مواد غذایی باز کننده عروق قلب
” چاقی مفرط و زیادی وزن احتمال خطر بستری شدن و مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد.” عامل ژنتیک نیز نقش مهمی دارد ، در بعضی افراد احتمال بیماری های قلبی نسبت به سایر افراد بیشتر است. حتی عوامل اجتماعی اقتصادی می تواند تاثیر گذار باشد.
خوردن غذاهای سالم برای هر کسی مهم است، اما در مورد افرادی که احتمال مبتلا شدن به این بیماری در آنها بالاتر است بیشتر اهمیت دارد. در اینجا به چند مورد غذاهای واجد شرایط اشاره می کنیم که مناسب بودن آنها برای قلب بطور علمی ثابت شده است.
آب انار
سرشار از آنتی اکسیدان است. ثابت شده آب انار دارای خواص ضد بیماری های قلبی ، آنتی اکسیدان ، ضد فشار خون و ضد التهاب می باشد. همچنین موجب کاهش پروکسید چربی ها در افرادی که مبتلا به دیابت نوع ۲( که این عامل خود موجب بروز بیماری های قلبی است ) هستند می شود و موجب تعدیل فشار خون در افرادی که مبتلا به فشار خون بالا (سیستولیک) هستند می شود.
ماهی آزاد وسایر ماهی های دارای چربی
پیشنهاد می شود مصرف ماهی را بدلیل وجود امگا ۳، اسید های چرب افزایش دهید چراکه این ترکیبات خطر بروز ناراحتی های قلبی را کاهش داده و فشار خون بالا را بهبود می دهد. ماهی های چرب که بیشتر مصرف می شوند بغیر از ماهی آزاد میتوان از قزل الا، ماهی کولی، ماهی خال مخالی، ساردین و تون نامبرد.1
انگور
مقدار بالای آنتی اکسیدان ها در انگور کمک می کند تا اکسیداسیون کلسترول را مقاوم کند علاوه بر این انگور توسط پزشکان به عنوان یک محصول حمایت کننده توصیه می شود که خطر لخته شدن خون را کاهش می دهد.
روغن زیتون
روغن زیتون را جایگزین روغن های دیگر کنید استفاده منظم از روغن زیتون سطح کلسترول خون را کاهش می دهد که در نتیجه دیواره های شرایان ها را تقویت می کند.
گوجه فرنگی
دانشمندان هند ثابت کرده اند که گوجه فرنگی تازه با محتوای بالا لیکوپن (عنصری است که از سخت شدن دیواره های شریانی جلوگیری می کند) برای شریانها مفید است . علاوه بر این، لیکوپن یک آنتی اکسیدان قوی است که خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد.
اسفناج
اسفناج با ترکیبات و خواصی که در خود دارد باعث جلوگیری از پرفشاری خون و جلوگیری از تشکیل کلسترول می شود.2
آووکادو
این میوه خواص متعددی برای سلامت قلب دارد که علت آن مقدار بالای اسیدهای چرب ضروری، ویتامین ها و مواد معدنی است.
مصرف به اندازه آن تاثیر مثبتی در کنترل کلسترول دارد و چربی های سالم را به بدن می رساند که عملکرد مطلوب بدن را تضمین می کند.
زردچوبه
زردچوبه ادویه ای پرکاربرد در آشپزی است که از دوران باستان به خاطر خواص پزشکی نیز مورد استفاده بوده است.
کورکومین؛ ترکیب فعال در آن مانند یک آنتی اکسیدان عمل می کند که می تواند عملکرد رادیکال های آزاد را کاهش داده و از سلول ها در برابر آسیب های اکسایشی محافظت کند. پلی فنول ها نیز با پیشگیری از ایجاد رسوب در دیواره عروق، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.
جو دوسر
ارزش غذایی جو دوسر باعث شده تا یکی از بهترین غلات با مقدار فیبر بالا و هیدرات کربن پایین باشد.علاوه بر اینکه می تواند تا 7 برابر وزن خود آب جذب کند، مانع از چسبیدن کلسترول به دیواره رگ ها نیز می شود. به این ترتیب، مصرف منظم جو دوسر عملکرد پیشگیرانه ای در ایجاد تصلب شریان و بیماری های قلبی دارد.
سیر
سیر یکی از سبزیجات معطر است که به در تمام دنیا به عنوان یک ادویه بسیار مفید کاربرد فراوانی دارد. همچنین خواص درمانی و ارزش غذایی بالای آن باعث شده تا از قرن ها پیش برای بهبود بسیاری از مشکلات سلامتی مورد استفاده بوده است.
ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در سیر می تواند عملکرد منفی رادیکال های آزاد را کم کند و همچنین سطح کلسترول خون را نیز پایین آورد. همچنین ثابت شده است که علاوه بر تاثیر در تنظیم کلسترول خون، موجب رقیق شده خون برای جریان بهتر و کنترل فشار خون نیز می شود.
سیب
خوردن روزانه یک عدد سیب به سلامت عمومی بدن و همچنین سلامت قلب کمک می کند. سیب حاوی پکتین است که با اتصال به کلسترول مانع از ایجاد رسوب در رگ ها می شود. به علاوه فلاونوئید دارد که این آنتی اکسیدان ها نیز می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا 50% کاهش دهند.3
بادام
بادامها هم خوشمزهاند و هم برای قلب مفیدند زیرا دارای چربیهای مفید، ویتامین، پروتئین و فیبر هستند که همگی سلامت قلب، رگها و عروق قلبی و دستگاه گردش خون را افزایش میدهند.
روغن نارگیل
اگرچه بیشتر افراد تصور میکنند که باید از چربیهای اشباع شده گریزان باشند، اما این چربیها برای یک زندگی سالم لازماند. روغن نارگیل یکی از بهترین چربیهای اشباع شده است زیرا باعث افزایش سلامت عروق قلبی میشود. واضح است که مصرف خیلی زیاد چربی میتواند باعث ایجاد امراض چاقی و سایر بیماریها شود اما افزودن فقط 15 تا 30 میلیلیتر روغن نارگیل به رژیم غذایی روزانه، اثر مثبتی در متعادل نگه داشتن سطح کلسترول خون دارد.
چای سبز
چای سبز منبع خوبی از کاتچین است که یک عنصر شیمیایی گیاهی است و میزان کلسترولی را که بدن در طول هضم و گوارش غذا جذب میکند، کاهش میدهد. نوشیدن دو فنجان چای سبز در روز برای این منظور کافی است. علاوه بر آن، نوشیدن چای سبز به آرامش روح و جسم شما و نهایتاً سلامت قلبتان کمک خواهد کرد.
دارچین
این ادویه متداول، دارای خواص مفید بسیاری برای سلامتی است. دارچین، اگر روزانه در حدود 5 گرم مصرف شود، میتواند کلسترول بد را کاهش داده و از انسداد رگهای قلب جلوگیری کند. دارچین همچنین دارای آنتیاکسیدان است که سلامت دستگاه گردش خون را تضمین میکند. میتوانید آن را تقریباً به همه چیز از جمله غذاهای در حال پخت، چای و قهوه اضافه کنید.
مارچوبه
مارچوبه علاوه بر خوشمزگی، خواص مفید فراوانی دارد. اثرات آن به عنوان پایین آورنده فشار و کاهش دهنده ریسک لخته شدن خون اثبات شده است و همچنین دارای مقادیر زیادی فیبر، انواع ویتامین و سایر مواد مغذی است و میتواند به عنوان یک درمان مفید به کار رود.
دانه کتان
دانههای کتان میتوانند فشارخون را پایین آورده و التهاب رگهای قلب را کاهش دهند زیرا دارای اسید آلفا- لینولنیک هستند. حتی یک مقدار کم از دانه کتان میتواند به سالم نگه داشتن رگها و عروق قلبی کمک کند، بنابراین سعی کنید یک قاشق غذاخوری از آن را به عنوان مثال، به غلات صبحانه دلخواه خود اضافه کرده مصرف کنید.
هندوانه
هندوانه دارای آمینواسیدی به نام سیترولین است که به پایین آوردن فشارخون کمک کرده و التهاب رگها و عروق را کاهش میدهد و چون بدن را به تولید اکسید نیتریک وا میدارد، سلامت قلب و عروق آن را افزایش میدهد.4
پی نوشت:
1.www.rastineh.com
2.www.namnak.com
3.www.beytoote.com
4.www.article.tebyan.net