خانه » همه » مذهبی » چرا می گویند که امام زمان(عج) روز جمعه می آید؟

چرا می گویند که امام زمان(عج) روز جمعه می آید؟


چرا می گویند که امام زمان(عج) روز جمعه می آید؟

۱۳۹۵/۰۶/۱۷


۶۹۵۸ بازدید

هر چند در برخى روایات و ادعیه (مثل زیارت امام زمان در روز جمعه) روز ظهور حضرت، روز جمعه بیان شده است؛ لکن روایات متعدد معتبر دلالت مى کند که قیام حضرت در روز شنبه که مصادف با روز عاشورا است، واقع خواهد شد، (منتخب الاثر، الفصل السادس، الباب التاسع، حدیث ۱ تا ۷، ص ۵۷۴ تا ۵۷۶).

هر چند در برخى روایات و ادعیه (مثل زیارت امام زمان در روز جمعه) روز ظهور حضرت، روز جمعه بیان شده است؛ لکن روایات متعدد معتبر دلالت مى کند که قیام حضرت در روز شنبه که مصادف با روز عاشورا است، واقع خواهد شد، (منتخب الاثر، الفصل السادس، الباب التاسع، حدیث 1 تا 7، ص 574 تا 576).

البته باید توجه داشت که برخی چیزها سؤال بردار نیست از جمله مطلب مورد سؤال، زیرا اگر زمان ظهور آن حضرت، روزهای دیگر هفته مثلا چهارشنبه یا سه شنبه و یا… باشد، باز هم جای پرسش است که چرا روز دیگر نبود. به هر حال ظهور آن بزرگوار در یک مرحله زمانی تعیین شده است. گرچه ممکن است روز جمعه – به دلیل ارزش معنوی افزون بر روزهای دیگر هفته – زمان احتمالی ظهور باشد ؛ همان گونه که احتمال روز «شنبه» هم هست که مصادف با عاشورای حسینی(ع) باشد» (ارشاد شیخ مفید، ص 700، ترجمه شیخ محمد باقر ساعدی خراسانی، چاپ اسلامیه).

همراهی مسیح با امام زمان

با مراجعه به روایات نام بعضی از پیامبران الهی را می توان یافت که در حکومت مهدی (عج) حضور خواهند داشت و آن حضرت را یاری خواهند کرد. مهم ترین آنان حضرت عیسی است. در روایتی علاوه بر ایشان، نام حضرت ادریس، خضر و الیاس نیز آمده است که در کنار امام مهدی(عج) حضور دارند (کافی ج1 ص 242-247 ؛کشف الحق ص 186).در روایات ما آمده است :حضرت عیسى(ع) پس از ظهور امام مهدی(عج) از آسمان نزول می کند و پشت سر ایشان نماز مى خواند و با آن حضرت بیعت مى کند. از امیرالمؤمنین روایت است که: «… حضرت مهدى داخل بیت المقدس مى شود و نماز جماعت به امامت او برگزار مى شود پس در یک روز جمعه که نماز جمعه در آن برقرار شده حضرت عیسى(ع) از آسمان نازل مى شود در حالى که خوش صورت و زیباست، شبیه ترین بندگان خداى عز وجل به ابراهیم خلیل الرحمن(ع) است. در این حال حضرت مهدى(عج) به طرف او برمى گردد و عیسى(ع) را مى بیند پس حضرت مهدى(عج) به عیسى(ع) مى گوید: اى پسر بتول (مریم) امامت مردم کن در نماز، عیسى مى گوید: براى شما امامت نماز برقرار داده شده است، پس حضرت مهدى(عج) جلو مى ایستد و امامت مردم مى کند و عیسى پشت سرش مى ایستد و با حضرت مهدى(عج) بیعت مى کند و…».

برای مطالعه بیشتر ر.ک : مهدویت (پس از ظهور ) ، رحیم کارگر ، نشر معارف

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد