خانه » همه » مذهبی » چگونگی علم به عدم تحریف قرآن و احادیث

چگونگی علم به عدم تحریف قرآن و احادیث


چگونگی علم به عدم تحریف قرآن و احادیث

۱۳۹۲/۰۴/۲۶


۱۱۱ بازدید

یکی از رشته های علوم اسلام، حدیث شناسی است که علم رجال و درایه نامیده می شود و راه تشخیص احادیث صحیح از غیر صحیح در آن بیان شده است. به طور خلاصه باید راوی یعنی کسی که آن را نقل کرده، شیعه و عادل و موثق باشد. برای شناخت این افراد کتاب هایی داریم که تک تک راویان را در آن جا معرفی کرده است. بعد از این که سند حدیث از جهت راویان بررسی شد، باید متن و مضمون آن بررسی شود که مخالف با عقل سلیم و قرآن و روایات دیگر نباشد. این کار هر کسی نیست و مربوط به اهل فن حدیث شناسی می باشد.

یکی از رشته های علوم اسلام، حدیث شناسی است که علم رجال و درایه نامیده می شود و راه تشخیص احادیث صحیح از غیر صحیح در آن بیان شده است. به طور خلاصه باید راوی یعنی کسی که آن را نقل کرده، شیعه و عادل و موثق باشد. برای شناخت این افراد کتاب هایی داریم که تک تک راویان را در آن جا معرفی کرده است. بعد از این که سند حدیث از جهت راویان بررسی شد، باید متن و مضمون آن بررسی شود که مخالف با عقل سلیم و قرآن و روایات دیگر نباشد. این کار هر کسی نیست و مربوط به اهل فن حدیث شناسی می باشد. بهترین دلیل بر عدم تحریف قرآن، این است که قرآن به تواتر رسیده و در هر عصری تواتر خود را حفظ نموده است و تحقیقات تاریخی و مقایسه بین قرآن های موجود و قرآن های صدر اسلام که نسخه هایی از آنها در موزه های بزرگ جهان موجود است، نشان می دهد که حتی یک «واو» از این کتاب الهی کم و زیاد نشده است.

برای مطالعه بیشتر به منابع زیر مراجعه کنید:

1- آموزش علوم قرآن،محمد هادی معرفت

2- قرآن شناسی،مصباح یزدی

3- قرآن هرگز تحریف نشده است،حسن زاده آملی

4- التحقیق فی نفی التحریف عن القرآن،محمد هادی معرفت

علاوه بر آن که محتوای قرآن نیز شاهد عدم تحریف است چرا که اگر کاستی و یا زیادتی در آن وجود داشت از نظر محتوا دچار تناقض می گشت و خود را نشان می داد. روابط ریاضی مستحکم بین سوره ها و ترتیبات عددی آن نیز شاهد دیگری بر این معناست. برای آگاهی بیشتر ر.ک: اعجاز عددی در قرآن.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد