۲۲ دلیل برای پایان رؤیای آمریکایی
۱۳۹۳/۱۲/۱۰
–
۸۳ بازدید
۲۲ دلیل برای پایان رؤیای آمریکایی
بسیاری از جامعه شناسان آمریکایی با بررسی وضعیت فعلی حاکم بر اوضاع اجتماعی و فرهنگی کشورشان معتقدند که آمریکای فعلی با اتوپیایی که بنیانگذاران این سرزمین در پی بنای آن بودند، فرسنگ ها فاصله دارد. بنیانگذاران آمریکا معتقد بودند که باید شهری بر فراز تپه بنا کنند که با نورافشانی و درخشش خود چشم همه ی عالمیان را به خود خیره کند. اما سوالی که اکنون مطح می شود این است که آیا ایالات متحده توانسته است چنین شهری بنا کند که نگاه همگان را به خود جلب کند؟
22 دلیل برای پایان رؤیای آمریکایی
بسیاری از جامعه شناسان آمریکایی با بررسی وضعیت فعلی حاکم بر اوضاع اجتماعی و فرهنگی کشورشان معتقدند که آمریکای فعلی با اتوپیایی که بنیانگذاران این سرزمین در پی بنای آن بودند، فرسنگ ها فاصله دارد. بنیانگذاران آمریکا معتقد بودند که باید شهری بر فراز تپه بنا کنند که با نورافشانی و درخشش خود چشم همه ی عالمیان را به خود خیره کند. اما سوالی که اکنون مطح می شود این است که آیا ایالات متحده توانسته است چنین شهری بنا کند که نگاه همگان را به خود جلب کند؟
دیدبان آمریکا – سرویس فرهنگی: بسیاری از جامعه شناسان آمریکایی با بررسی وضعیت فعلی حاکم بر اوضاع اجتماعی و فرهنگی کشورشان معتقدند که آمریکای فعلی با اتوپیایی که بنیانگذاران این سرزمین در پی بنای آن بودند، فرسنگ ها فاصله دارد. بنیانگذاران آمریکا معتقد بودند که باید شهری بر فراز تپه بنا کنند که با نورافشانی و درخشش خود چشم همه ی عالمیان را به خود خیره کند. اما سوالی که اکنون مطح می شود این است که آیا ایالات متحده توانسته است چنین شهری بنا کند که نگاه همگان را به خود جلب کند؟
آقای مایکل اشنایدر در مطلبی که در وبسایت endoftheamericandream.com نوشته است، 22 دلیل را مطرح کرده است که بر اساس آن ها نتیجه می گیرد که رؤیای آمریکایی رو به زوال است و ایالات متحده دیگر نمی تواند ادعای الگو بودن در مسائل اجتماعی و فرهنگی برای دنیا باشد.
او می گوید، ما نسلی هستیم که شاهد مرگ رؤیای آمریکایی هستیم. از چند دهه پیش گفته می شد که ایالات متحده «سرزمین فرصت ها» ست به این معنی که هر کسی می توانست با کار و تلاش زیاد به موفقیت های اقتصادی دست پیدا کند. و در واقع همین گونه هم بود. او به دوران کودکی خودش اشاره می کند و می گوید: من در یک خانواده از طبقه متوسط جامعه متولد شدم و رشد کردم و هنگامی که بزرگ شدم و خودم صاحب زندگی شدم می توانستم ادعا کنم که از اندکی از طبقه متوسط بالاتر هستم. اما اکنون اصلاً اینگونه نیست و نه تنها با کار و تلاش بیشتر نمی توانم جایگاه بهتری برای خودم به دست بیاورم که تمام سعی من این است که همین جایگاه فعلی را حفظ کنم.
این جامعه شناس و فعال اجتماعی معتقد است، اکنون دیگر کمتر کسی پیدا می شود که با کار و تلاش به جایگاه بهتری در این کشور دست پیدا کند بلکه تلاش افراد فقط برای حفظ جایگاهشان و بدتر نشدن اوضاع فعلی آنهاست. او در ادامه این سوال را مطرح می کند که به راستی چرا اینگونه شده است و چه کسی مقصر است؟ او انگشت اتهام خود را به سمت عمو سام آمریکایی ها (دولت) نشانه می گیرد و با ارائه 22 دلیل معتقد است که رؤیای آمریکایی دیگر به پایان خود رسیده است. در ادامه به برخی از نکاتی که این منتقد آمریکایی مطرح کرده است اشاره خواهیم کرد؛
– دولت اوباما اعلام کرده است که 8 میلیون و 690 هزار آمریکایی « رسماً بیکار» تلقی می شوند و هیچ گونه شغلی ندارند. از سوی دیگر، 92 میلیون و 900 هزار نفر نیز «خارج از سن اشتغال» قرار دارند یعنی یا کودک هستند یا بازنشسته یا از کار افتاده. این به این معناست که بیش از 101 میلیون نفر از آمریکایی ها در حال حاضر هیچ شغلی ندارند و فقط مصرف کننده هستند.
– روزنامه واشینگتن پست اعلام کرده است بنابر یک نظر سنجی که اخیراً در ایالات متحده صورت گرفته، 55 درصد از مردم این کشور معتقدند که رؤیای آمریکایی نه در گذشته وجود داشته و نه در آینده وجود خواهد داشت.
– بنابر نظر سنجی فوق، با وجود اینکه کنترل کاخ سفید هم اکنون در اختیار دموکرات هاست، اما فقط 55 درصد از جمهوری خواهان به مسأله ای به نام رؤیای آمریکایی اعتقاد دارند. نکته جالب این نظر سنجی این است که فقط 33 درصد از دموکرات ها اعلام کرده اند که به رؤیای آمریکایی اعتقاد دارند.
– در حالی که نرخ تورم در آمریکا تعدیل شده است، اما در آمد خانوارهای متوسط از سال 2007 تا کنون نزدیک به 5 هزار دلار کاهش داشته است.
– روزنامه دیلی میل در یک گزارش اقتصادی از وضعیت زندگی در آمریکا نوشته است، با محاسبه نرخ تورم، میانگین درآمد یک خانوار طبقه متوسط در سال 1983 در حدود 78 هزار دلار بوده است که این میزان در سال 2013 به 63 هزار دلار کاهش پیدا کرده است.
– شبکه سی ان ان در یک گزارش اقتصادی اعلام کرد، با در نظر گرفتن میزان درآمد خانواده ها، 59 درصد از آمریکایی ها معتقدند که «رؤیای آمریکایی یک رؤیای دست نیافتنی» است.
– روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرده است که در سال 1967، 53 درصد از آمریکایی ها به عنوان «افراد با درآمد متوسط» شناخته می شدند. اما در حال حاضر تنها 43 درصد از آمریکایی ها را می توان به عنوان قشر متوسط محسوب کرد.
-بنابر آمارهای اقتصادی گوناگون، بسیاری از کسب و کارهای جدیدی که در شش سال اخیر در ایالات متحده شروع شده اند، بلافاصله با ورشکستگی به تعطیلی کشیده شده اند. این اتفاقات تا قبل از سال 2008 هرگز در تاریخ آمریکا سابقه نداشته است.
– بنابر اعلام روزنامه نیویورک تایمز، یک خانواده متوسط آمریکایی امروزه 36 درصد کمتر از یک خانواده متوسط در یک دهه پیش درآمد دارد.
– بنابر اعلام وبسایت theconversation.com، در حال حاضر 43 میلیون نفر از آمریکایی ها به دلایل مختلف به سیستم بهداشت و درمان این کشور بدهکار هستند و حداقل یک رسید پرداخت نشده داشته اند.
– در یک گزارش اقتصادی اعلام شده است که به طور سنتی داشتن خانه به عنوان یکی از معیارهای کلیدی برای «طبقه متوسط» بودن تلقی می شد. اما امروزه داشتن خانه دیگر ملاک طبقه متوسط بودن نیست چرا که بسیاری از افراد توان خرید خانه در آمریکا را ندارند.
– بنابر یک آمار اقتصادی که توسط وبسایت marketwatch.com، منتشر شده است، 52 درصد از آمریکایی ها توانایی اجاره کردن خانه ای مشابه آنچه که هم اکنون در آن سکونت دارند را ندارند.
– بنابر آمارها، از زمانی که باراک اوباما کنترل کاخ سفید را در دست گرفته است، تعداد افرادی که از کوپن های غذای رایگان استفاده می کنند، از 32 میلیون به 46 میلون نفر افزایش پیدا کرده است.
این آمارها که همگی توسط رسانه های معتبر بین المللی ارائه شده اند، نشان می دهند که وضعیت زندگی در ایالات متحده نسبت به یک دهه پیش، بسیار بدتر شده است و این آمارها مهمترین دلیلی است که برخی از جامعه شناسان آمریکایی را واداشته است تا به این نکته اذعان کنند که: «رؤیای آمریکایی مرده است.»