خانه » همه » مذهبی » آل محمد علیهم السلام چه کسانی هستند؟

آل محمد علیهم السلام چه کسانی هستند؟


آل محمد علیهم السلام چه کسانی هستند؟

۱۳۹۳/۰۸/۲۰


۶۸۱۸ بازدید

سلام در صلوات منظور از ال محمد چه کسانی هستند و هم در عجل فرجهم چه کسانی را شامل می شود؟

منظور از آل محمددرصلوات بایدعرض کرد . آل از ماده اول است که به معناى سرپرستى و پیشوایى به کار مى رود و آل هر کس به اهل او گفته مى شود: یعنى کسانى که تحت سرپرستى او هستند. با این حال این کلمه معمولا به معناى خاندان و دودمان به کار مى رود که اخص از معناى لغوى آن است و تنها براى کسانى بکار مى رود که به نوعى صاحب شرافت و برترى باشند و هرگز به خاندان کسى که ناشناخته و گمنام باشد و یا برترى ویژه اى نداشته باشد، آل گفته نمى شود. در فرهنگ اسلامى و مواردى که در قرآن وجود دارد، نسل و خاندان یک شخص اختصاصى به پسران و پسرزادگان ندارد و خاندان یک شخص بواسطه فرزندان دختر او نیز قابل تعریف است. به همین دلیل است که در آیه مباهله، از امام حسن و امام حسین علیهما السلام به عنوان فرزندان پیغمبر یاد شده است. در فرهنگ عامه و مواردى در روایات و آیات هست که آل به معناى پیروان و همدلان یک شخص به کار رفته است. برابر این معنا، آل محمد شامل همه پیروان حقیقى و رهروان راستین آیین محمدى خواهد بود. با این همه آنچه منظور اصلى در دعاها و اذکارهاى نظیر اللهم صل على محمد و آل محمد است، تنها گروه خاصى از دودمان رسول خدا سلام الله علیه را در بر مى گیرد که همان اهل بیت رسول خدا و امامان معصوم علیهم السلام است و هرگاه قرینه خاصى در کلام نباشد، آل محمد به همین معنا خواهد بود. پس آل محمد معمولا بر اهل بیت معصوم رسول خدا اطلاق مى شود. امیرالمومنین علیه السلام مى فرماید: آنان ال محمد صلى الله علیه و آله محل اسرار خداوند ملجأ فرمان او و محل علم پروردگار هستند. آنان مرجع احکام خداوند و پناهگاه کتابهاى او و کوههاى استوار دین او مى باشند در قسمت دیگر از خطبه نهج البلاغه مى فرماید: لایقاس بال محمد و هذا الامه احمد لا یسوى بهم من جرت نعمتهم علیه ابدا، هم اساس الدینى و عماد الیقین-هیچکس از این امت را با آل محمد صلى الله علیه واله مقایسه نتوان کرد. آنان که ریزه خوار نعمت آل محمدند با آنها برابر نخواهند بود. آنها اساس دین و ارکان یقین اند. امامنظورازضمیرهم در عجل فرجهم. در ابتدا باید اشاره شود در باره معنای فرج :گفته شده الفَرَجُ: انکشاف الغمّ. فَرَج به معنای برطرف شدن غم و اندوه و گشایش در کار می باشد. ظاهرا جمع بودن ضمیر، اشاره به همه اهل بیت دارد و برای این است که در پی ظهور امام زمان دغدغه همه ائمه برطرف می گردد. زیرا هدف تمام انبیاء و امامان علیهم السلام اصلاح امور جامعه و رساندن انسان به سعادت بوده و با ظهور امام زمان این مهم بر آورده می شود.
یا منظور این است که با شکل گیری رجعت همه ائمه به ترتیب زنده شده و برای گشایش در امور مردم حکومت عدل بوجود می آورند. پس معنای این عبارت درخواست تعجیل و شتاب در فرج آل محمد علیهم السلام و فرا رسیدن هر چه زودتر زمان ظهور مبارک و مسرت بخش امام زمان –عج – می باشد یعنی گشایش آنها را – به سرعت – برسان. و با فرج حضرت حجت سلام الله علیه در کار همه چهارده معصوم فرج حاصل می شود.
از ظهور حضرت مهدی عج به -فرج الله- تعبیر شده است .با ظهور حضرت مهدی عج- آنچه ائمه علیهم السلام می خواسته اند به وقوع می پیوندد و در حقیقت فرج خدا که خواسته ائمه است با ظهور حضرت حجت معنا پیدا می کند. بدین لحاظ، ائمه علیهم السلام دارای فرج هستند زیرا فرج الله را فرج خود می دانند و فرج خدا در ظهور حضرت مهدی تحقق می شود. چون ائمه علیهم السلام بالذات متحدند و از حیث ظهور مختلفند -بنابراین گرچه در زمان حضور ظاهری ائمه چنین فرصتی دست نداد تا فرج الله به صورت ظاهری حاصل شود، اما چون ائمه نور واحدند و ذاتا متحد، با ظهور حضرت مهدی عج در واقع، همه ائمه ظهور کرده اند. موفق باشید

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد