۱۳۹۴/۰۶/۰۹
–
۲۶۰۶ بازدید
*** پرسشگر گرامی؛ مسأله ازدواج یکی از مهمترین تصمیماتی است که هر جوانی باید در زندگی اش بگیرد و اگر در این انتخاب و تصمیم بسیار مهم، درست و منطقی عمل کند آینده روشنی را برای خود رقم زده است و الا تا آخر عمر، خودش را سرزنش می کند که چرا … . لذا با توجه به اهمیت این امر لازم است که فرد تمام تلاش خود را بکند تا انتخاب مناسبی داشته باشد؛ در اینجا و در پاسخ به سوالتان به مهمترین ویژگی های یک شوهر شایسته برای ازدواج اشاره می کنیم تا به شکل گیری یک آگاهی صحیح در شما منجر شود و بتوانید بر اساس آن، در آینده تصمیم مناسبی را در انتخاب همسر داشته باشید.
*** خصوصیات شوهر خوب :
*** خصوصیات شوهر خوب :
1. دیانت و تقوی :
شوهری که متدین و با تقوی باشد، حقوق همسرش را حفظ می کند و هیچ گاه در پی هوس های نامشروع نیست، به او احترام می گذارد و از هرگونه ظلم و ستم به او احتراز ( دوری ) می کند.
2. حسن خلق :
یکی از ویژگی های شوهر شایسته آن است که از نظر اخلاقی، مهربان، خوشرو و نسبت به همسرش دوستی مخلص باشد.
3. فعّال و تلاشگر :
شوهر باید برای تأمین نیازمندی های مادی و معنوی خانواده اش کوشش و فعالیت نماید. بدترین شوهر کسی است که در خانه بنشیند و همسرش را برای تهیه مایحتاج خانه به کار وا دارد.
4. عفّت زبان :
بیان ، یکی از عوامل تشکیل دهنده شخصیت است. کسی که در گفتار با کلمات توهین آمیز و فحش و ناسزا دیگران را بیازارد، عفت زبان ندارد. چنین فردی قبل از هر کس همسرش را مورد حمله قرار می دهد و در برابر هر چیزی که مطابق میلش نباشد به ناسزاگویی می پردازد. بنابراین ، داشتن عفت زبان یکی از خصوصیات یک شوهر شایسته است.
5. سخاوت :
فردی که خِسّت و بخل را بر خود و دیگران روا دارد ، شوهر خوبی نخواهد بود. بخشش و فراهم کردن رفاه و توسعه دادن به زندگی خانواده از طریق مال حلال و دست و دل باز بودن، از خصوصیات یک شوهر خوب است. تهیه هدیه و کادو برای همسر از اعمالی است که یک شوهر شایسته به مناسبت های مختلف انجام می دهد.
6. مهمان نوازی :
مردی که نان خانه اش را کسی ندیده و درِ منزلش را به روی دوستان و اقوام ببندد، همسر خوبی نخواهد بود. این مرد باید بداند همسرش که در خانه پدر و مادر بزرگ شده و با خویشاوندانش معاشرت و رفت و آمد داشته ، نمی تواند با آنان قطع رابطه کند. بنابراین مهمان نوازی و معاشرت با خویشاوندان از صفات یک شوهر خوب است.
7. آراستگی :
همانطور که شوهر متوقع است همسرش آراسته باشد ، خودش نیز باید به وضع ظاهرش برسد و از نظر لباس و نظافت دقت کافی بنماید. خیلی از مردان به وضع ظاهر خود توجه ندارند و همیشه مورد انتقاد و اعتراض همسر خود قرار می گیرند.
8. صادق، امین و مورد اعتماد بودن :
مرد باید از هرگونه پنهان کاری یا عدم صداقت با همسرش بری باشد؛ زن ، امین و مورداعتماد او و او ، امین و مورد اعتماد زنش باشد. در این صورت است که زندگی شان ، سعادت و خوشبختی را به دنبال خواهد داشت.
9. اصالت و نجابت خانوادگی :
از ویژگی هایی که در شوهر اهمیت خاص دارد ، اصالت خانوادگی اوست. بنابراین دختران باید در نظر داشته باشند فردی را به شوهری برگزینند که از یک خانواده نجیب و خوشنام بوده و در یک محیط خانوادگی سالم بزرگ شده باشد.
10. عاقل و خردمند :
یکی از ویژگی های شوهر شایسته ، داشتن هوش و ذکاوت کافی و تخصص است. چنین شوهری آموزش لازم برای اشتغال به کسب حلال را دیده و هر اندازه علم و کمالش بیشتر، و هوش و درایتش زیادتر باشد ، شایسته تر خواهد بود.
11. پاسخگوی نیازهای مادی، عاطفی و جنسی همسر بودن :
یک شوهر خوب، برای داشتن یک زندگی سالم با همسر خود، باید به طور متعادل، نیازهای مادی، عاطفی و جنسی همسرش را برطرف کند. کوتاهی و سهل انگاری در این امور، زندگی را به کام زن و شوهر تلخ می کند.
همچنین به طور خلاصه می توان گفت که زن باید از ازدواج با مردی که دارای ضد ارزش های زیر است، خودداری کند :
شرابخوار ؛ بد اخلاق ؛ بد چشم و بی بند و بار؛ بدبین (منظور سوء ظن داشتن است و شامل غیرت نمی باشد ، چرا که غیرت بجا نیز از ویژگی های شوهر خوب است) ؛ خسیس ؛ بدون احساس مسئولیت ؛ تنبل؛ سفیه و ناهنجار.
*** منبع :
مشاوره در آستانه ازدواج، سید مهدی حسینی (بیرجندی)، انتشارات آوای نور (تهران)
نویسنده : گروه روانشناسی و مشاوره پرسمان