من خبر قطعی نمیتوانم بدهم. یک سخنگوی واحد در این حادثه باید باشد که خبر بدهد. آنجا خواستند با من مصاحبه کنند، من حاضر به مصاحبه نشدم. برخی میگویند مدیریت واحد آنجا نیست. مدیریت واحد هست. وزیر آنجا است. شما نمیگذارید.
محمد مخبر در حاشیه بازدید از حادثه متروپل گفت: به دستور رئیس جمهور و دستور کتبی مقام معظم رهبری، از لحظه اول بسیج امکانات انجام شده اما به منظور بررسی کمبودها در منطقه حضور و بازدید کردم. خوشبختانه وزیر کشور، استاندار و دیگر مسئولان و دستگاهها به صورت فعال در منطقه حضور دارند؛ متاسفانه تاکنون ۲۴ فوتی داشتیم و احتمال اینکه هنوز افرادی زیر آوار باشند وجود دارد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه با تمام توان کار در حال انجام است، گفت: این حادثه تاکنون ۳۷ مصدوم داشته که حال سه تا چهار نفر حاد بود که در حال بهبود هستند. امیدوارم در یکی دو روز آینده تکلیف همه چیز روشن شود.
وی افزود: البته کار در متروپل بسیار پیچیده است و قابل مقایسه با حادثه پلاسکو نیست. این ساختمان در بافت کوچههای تنگ و باریک قرار دارد و از طرف دیگر، ساختمان وضعیت بسیار بدی دارد؛ به نظر میرسد فساد گستردهای بین پیمانکار، سازنده، ناظر، دستگاههای صادرکننده مجوز و برخی جاهای دیگر که به آنها اعلام شده و عمل نکردند، وجود دارد.
مخبر با بیان اینکه فاجعه بسیار بد و غیر قابل تحملی رخ داده است، افزود: این مسائل باید به گونهای مورد رسیدگی قرار بگیرد که درسی باشد تا دیگر چنین کاری تکرار نشود. هنوز ساختمانهایی در کشور و منطقه وجود دارند که باید به سرعت به آنها رسیدگی شوند که این کارها در حال پیگیری است تا احتمال وقوع چنین حوادثی به حداقل برسد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان آخرین وضعیت عملیات جستجو و امدادرسانی در محل حادثه ساختمان متروپل را تشریح کرد و گفت: با تلاشهای فراوان صورت پذیرفته توسط همه دست اندرکاران، بخشی از ساختمان ریزش کرده در خیابان امیری آبادان آواربرداری و قسمتهایی نیز برای ادامه عملیات، ایمنسازی شده است لذا نجاتگران هلالاحمر، آتشنشانان و نیروهای جهادی موفق شدهاند در چند ساعت اخیر پیکر چهار نفر دیگر را از زیر آوار خارج کنند.
وی افزود: با کشف فوتیهای اخیر، تعداد متوفیان حادثه متروپل تاکنون به ۲۴ تن رسیده و به ۴۸ مصدوم نیز امدادرسانی شده است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان از مردم خواست تا با توجه به انتشار اخبار و اطلاعات کذب و شایعات متعدد طی روزهای گذشته در فضای مجازی، اخبار را از مبادی و مراجع رسمی پیگیری کنند.
صادق جعفری چگنی اظهار کرد: مراجع رسمی وظیفه اطلاعرسانی صحیح را به عهده دارند و این اقدام طی روزهای گذشته در حال انجام است. انتشار هر گونه اخبار کذب در این خصوص جرم است و با افرادی که با انتشار شایعات به دنبال بهرهبرداری در جهت مطامع خود هستند، با جدیت برخورد قانونی میشود.
فرماندار آبادان از افزایش تعداد جانباختگان متروپل به ۲۴ نفر خبر داد.
احسان عباسپور در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: براساس آخرین اطلاعات، تعداد جانباختگان حادثه متروپل تاکنون به ۲۴ نفر رسیده است. تعداد مصدومان حادثه ۳۷ نفر است که از این تعداد ۳۴ نفر به آغوش خانواده بازگشتهاند.
محمد مخبر دزفولی معاون اول رئیس جمهور صبح امروز جمعه با حضور در آبادان از محل حادثه ساختمان متروپل بازدید کرد.
در این بازدید احمد وحیدی وزیر کشور، گزارشی از آخرین اقدامات انجام شده در خصوص آواربرداری و فراهم آوردن امکانات و تجهیزات به منطقه برای تسریع در روند آواربرداری و جستجوی مفقودین ارائه داد.
احسان عباسپور، فرماندار آبادان در جمع خبرنگاران گفت: براساس آخرین اطلاعات فوتیهای حادثه متروپل تا صبح امروز جمعه به ۲۲ نفر افزایش یافته است. تعداد مصدومان حادثه ۳۷ نفر است که از این تعداد ۳۴ نفر به آغوش خانواده بازگشتهاند.
وی افزود: از مردم تقاضا داریم در محل تجمع نکنند زیرا سازه باقیمانده از متروپل ناپایدار است. امکانات به اندازه کافی وجود دارد و نیروهای مردمی در اطراف محل برای اقدامات اجتماعی حضور دارند. برای خدماترسانی عمومی در آواربرداری نیازی به نیروهای مردمی نیست. مردم در منازل حضور داشته باشند و به شایعات در فضای مجازی توجه نکنند.
وحید شعبانی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان ضمن تقدیر از تلاش همه جانبه همه عوامل امدادی و دست اندرکاران در پنجمین روز از عملیات امدادرسانی به متاثرین حادثه ریزش ساختمان متروپل گفت: با تلاشهای شبانهروزی و بدون وقفه تیمهای جستجو و نجات، آواربردار، آنست، آتشنشانها و نیروهای جهادی تا صبح امروز جمعه ۶ خردادماه پیکر ۲۱ شهروند از زیر آوارها شناسایی، رهاسازی و به آرامستان آبادان انتقال یافته است.
وی همچنین با اشاره به استمرار عملیات امداد و نجا تو توصیه به پرهیز از ازدحام در محل حادثه، افزود: تا کنون ۴۸ نفر نیز مورد امدادرسانی قرار گرفتهاند. شرایط ناپایدار سازهها ضریب خطر وقوع حوادث ثانویه را در منطقه بالا برده و عملیات آوار برداری را با پیچیدگی و سختی مواجه کرده است.
شعبانی در پایان بار دیگر تاکید کرد: جمعیت هلال احمر تا پایان عملیات آواربرداری و خروج همه افراد محتمل در ساختمان متروپل در میدان خدمت و در کنار مردم صبور، نجیب و فهیم آبادان خواهد ماند.
رئیس جمعیت هلالاحمر سرعت امدادرسانی در عملیات متروپل را نسبت به سایر حوادث مناسب خواند و گفت: عملیات امدادرسانی در متروپل همچنان ادامه دارد و همه گروهها اعم از هلال احمر، گروه های جهادی، آتش نشانی و… در حال کمک هستند و تمام تلاش مان خدمت رسانی تا آخرین لحظه است. با توجه به ناپایداری سازه های مجاور، هشدارهای زیادی به گروههای تجسس داده شده است اما با تمام این خطرات و لحاظ کردن موارد ایمنی، کار عملیاتی در حال انجام است.
دکتر پیرحسین کولیوند با اشاره به ابراز لطف مردم آبادان به امدادگران افزود: از طرفی دیگر خود مردم آبادان هم در تلاشند که در عملیات آواربرداری دخیل باشند. همچنین بسیاری از مردم به توزیع غذا و آب مشغولند و بسیاری از آنها موکب زدهاند؛ کمک های بی نظیری از سوی مردم در حال انجام است که جای تقدیر دارد.
وی افزود: یکی از موانع در سرعت امدادرسانی، سازه ناپایدار مجاور است که هر لحظه احتمال ریزش آن وجود دارد. مانع دیگر، ازدحام مردم در محل حادثه است که سرعت استفاده از ادوات و تجهیزات آواربرداری را به تعویق می اندازد.
کتر پیرحسین کولیوند به عدم توانایی سگهای خانگی در کشف محبوسشدگان زیر آوار اشاره کرد و گفت: از سگهای خانگی برای عملیات جست و جو نمی توان استفاده کرد. تیمهای آنست (سگهای جستوجو و نجات) هلالاحمر، تخصصی و آموزشدیده اند.
وی افزود: اتفاقا سه ماه پیش تمام تیم های سگهای جست و جو و نجات هلال احمر آموزش دوباره دیده اند و هیچ تیمی نمیتواند در صحنه عملیات متروپل، قویتر از تیمهای تخصصی و آموزشدیده عمل کند.