خانه » همه » مذهبی » آیا ابتلا به کووید-۱۹ باعث مصونیت در مقابل آنفلوانزا می‌شود؟

آیا ابتلا به کووید-۱۹ باعث مصونیت در مقابل آنفلوانزا می‌شود؟

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - آیا ابتلا به کووید-۱۹ باعث مصونیت در مقابل آنفلوانزا می‌شود؟
عصراسلام: براساس گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماری (CDC) در ایالات متحده از سپتامبر ۲۰۲۰ تا مه ۲۰۲۱ تنها ۰.۰۵۱ درصد از حدود ۵۰۰ هزار نمونه تنفسی در مراکز دولتی و ۰.۱۸ درصد از بیش از یک میلیون نمونه تنفسی در مراکز خصوصی از نظر آنفلوانزا مثبت شده است. این رقم در سال‌های اخیر همواره بین ۱۰ تا ۱۹ درصد در نوسان بوده است.

مطالعات جمعیتی نیز نشان می‌دهد میزان تجمعی موارد بستری آنفلوانزا در ۱۴ ایالت این کشور تا ماه آوریل (۰.۸ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت)  در کمترین حد خود از سال ۲۰۰۵ تاکنون بوده است. این رقم طی سال قبل ۴۴.۲ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت گزارش شده است. تجربه مشابه در سایر کشورها نیز گزارش شده است.

عوامل مختلف می‌تواند این کاهش را توجیه کند که مهم‌ترین آن‌ها برقراری فاصله اجتماعی، پوشیدن ماسک، تعطیلی مراکز ازدحام، خانه‌مانی، کاهش مسافرت‌ها، ممنوعیت تجمع در فضای بسته در دوران دنیاگیری، و نهایتاً افزایش پوشش واکسیناسیون آنفلوانزا است.

هنوز روشن نیست که ابتلا به کووید-۱۹ بتواند باعث مصونیت در مقابل آنفلوانزا شود. مطالعات در انگلیس نشان داده ابتلا به آنفلوانزا با کاهش خطر عفونت کروناویروس (سارس-۲) همراه است ولی ابتلای هم‌زمان به آنفلوانزا و کرونا خطر بستری در آی‌سی‌یو یا مرگ را افزایش می‌دهد.

از دیدگاه طب بالینی، موارد منفی کاذب آزمایش آنتی‌ژن سریع در فصل فعالیت آنفلوانزا افزایش می‌یابد و بهتر است از آزمایش پی‌سی‌آر برای تشخیص استفاده شود. در زمان کاهش فعالیت آنفلوانزا، احتمال نتایج مثبت کاذب هر دو روش آنتی‌ژن و پی‌سی‌آر افزایش می‌یابد. به‌علاوه در این موارد دقت تشخیص بالینی نیز پایین است و انجام آزمایش‌ تکمیلی به‌ویژه در موارد شیوع بیماری حاد تنفسی در مراکزی مانند آسایشگاه و زندان توصیه می‌شود.

از دیدگاه بهداشت عمومی نیز این نگرانی وجود دارد که با کاهش محدودیت‌ها در دوران پس از کرونا، فعالیت آنفلوانزا در فصل آینده افزایش یابد و این نکته باید در طراحی واکسن و همچنین پوشش واکسیناسیون آنفلوانزا در نظر گرفته شود. سازمان سلامت جهانی توصیه کرده ۲ آنتی‌ژن از ۴ آنتی‌ژن واکسن (H3N2 و H1N1) برای نیمکره شمالی به‌روز شود.

آنفلوانزای H3N2 با همه‌گیری شدید و افزایش چشمگیر موارد بستری و مرگ در سالمندان همراه است. اثربخشی واکسن در این موارد اغلب پایین است و باتوجه به کاهش چرخش ویروس طی فصل اخیر، ایمنی در مقابل آن احتمالاً کاهش یافته است. ادامه استفاده از ماسک در مراکز درمانی و همچنین توسط سالمندان می‌تواند یک گزینه مناسب برای مقابله با همه‌گیری احتمالی باشد.
دکتر بابک عزیز افشاری

منبع: مجله انجمن پزشکی آمریکا (جاما)


پزشکال گیل

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد