طلسمات

خانه » همه » مذهبی » کسب اطلاعات صحیح

کسب اطلاعات صحیح


کسب اطلاعات صحیح

۱۳۹۵/۰۳/۲۲


۵۵۹ بازدید

من هنگام جستوجوی مطلب در سایت ها با شک و تردید مواجه میشوم که ایا اطلاعات سایت ها صحیح است یا خیر! سایت های دارای اطلاعات و مطالب صحیح چه ویژگی هایی باید داشته باشند ؟؟

روزنامه ها ، مطبوعات ، پایگاه ها ، منابع خبری متنوع و گوناگونی در کشور فعالیت دارند که هر چند این تنوع و گستره به نوع خود امری مثبت در امر اطلاع رسانی تلقی می شود ، اما با آفت ها و آسیب هایی نیز روبرو است که طرح دیدگاههای مختلف ، افراط و تفریطها ، اعمال سلیقه ها ی حزبی و جناحی ، رعایت نکردن اخلاق رسانه ای و… به دست آوردن اطلاعات صحیح و قابل اعتماد را با دشواری روبرو می سازد ، اما در عین حال با در نظر گرفتن شاخص ها و معیارهایی می توان منابع خبری معتبر را از میان سایر منابع شناسایی نمود و با مقایسه اخبار و اطلاعات به اخبار و تحلیل های صحیح و معتبر دست یافت . مهمترین این شاخصه ها و معیارها عبارتند از :
1 . پایبندی عملی به اصول و ارزشهای اسلامی و انقلابی ؛ عملکرد سایت ها و منابع خبری به خوبی گویای این مسأله است که تا چه میزان به رعایت اصول و ارزش های ناب اسلامی و انقلابی پایبند است .
2. پایبندی عملی به رهبری و مطالبات و رهنمودهای ایشان ؛ با توجه به جایگاه ویژه رهبری در نظام جمهوری اسلامی و شاخص بودن ایشان ، میزان پایبندی و تعهد عملی به رهنمودها و مطالبات ایشان می تواند ملاک و معیار روشنی برای ارزیابی سایت ها و منابع خبری و تحلیل های آنان محسوب گردد .
3. پاسداشت امنیت ، منافع ملی ، وحدت ملی و پرهیز از هرگونه اقدامی که باعث ایجاد تفرقه ، تضعیف مبانی و ارکان نظام اسلامی و بهره برداری دشمنان گردد .
4. تعهد به انعکاس صحیح اخبار به مخاطب و رعایت رسالت اطلاع رسانی و پرهیز از انتخاب گزینشی اخبار و پررنگ یا کمرنگ کردن برخی اخبار و اطلاعات
5. پرهیز از ترجیح منافع حزبی و جناحی بر منافع عمومی کشور و نگاه جناحی و حزبی به اخبار و موضوعات و تحلیل های جانبدارانه
6. صف بندی مشخص و صریح با دشمنان و مخالفان نظام
در پایان به منظور بهره مندی شما از راهکارهای کسب اطلاعات صحیح و تحلیل سیاسی، به چند راهکار در این زمینه اشاره می کنیم:
به طور کلی هر تحلیل سیاسى از چهار مرحله تشکیل یافته است: 1. جمع آورى اطلاعات و اخبار: هر تحلیل گر بیش از هر چیز و پیش از هر عملى نیازمند اطلاعات و آگاهى هاى لازم از موضوع مورد بررسى است. همه اطلاعات و منابع ارزشى یکسان ندارند، 2. تعیین هدف: تعیین هدف و محدود کردن بررسى ابعاد پدیده، موجب به نتیجه رسیدن تحلیل مى شود. پس از تعیین هدف و ابعاد آن سؤال هاى مناسبى درباره موضوع مورد نظر طرح مى شود و به دنبال پاسخ آن ها وارد مرحله بعدى مى شود. 3. انتخاب روش: شناخت و تحلیل پدیده هاى سیاسى – اجتماعى از یک راه مشخص به دست نمى آید؛ زیرا موضوعات بنابر ماهیت و محتواى آن ها، شیوه هاى متفاوتى را مى طلبد. مثلاً براى شناخت علل تورّم، نمى توان به شیوه شناخت علل نابسامانى هاى ترافیک عمل کرد. انتخاب روشى نامناسب، موجب تحلیل غیر واقعى و نتیجه گیرى غلط مى شود. 4. جمع بندى: جمع بندى باید به گونه اى باشد که ضمن بیان خلاصه مراحل طى شده، نتیجه گیرى لازم را داشته باشد و تصویرى همه جانبه از موضوع مورد بررسى نشان دهد. تحلیل هاى یک جانبه تک بُعدى، معمولاً واقع بینانه نیست و نمى تواند پاسخ گوى سؤالات و ابهامات باشد و نمى تواند مقدمه و راهنماى مناسبى براى موضع گیرى هاى سیاسى مورد استفاده قرار گیرد.
یک تحلیل گر خوب، باید داراى ویژگى هایى باشد که مهم ترین آن ها عبارتند از: 1. واقع بینى؛ تحلیل گر باید به دور از اغراض شخصى، پیش داورى ها و دخالت تمایلات خود، با واقع بینى به تحقیق بپردازد. قوى ترین عاملى که انسان را از خطاها و لغزش ها باز مى دارد و او را به سمت واقع بینى هدایت مى نماید، تقواست. قرآن کریم مى فرماید:« یا أَیُّهَا اَلَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اَللَّهَ یَجْعَلْ لَکُمْ فُرْقاناً» « ای کسانى که ایمان آورده اید! اگر تقواى الهى پیشه کنید، خداوند براى شما قدرت تشخیص حق و باطل مى دهد (سوره انفال، آیه 29) و نیز مى فرماید:« وَ اِتَّقُوا اَللَّهَ وَ یُعَلِّمُکُمُ اَللَّهُ » « تقوای خدا را پیشه و روش خود قرار دهید، چه خداوند شما را تعلیم و آموزش مى دهد» (بقره، آیه 282)
2. اجتناب از ظن: باید توجه داشت که هر گونه شناخت، تحلیل، جمع بندى و موضعگیرى هر تحلیلى باید مبتنى بر علم، مستند و مستدل باشد. نمى توان ظن را پایه تحلیل قرار داد. خداوند مى فرماید: «إِنَّ اَلظَّنَّ لا یُغْنِی مِنَ اَلْحَقِّ شَیْئاً» (یونس، آیه 36)
3. عدم تبعیت از هواى نفس: عامل بسیارى از انحراف ها و خطاها، بى توجهى به واقعیتها، تبعیت از امیال و هواهاى نفسانى و خود محورى است.
4. بررسی و تحقیق در مورد منابع خبری به ویژه موارد با سابقه منفی : در دریافت اخبار و اطلاعات و تحلیل های سیاسی از سایت های دارای سابقه منفی و معاند نظام ، باید احتیاط و دقت لازم را انجام داد وبدون سند و مدرک روشن مطالب آنها را نپذیرفت ، هر چند این سخن بدان معنا نیست که همه مطالبی که در این گونه سایت ها منتشر می شود ، خلاف واقعیت است ، اما با توجه به جریان فکری حاکم بر آنها و مخفی نمودن اخبار نا درست در لابلای انتشار برخی اخبارصحیح واستفاده از شگردهای تبلیغاتی مختلف ، تأمل و تحقیق در مورد اخبار آنها ضرورتی منطقی و شرعی است خداوند متعال به مؤمنان دستور می دهد « یا ایها الذین آمنوا ان جاءکم فاسق بنبا فتبینوا ان تصیبوا قوما بجهاله فتصبحوا علی ما فعلتم نادمین » « ای کسانی که ایمان آورده اید ، هنگامی که فاسقی خبری را نزد شما آرود درباره آن تحقیق نمایید مبادا نادانسته با گروهی برخورد کنید و از انچه انجام داده اید پشیمان گردید.» ( سوره حجرات ، آیه 6)
با توجه به این معیارها به عنوان نمونه برخی سایت های معتبر معرفی می شود . لازم به ذکر است معرفی این سایت ها به معنای تائید کامل محتوا و جهت گیریهای آنان نیست :
خبر گزاری فارس www.farsnews.com
واحد مرکزی خبر www.iribnews.ir/main.aspx
خبرگزاری مهر www.mehrnews.com
خبرگزاری تسنیم www.tasnimnews.com
سایت تابناکhttp://www.tabnak.ir/
خبر آنلاین www.khabaronline.ir/default.aspx
مشرق نیوز www.mashreghnews.ir
همچنین برای آشنایی و تحلیل سیاسی می توانید به پایگاههای اطلاع رسانی زیر مراجعه نمایید.
سایت حوزه : www.hawzah.net
مرکز اسناد انقلاب اسلامی : www.irdc.org
اندیشه قم : www.andisheqom.com
باشگاه اندیشه : www.bashgah.net
سایت پرسمان سیاسی : www.siasi.porsemani.ir
و برای آشنایی با نظرات دقیق رهبری و تحلیل برخی موضوعات مهم می توانید به پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای به نشانی www.khamenei.ir مراجعه نمائید.
در رابطه با آشنایی با جریان های سیاسی به منابع زیر مراجعه شود.
جریان شناسی سیاسی در ایران معاصر , علی دارابی , تهران : پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی , 1388
جریان شناسی ایران معاصر، آیت مظفری ، قم: پژوهشکده تحقیقات اسلامی، 1385
جریان شناسی فکری در ایران معاصر , عبدالحسین خسرو پناه , قم : حمکت نوین اسلامی
جریانها و جنبشهای مذهبی سیاسی ایران, رسول جعفریان, تهران: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی, 1381

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد